A rák nem a diagnózistól létezik! Az, hogy mikor (mennyi idő elteltével) lesz diagnózis, majd kapunk terápiát, csak attól függ, hogy elmegyünk-e szűrésre, vagy orvoshoz, illetve mindezt mennyi időn át halogatjuk!

7. alkalommal szerveztük meg a „Motorral a mellrák ellen” felvonulást, amellyel elindítottuk a Rózsaszín Október (Pink Month) figyelemfelhívó és adománygyűjtő kampányunkat, hogy felhívjuk a figyelmet az önvizsgálatra és a szervezett szűrővizsgálatra, valamint arra, hogy soha ne halogassuk az orvoshoz fordulást vagy a terápiát, mivel már 4 hét késlekedés is növelheti a halálozás esélyét.

28 településről (Albertirsa, Bátaszék, Budaörs, Budapest, Csurgó, Dunabogdány, Ecséd, Érd, Érd, Gomba, Gyál, Gyömrő, Hatvan, Kápolnásnyék, Lepsény, Nagyatád, Pétervására, Polgár, Rózsaszentmárton, Salgótarján, Sárszentágota, Siófok, Székesfehérvár, Szigethalom, Tatabánya, Törökbálint, Üllő, Vecsés) 107 motoros, 44 utas vonult végig idén is rózsaszínben a fővároson át a Tranzit Art Cafétól egészen a Hősök teréig.

Képgaléria: https://drive.google.com/drive/folders/1Y5sUuiQbfXI3jqaNCXjUIphYo1c7bm2R?usp=sharing

A kampányt hagyományosan a Pittsburg Steelers magyar rajongó klubbal együtt indítottuk.

Csatlakozók még:

Akiknek hálásak vagyunk, mert nélkülük mindez nem jöhetett volna létre:

  • Tranzit Art Café: helyszín biztosítása
  • Budapesti Rendőr Főkapitányság, Budavári Polgárőrség: a vonulás biztosítása
  • és utoljára, de nem utolsó sorban a motorosok.

A CivilTV11 riportja: https://civiltv11.blog.hu/2023/10/03/motorosok_a_mellrak_megelozeseert

Indulás Hatvanból

Indulás Nagyatádról

Indulás Salgótarjánból

Debreceni felvonulás

Mezőberényi motorozás

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Beszámoló a Mellrák Elleni Figyelemfelkeltő Rendezvényről és a Legyél Te is Movember programról

MRL Tabi Alapszervezet Tabon 2019.10.04-én rendeztük a mellrák elleni figyelemfelkeltő sétát, mely ismét a tabi Uszodától indult, majd az Evangélikus Gyülekezeti Házban folytatódott kötetlen beszélgetés formájában. Rendezvényünket megtisztelte Winkler Violetta, aki megnyitotta az eseményt és Olvass tovább...

Alapszervezetek

Rózsaszín séta Nagyszénáson

Idén immáron 14. alkalommal került megrendezésre a rózsaszín szalagos séta a Nagyszénási Alapszervezet szervezésében, Pető Mihályné Mariann vezetésével. Évente egy alkalommal tesszük azt meg, hogy még nagyobb figyelmet szentelünk a mellrákszűrésre, illetve emlékeztetjük magunkat és Olvass tovább...