Április 9-én 13.30 órától ragyogó napsütéses, meleg időben érkeztek a tagok klubfoglalkozásra, az Onkoradiológia Klinika szeminárium termébe.

A foglalkozáson 42 fő vett részt.

Kozempel Zsuzsánna klubvezető üdvözölte a megjelenteket. Külön köszöntötte az előadókat: Kocsis Antal klinikai atyát és dr. Dér Henrietta klinikai szakorvost, valamint a Kormányhivataltól megjelent vendégeket.

Kocsis atya húsvét után gondolkodásra késztető, mindig hasznos gondolait osztotta meg a jelenlevő klubtagokkal. Sokat tehetünk magunk is a betegség megelőzésében, megfelelő életforma kialakításában.

Dr. Dér Henrietta hatalmas szakmai és gyakorlati tapasztalatokkal rendelkező belgyógyász szakorvos előadása következett a pajzsmirigy működéséről, tüneteiről, amely közérthető, mindenre kiterjedő volt. Részletesen kitért az alul-, és túlműködésre, tüneteire, a jódhiányra. Sok hasznos információval gazdagodtunk. Nagy sikert aratott a tagok és vendégeink körében.

Ezt követően a klubvezető aktuális dolgokról tájékoztatta a résztvevőket:

  • Röviden megemlékezett április 10-ről, a Nemzeti Rákellenes Napról.
  • Április 11-én Szűrőbusz lesz a Nagyerdei stadion északi kapujánál (általános állapotfelmérés, nőgyógyászati szűrés, melanoma szűrés)
  • Április 15-én főzőklub, melyre a jelentkezés lezárult a klubfoglalkozáson. A résztvevők meghívót kaptak.
  • Április 16-án, a Hang világnapján hangverseny lesz a Debreceni Zeneművészeti Egyetem Liszt Ferenc termében, a tanszékvezető meghívta az alapszervezetet, a meghívót a programmal minden ligatag megkapta.
  • Újabb helyszínekkel bővült a Mozdulj Debrecen mozgalom program, melyhez bárki csatlakozhat: szívbarát séta, torna, jóga, tánc több helyszínen. Csak a Szent Anna utcai programokhoz szükséges Debrecen kártya.
  • Április 26-án lehetőség lesz Nordic Walking oktatásra. Találkozó 17.00 órakor a Klinika villamos megállóban. Külön felhívást küldünk a ligatagoknak.
  • Kirándulás szervezése májusban Békéscsabára, Júniusban Budapestre
  • Tagdíjfizetés

A klubfoglalkozás 15:50 órakor jó hangulatban ért véget.

Kozempel Zsuzsánna
MRL Hívás klubvezető

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Közgyűlés, küldöttek választása Gyöngyösön

Június 7-én megtartottunk a 2021 évi első taggyűlésünket kint a szabadban. Nagyon örültünk egymásnak, már régen találkoztunk a koronavírus járvány miatt. A taggyűlésen megbeszéltük a június 15-én tartandó választások menetét és a beszámolókat, valamint a Olvass tovább...

Alapszervezetek

Stresszoldó csoportfoglalkozás Hatvanban – 1/4

AUTOGÉN TRÉNING Időpont: 2016. április 18. Vezeti: Kiss Anett pszichológus Az elmúlt hónapi élményeink csoportos megbeszélése, az otthoni gyakorlás és a naplóvezetés megbeszélése volt a mai foglalkozás indítója. Majd megbeszéltük az első félév, 4 hónapon Olvass tovább...

Klubfoglalkozás

2019. júniusi programajánló

Kedves Hawai’i Hula Táncklub tagjaink! A június 12-re meghirdetett alkalom elmarad. Jó nyarat kívánunk. Ősszel folytatjuk! Kedves Agydaganatos Klub érdeklődők! A kánikula miatt a június 14-ei összejövetel időpontját áttettük őszre. Az időpontról értesítést küldünk. Jó Olvass tovább...