A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete 2022 márciusi Stresszoldó Klubjának témája napjaink egyik legnépszerűbb zarándokútja, a  Szent Jakab-út, amelyet spanyol neve (Camino de Santiago) után El Caminó-nak is neveznek. Ma már nemcsak magukat kifejezetten vallásosnak tartó emberek indulnak el ezen az úton, hanem egyre többen azok is, akik keresnek valamit, keresik önmagukat, keresik különféle kérdéseikre a választ.

A felkért előadó, Félegyházi Éva személyi edző, nordic walking oktató és túravezető néhány évvel ezelőtt végigjárta az „utat”, amelyről részletesen beszámolt a zarándokút alatt készült fotókkal és az átélt személyes élményeivel.

„Az úthoz komoly elhatározás kellett és célja a belső kérdésekre való válasz megtalálása volt. Többnyire egyedül végig gyalogolva a több, mint 800 kilométert Franciaországból a spanyol Galicia tartományaiba, egy csodás lelki megtisztuláson, érzelmi kiegyensúlyozottságon mentem keresztül, egy  lecsendesültebb, határozottabb és bölcsebb lelki-érzelmi állapotot eredményezett, amely gyökeresen megváltoztatta saját magamhoz és az emberekhez való viszonyomat” mondta az előadó.

A tájfotókkal illusztrált és magával ragadóan elmesélt út lenyűgözte a jelen lévő ötven fős hallgatóságot.

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Nyári programok Borsodnádasdon

2016.július 2-án került sor a már hagyománnyá vált IX. Molnárkalács Fesztivál megrendezésére. Ez több szervezet együttes munkájának eredménye, bár fő szervező Borsodnádasd Önkormányzata volt.  Idén először szervezetünk is részt vett a molnárkalács sütésében. Pályázati úton Olvass tovább...

Alapszervezetek

A Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat júniusi programajánlója

A Segítő Szolgálat programja (Hatvan, Balassi Bálint út 16. Nővérszálló 1. emelet)                                .  Kreatív klubfoglalkozás: Időpont: 2018. június 7. csütörtök Olvass tovább...