A rák elleni összefogást szimbolizáló programok világszinten is az őszi hónapokra összpontosítanak, bár tulajdonképpen ez tevékenység a mindennapjainkat is jellemzi. A segítség mellett az egészség megőrzését, a betegség megelőzését, a szűrések fontosságát közvetítjük a lakosság felé.

A MRL budapesti Motoros csillagtúrához való kapcsolódásnak ez évben azt a módját választottuk, hogy Debrecen is megpróbálkozik ennek a programnak egy helyi, természetesen kisebb, egyszerűbb változatával. Ez egy jelképes összekapcsolódás a budapesti nagy találkozóval.

Szeptember 30-án délelőtt Debrecen szívében, a Református Nagytemplom előtt a főtéren a MRL Debreceni Alapszervezete és a Segítő Szolgálat szervezése sikeresnek bizonyult, amit a nyárias napsütéses időjárás még színvonalasabbá tett.

A motorosok a vártnál is többen, és vidáman, szenzációs hangulatban, lelkesen gyülekeztek a debreceni Hangfogó együttes kellemes zenéjére. Az önkéntes segítőink által átadott pólókat büszkén viselték, és örültek a rózsaszín szalagra írott, rajzolt üzeneteknek, idézeteknek is. Többen családosan érkeztek.

A MRL Debreceni Alapszervezetének elnöke, Dr. Furka Andrea köszöntötte a motorosokat, a jelenlévőket, és megköszönte mindazoknak a segítségét, akik hozzájárultak a rendezvény megvalósulásához. Hangsúlyozta a rák megelőzésében a rendszeres önvizsgálat, a szűrések életmentő fontosságának a szerepét, valamint felhívta a figyelmet az egészség megőrzésére, arra is, hogy a környezetnek, a családnak is, mindannyiunknak milyen fontos szerepe, felelőssége van mindezekben.

Ezek után zene kíséretében elindult a konvoj a városon keresztül a Nagyerdei Klinika főbejárata előtti parkolóba.

Bár motoros rendőrök, és rendőrautó segített a közlekedés biztonságát megtartani, de rendkívül fegyelmezetten, körültekintően, példamutatóan, de dübörögve, az összefogás erejét azzal is hangsúlyozva, vonultak a Klinika elé. Ott önkénteseink pogácsával és egy motoros vállalkozó által hozott különleges palackozott vízzel várták a csapatot.

Még kellemes beszélgetésekre, ismerkedésre is sor került, majd a közeli viszontlátás és további közös tervekkel és hatalmas köszönettel búcsúztunk a résztvevőktől.

MRL Debreceni Alapszervezete és Segítő Szolgálata Debrecen 2023.10.02

Kozempel Zsuzsanna

A DTV riportja:
https://drive.google.com/file/d/1k6S0pRkW2R_31MnGOpA4uaxyIwi3QWqv/view

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Debreceni programajánló – 2019. november

Debreceni Alapszervezet és Segítő Szolgálat Újjászületés Debrecen Rehabilitációs Táncklub Minden szerdán 9 órától Helyszín: Estella Hastánc Stúdió Debrecen Rákóczi u. 60. Női Egészségmegőrző torna Minden pénteken 16 órától Helyszín: Szent József Gimnázium Debrecen, Szent Anna Olvass tovább...

Alapszervezetek

Tegyünk mozgással az egészségünkért Nőnapon is!

Rendhagyó nőnapi programot szervezett a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete: túrára invitálta az érdeklődőket. A szervezéskor még nem gondoltuk, hogy szürke, ködös, esős március 8-a lesz. Ennek ellenére ötvenhatan indultunk a túrára a Balassi Bálint Olvass tovább...

Alapszervezetek

Gyöngy-virág kép pályázat

A Magyar Rákellenes Liga Miskolci Alapszervezet és Segítő Szolgálat a Rákellenes Világnap és az Európai Méhnyakrák Megelőzési hét alkalmából Gyöngy-virág kép pályázatot hirdet. A pályázat célja: Felhívni a figyelmet a méhnyakrák elleni küzdelemre, a szűrés Olvass tovább...