A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete 2022 márciusi Stresszoldó Klubjának témája napjaink egyik legnépszerűbb zarándokútja, a  Szent Jakab-út, amelyet spanyol neve (Camino de Santiago) után El Caminó-nak is neveznek. Ma már nemcsak magukat kifejezetten vallásosnak tartó emberek indulnak el ezen az úton, hanem egyre többen azok is, akik keresnek valamit, keresik önmagukat, keresik különféle kérdéseikre a választ.

A felkért előadó, Félegyházi Éva személyi edző, nordic walking oktató és túravezető néhány évvel ezelőtt végigjárta az „utat”, amelyről részletesen beszámolt a zarándokút alatt készült fotókkal és az átélt személyes élményeivel.

„Az úthoz komoly elhatározás kellett és célja a belső kérdésekre való válasz megtalálása volt. Többnyire egyedül végig gyalogolva a több, mint 800 kilométert Franciaországból a spanyol Galicia tartományaiba, egy csodás lelki megtisztuláson, érzelmi kiegyensúlyozottságon mentem keresztül, egy  lecsendesültebb, határozottabb és bölcsebb lelki-érzelmi állapotot eredményezett, amely gyökeresen megváltoztatta saját magamhoz és az emberekhez való viszonyomat” mondta az előadó.

A tájfotókkal illusztrált és magával ragadóan elmesélt út lenyűgözte a jelen lévő ötven fős hallgatóságot.

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Novemberben történt Gyöngyösön

Igen mozgalmas volt az alapszervezetünk életében a november hónap, 7-én taggyűléssel egybekötött születésnapi évforduló ünnepléssel kezdődött, melyről külön beszámoló készült. Továbbiakban: November 9. – Gombaszedő túra A zord, ködös időben nyolc társunk indult útnak, hogy Olvass tovább...

Előadás

A sugárterápiás mellékhatások megelőzésének lehetőségei az ápoló szemszögéből

Gurgolné Marcsa Krisztina, az Országos Onkológiai Intézet Sugárterápiás Központ diplomás ápolója lát el bennünket tudnivalókkal és tanácsokkal a sugárterápiás mellékhatásokról és kezelésükről. Minden érdeklődő figyelmébe ajánljuk.      

Alapszervezetek

Közgyűlés Kerekharaszton

A Kerekharaszti Alapszervezet 2020. február 24-én tartotta az éves közgyűlését. A közgyűlésen elfogadtuk a 2019-es év pénzügyi beszámolóját és megvitattuk a 2020-as év tervezett programjait. Luklíder Jánosné az alapszervezet elnöke