A nyolcadik mellrákellenes figyelemfelhívó sétánkat tartottuk 2018. október 15-én.

Szép őszi időben, sok érdeklődővel, két külön helyszínről indultunk (Gyógyszertár és Művelődési Ház), majd Budaberke elején találkoztunk. Innét együtt folytattuk sétánkat a forrásig, ahol dr. Hegedűs Zsuzsanna ismertette a megelőzés fontosságát, majd megkóstoltuk a finom forrásvizet. Itt engedtük el a lufikat is, mert a természet a legszebb háttér.

Innét indultunk vissza a Művelődési Házhoz, ahol folytatódott a program.

Az Önkormányzat részéről Sági Tibor alpolgármester üdvözölte a megjelenteket, utána Gaál Imre, a Magyar Rákellenes Liga elnökhelyettese köszöntötte az érdeklődőket.

Ezt követte Besenyei Lilla és Schulcz Gergő középiskolai tanulók vérpezsdítő tánca, majd L. Murányi László szolnoki újságíró beszélt a „Depresszió béklyójában” című könyve megírásakor szerzett tapasztalatairól, kutatásai során szerzett ismereteiről, riportjairól, amely a depresszió felismerésére és kezelésére hívta fel a figyelmet.

Támogatónk, az Önkormányzathoz tartozó Praxisközösség (EFOP) egészséges ételek készíttetésével és lufi vásárlásával segítette alapszervezetünket, nem utolsó sorban pedig különféle egészségügyi szűrésekkel.

A Móra Ferenc Általános Iskolai 5. osztályos tanulóiból többen részt vettek sétánkon, és velünk élvezték a jó időt és a közösséggel való együttlét örömét, valamint ismereteket szereztek a mellrákszűrés fontosságáról.

Az Ózdi SZIKSZI ügyes középiskolás lányai vettek részt a reformételek tálalásában és kínálásában.

Cseh Istvánné

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Gyöngyösiek az Ecsédi sportnapon

Az Ecsédi sportnapon jártunk augusztus 5-én. A MRL Ecsédi Alapszervezete egészségszűréssel egybekötött sportnapot tartott. Több alapszervezetet meghívtak, melyen szép számmal megjelentünk mi is (21-en). Játékos sportvetélkedőn, tudáspróbán vettünk részt. Sokan jelentkeztek egészségügyi szűrésre is. Befejezésként Olvass tovább...

Alapszervezetek

Heves megyei alapszervezetek vezetőinek megbeszélése

2015. december 08-án, az év utolsó megbeszélésén értékeltük az elmúlt időszak programjait, megbeszéltük a felmerülő gondokat, problémákat. Beszámoltunk a sikeres Önkéntes Világnap rendezvényről, amit idén a Gyöngyösi Alapszervezet rendezett meg. Sikeres volt a vezetők kétnapos tréningje Olvass tovább...