A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete 2022 márciusi Stresszoldó Klubjának témája napjaink egyik legnépszerűbb zarándokútja, a  Szent Jakab-út, amelyet spanyol neve (Camino de Santiago) után El Caminó-nak is neveznek. Ma már nemcsak magukat kifejezetten vallásosnak tartó emberek indulnak el ezen az úton, hanem egyre többen azok is, akik keresnek valamit, keresik önmagukat, keresik különféle kérdéseikre a választ.

A felkért előadó, Félegyházi Éva személyi edző, nordic walking oktató és túravezető néhány évvel ezelőtt végigjárta az „utat”, amelyről részletesen beszámolt a zarándokút alatt készült fotókkal és az átélt személyes élményeivel.

„Az úthoz komoly elhatározás kellett és célja a belső kérdésekre való válasz megtalálása volt. Többnyire egyedül végig gyalogolva a több, mint 800 kilométert Franciaországból a spanyol Galicia tartományaiba, egy csodás lelki megtisztuláson, érzelmi kiegyensúlyozottságon mentem keresztül, egy  lecsendesültebb, határozottabb és bölcsebb lelki-érzelmi állapotot eredményezett, amely gyökeresen megváltoztatta saját magamhoz és az emberekhez való viszonyomat” mondta az előadó.

A tájfotókkal illusztrált és magával ragadóan elmesélt út lenyűgözte a jelen lévő ötven fős hallgatóságot.

 

Kapcsolódó bejegyzések

Előadás

Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét – A méhnyakrák megelőzhető

Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét Várunk minden érdeklődőt Betegakadémiánkon! Téma: A méhnyakrák megelőzhető Előadó: Dr. Nagy Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kór­ház és Egyetemi Oktató Kórház orvosigazgatója, a Szülészeti és Nőgyógyászati Osztály osztályvezető főorvosa   Az Olvass tovább...

Alapszervezetek

Motoros csillagtúra – indulás Nagyatádról

Korán reggel gyülekeztek a motorosok. Zslebics Edit, a Nagyatádi Alapszervezet elnöke indította őket útjukra, hogy elvigyék Budapestre, a motoros felvonulásra a szalagüzenetüket.