Május 9-én második alkalommal került sor bográcsozásra.

Boros Csabáné irodavezetővel és Olajos István liga tagunkkal megbeszéltük a teendőket. A hús beszerzést most is Pisti, hagymát, burgonyát, ásványvizet Eszter vette meg. A kenyérért, uborkáért én mentem el. Emőke, mint minden évben, a kávét hozta.

A szerdai napsütéses nap után borús időre ébredtünk. Reggel ¾ 8-kor már a Polgármesteri Hivatal Pihenőházában voltunk előkészíteni a klubfoglalkozást.

Pisti az előrejelzésre tekintettel fedett teraszon hatalmas bográcsban készítette a pörkölt alapját, amit Ő és Eszter már előző nap előkészített. Eszter, Emőke és én a burgonyát hámoztuk. Amíg ők apróra vágták a burgonyát, a közben megérkezett Benesné Rozival megterítettünk. 10 órakor az időjárás előrejelzésnek megfelelően eleredt az eső.

Mire a résztvevők fél 12-től kezdtek gyülekezni, meg volt terítve. Többen, mielőtt bejöttek, az illat felé mentek és megnézték, mi fő a hatalmas üstben. Elismerően nyilatkoztak a látottakról.

Az ásványvízen kívül likőr, bor, édes sütemény is került az asztalra, amelyet a klubtagok hoztak.

Amíg a burgonya főtt a klubvezető aktuális programokról tájékozatta a tagságot.

  • Bemutatta a 3 új liga tagot.
  • Több mint 16 fő jelentkezett a Főzőklubra.
  • A május 1-i Józsai grundavató rossz idő miatt május 25-én lesz megtartva, várjuk az önkénteseket a rendezvényre.
  • A május 11-i Haláp-i egészségnapot a rossz idő miatt június 8-ra tették át
  • Május 23-án a megválasztott küldöttek a választáson elhangzottak szerint képviselik az alapszervezetet.
  • Május 31-én a Dohányzásmentes Világnapon a Liga a Fórumban tart egészségnapot.
  • A június 13-i klubfoglalkozás keretében a Tessedik Sámuel Arbarétumba teszünk látogatást, amelyre előzetesen 27 fő jelentkezett.
  • Az alapszervezet pályázatot nyújtott be a Tescó-ba. Kérjük tagjainkat vásárláskor kapott kuponnal az alapszervezetre szavazzanak.
  • Boros Csabáné bemutatta Reichert Tündét, a Karitatív testület titkárát, aki nagyban segítette az alapszervezet és segítőszolgálat munkáját, ő is belépett a Ligába.

½ 1 órakor asztalra kerültek a pörköltes és burgonyás tálak, savanyúságos tányérok, kenyeres kosarak. A kiürült tálakat újratöltötték. A pörkölt ismét nagyon finom volt, amit a résztvevők (51 fő) hatalmas tapssal köszöntek meg Pistinek.

Ebéd után, aki kávét kért, Emőke szívesen készítette el. Késve érkezett Létavértesről Pongor Erzsébet liga tagunk, aki egy hatalmas tál csőrögét hozott. Mindenkinek nagyon ízlett, hamar üres lett a tál.

Ebéd után a ligatagok örömmel vették át a Béres cseppet. Baráti beszélgetés közben most is többen segédkeztek a mosogatásban, rendrakásban.

A klubfoglalkozás jó hangulatban 1/2 4 órakor ért véget.

Következő klubfoglalkozás: 2018. június 13.-án 13:00 óra

Helye: Tessedik Sámuel Arbarétum. (gyülekező: 12.50 órakor a 2-es villamos Doberdó utcai megállójában)

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Séta a gyöngyösi Deli-tóhoz

A  Gyöngyösi Alapszervezet beszámolója Ez alkalommal egy könnyed sétát szerveztünk április 13-án lakóhelyünk, szűkebb hazánk környékén. Ellátogattunk a festői szépségű gyöngyösi Deli-tóhoz, mely a város dél-nyugati részén kb. egy kilométerre található 54 hektáros víztározó. A Olvass tovább...

Alapszervezetek

Túra-Kultúra Miskolctapolcán

2023. január 20-án bakancsos bejáráson járhattunk a Miskolctapolca Barlangfürdőben. A különleges túra alkalmával idegenvezető kíséretében száraz lábbal járhattuk be a barlangrészeket és a víz nélküli medencéket, bepillantást nyerhettünk a „barlangfalak” mögé, a kazánok és csövek Olvass tovább...

Alapszervezetek

Az év első taggyűlése Gyöngyösön

Az újév első taggyűlésén, 2022. január 10-én boldog újévet kívánva köszöntöttem a tagságot. Nagy örömmel jelentettem be azon tagjainknak, akik nem tudtak részt venni a tegnapi (január 9-i), Rákellenes Világsétán, hogy összesen 40 fő sétált. Olvass tovább...