Április 9-én 13.30 órától ragyogó napsütéses, meleg időben érkeztek a tagok klubfoglalkozásra, az Onkoradiológia Klinika szeminárium termébe.

A foglalkozáson 42 fő vett részt.

Kozempel Zsuzsánna klubvezető üdvözölte a megjelenteket. Külön köszöntötte az előadókat: Kocsis Antal klinikai atyát és dr. Dér Henrietta klinikai szakorvost, valamint a Kormányhivataltól megjelent vendégeket.

Kocsis atya húsvét után gondolkodásra késztető, mindig hasznos gondolait osztotta meg a jelenlevő klubtagokkal. Sokat tehetünk magunk is a betegség megelőzésében, megfelelő életforma kialakításában.

Dr. Dér Henrietta hatalmas szakmai és gyakorlati tapasztalatokkal rendelkező belgyógyász szakorvos előadása következett a pajzsmirigy működéséről, tüneteiről, amely közérthető, mindenre kiterjedő volt. Részletesen kitért az alul-, és túlműködésre, tüneteire, a jódhiányra. Sok hasznos információval gazdagodtunk. Nagy sikert aratott a tagok és vendégeink körében.

Ezt követően a klubvezető aktuális dolgokról tájékoztatta a résztvevőket:

  • Röviden megemlékezett április 10-ről, a Nemzeti Rákellenes Napról.
  • Április 11-én Szűrőbusz lesz a Nagyerdei stadion északi kapujánál (általános állapotfelmérés, nőgyógyászati szűrés, melanoma szűrés)
  • Április 15-én főzőklub, melyre a jelentkezés lezárult a klubfoglalkozáson. A résztvevők meghívót kaptak.
  • Április 16-án, a Hang világnapján hangverseny lesz a Debreceni Zeneművészeti Egyetem Liszt Ferenc termében, a tanszékvezető meghívta az alapszervezetet, a meghívót a programmal minden ligatag megkapta.
  • Újabb helyszínekkel bővült a Mozdulj Debrecen mozgalom program, melyhez bárki csatlakozhat: szívbarát séta, torna, jóga, tánc több helyszínen. Csak a Szent Anna utcai programokhoz szükséges Debrecen kártya.
  • Április 26-án lehetőség lesz Nordic Walking oktatásra. Találkozó 17.00 órakor a Klinika villamos megállóban. Külön felhívást küldünk a ligatagoknak.
  • Kirándulás szervezése májusban Békéscsabára, Júniusban Budapestre
  • Tagdíjfizetés

A klubfoglalkozás 15:50 órakor jó hangulatban ért véget.

Kozempel Zsuzsánna
MRL Hívás klubvezető

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

A terek gyógyító ereje

A MRL Salgótarjáni Alapszervezete januári Stresszoldó Klubjának vendége Szincsák Anna térrendezési tanácsadó volt, aki vetített képes előadásában rámutatott arra a nem általánosan ismert tényre, hogy egy otthon alaprajza, berendezése, tárgyai mennyi mindent elárulnak a benne Olvass tovább...

Alapszervezetek

Taggyűlés gyógytornával Gyöngyösön

3. taggyűlésünkön, március 06-án  megbeszéltük március havi programunkat. Egyeztettünk arról, kit jelöljünk küldöttnek a választásokra. valamint a 100 lépés – áprilisi sportversenyről beszéltünk. A taggyűlés 2. felében Tóthné Nagy Mártika gyógytornász tartott előadást a tornáról Olvass tovább...

Alapszervezetek

Küldöttválasztó közgyűlés Hatvanban

Időpont:  2019. február 19.  10 óra Helyszín: Grassalkovich Művelődés Ház Hatvan, Kossuth tér 24. A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet tagsága a mai napon, 2019. február 19-én négy küldöttet választott: Lazányi Jánosné Balogh Margit Oláh Olvass tovább...