Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt

“A remény virágai”

című kiállításunkra, amelyet a Magyar Rákellenes Liga Miskolci Alapszervezet és Segítő Szolgálat, a Spolosnost Klinickej Onkolóogie szervez közösen.

Szlovákiában, a Szlovák Rákellenes Liga szervezésében minden évben megtartják a Nárciszok napját, amivel a rák elleni harcra szeretnék felhívni a figyelmet.

A homonnai Podvihorlatská paleta egyesület immár hét éve workshopokat, alkotói programokat szervez ezen a napon. A város neves személyiségei, professzionális alkotók, daganatos megbetegedéssel küzdők és a képzőművészet kedvelői ilyenkor együtt festenek nárciszokat. A közös alkotással a Podvihorlatská paleta tagjai szeretnék kifejezni összetartozásukat, együttérzésüket azokkal, akik daganatos betegségben szenvednek, ugyanakkor céljuk az is, hogy a festés által lehetőséget adjanak a kikapcsolódásra. Fontos számukra egy olyan közösség megteremtése és megtartása, amelynek tagjait a művészet köti össze. 

Az elmúlt években külföldön is követőkre talált ez a kezdeményezés: Lengyelországban, Magyarországon, Ukrajnában és Horvátországban. Műveikkel támogatást nyújtottak az Egyesült Államokból, Ciprusról, Kazahsztánból, Libanonból, Irakból származó művészek. Képet ajándékoztak kórházaknak, a Szlovák Rákellenes Ligának, az onkológiai megbetegedéssel küzdők közösségének. A Nárciszok napja program keretében készült alkotásokat és a külföldi festők adományait több szlovákiai, magyarországi, lengyelországi kiállításon bemutatták. A tárlatok alkalmat adnak arra is, hogy beszéljünk olyan témákról, melyek a hétköznapokban tabunak számítanak.

A daganatos megbetegedések veszélyességét nem lehet elégszer hangsúlyozni, ahogy a megelőzés, a szűrővizsgálatok fontosságát sem, és minél többször beszélni kell azokról a módszerekről is, melyek könnyebbé teszik a betegek és hozzátartozók életét.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Méhnyakrák-szűrés Petőfibányán

A Petőfibánya Községi Önkormányzat Védőnői Szolgálata és a Magyar Rákellenes Liga Petőfibányai Alapszervezete MÉHNYAKRÁK-SZŰRÉST szervez Időpont: 2022. 04.11. (hétfő) és 14. (csütörtök) 08:30 perces kezdettel Helyszín: Védőnői Szolgálat Petőfibánya, Akácfa utca 1. Jelentkezni lehet Városi Marianna Olvass tovább...

10000 lépés program

Folytatódik a 10 EZER LÉPÉS PROGRAM – Mezőberény, június 18.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a “Prosztatarák: mozgással a jobb életkilátásokért” rendezvényünkre. Helyszín: Szlovák Közösségi Ház (5650 Mezőberény, Gyomai u. 21.) Időpont: 2018. június 18. hétfő 17:00 óra Program: Dr. Bartóki László urológus: Prosztatarák – a lopakodó Olvass tovább...

Alapszervezetek

MÉLTÓSÁG MEZEJE program Szekszárdon

A „Méltósággal az út végén Hospice Alapítvány Szekszárd” és a Tolna Megyei Balassa János Kórház meghívására a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet részt vett a „Méltóság Mezeje”programon. A Tolna Megyei Balassa János Kórház Krónikus Belgyógyászati Olvass tovább...