A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete 2022 márciusi Stresszoldó Klubjának témája napjaink egyik legnépszerűbb zarándokútja, a  Szent Jakab-út, amelyet spanyol neve (Camino de Santiago) után El Caminó-nak is neveznek. Ma már nemcsak magukat kifejezetten vallásosnak tartó emberek indulnak el ezen az úton, hanem egyre többen azok is, akik keresnek valamit, keresik önmagukat, keresik különféle kérdéseikre a választ.

A felkért előadó, Félegyházi Éva személyi edző, nordic walking oktató és túravezető néhány évvel ezelőtt végigjárta az „utat”, amelyről részletesen beszámolt a zarándokút alatt készült fotókkal és az átélt személyes élményeivel.

„Az úthoz komoly elhatározás kellett és célja a belső kérdésekre való válasz megtalálása volt. Többnyire egyedül végig gyalogolva a több, mint 800 kilométert Franciaországból a spanyol Galicia tartományaiba, egy csodás lelki megtisztuláson, érzelmi kiegyensúlyozottságon mentem keresztül, egy  lecsendesültebb, határozottabb és bölcsebb lelki-érzelmi állapotot eredményezett, amely gyökeresen megváltoztatta saját magamhoz és az emberekhez való viszonyomat” mondta az előadó.

A tájfotókkal illusztrált és magával ragadóan elmesélt út lenyűgözte a jelen lévő ötven fős hallgatóságot.

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Egri programok

Két programra hív az Egri Alapszervezet. Szeretettel várják az érdeklődőket.

Alapszervezetek

Zöldben kerekeztek Görömbölyön is

A Miskolci Segítő Szolgálat családi kerékpározást szervezett Görömbölyön a Limfóma Világnap alkalmából szeptember 16-án. A családok a görömbölyi iskola előtti sportpályán gyülekeztek zöld pólóban, zöld dekorációval, hogy a felvonulással felhívják a figyelmet a rejtőzködő betegségre. Olvass tovább...

Alapszervezetek

Fürdőzés Bükkszéken

A Gyöngyösi Alapszervezet beszámolója Kis csapatunk úgy döntött, hogy az április 27-i szerdát nem túrázással töltjük, hanem – gondolva azokra a társainkra, akik valamilyen oknál fogva nem tudnak túrázni – ismét fürdőzni megyünk Bükkszékre. Ezúttal Olvass tovább...