A rák elleni összefogást szimbolizáló programok világszinten is az őszi hónapokra összpontosítanak, bár tulajdonképpen ez tevékenység a mindennapjainkat is jellemzi. A segítség mellett az egészség megőrzését, a betegség megelőzését, a szűrések fontosságát közvetítjük a lakosság felé.

A MRL budapesti Motoros csillagtúrához való kapcsolódásnak ez évben azt a módját választottuk, hogy Debrecen is megpróbálkozik ennek a programnak egy helyi, természetesen kisebb, egyszerűbb változatával. Ez egy jelképes összekapcsolódás a budapesti nagy találkozóval.

Szeptember 30-án délelőtt Debrecen szívében, a Református Nagytemplom előtt a főtéren a MRL Debreceni Alapszervezete és a Segítő Szolgálat szervezése sikeresnek bizonyult, amit a nyárias napsütéses időjárás még színvonalasabbá tett.

A motorosok a vártnál is többen, és vidáman, szenzációs hangulatban, lelkesen gyülekeztek a debreceni Hangfogó együttes kellemes zenéjére. Az önkéntes segítőink által átadott pólókat büszkén viselték, és örültek a rózsaszín szalagra írott, rajzolt üzeneteknek, idézeteknek is. Többen családosan érkeztek.

A MRL Debreceni Alapszervezetének elnöke, Dr. Furka Andrea köszöntötte a motorosokat, a jelenlévőket, és megköszönte mindazoknak a segítségét, akik hozzájárultak a rendezvény megvalósulásához. Hangsúlyozta a rák megelőzésében a rendszeres önvizsgálat, a szűrések életmentő fontosságának a szerepét, valamint felhívta a figyelmet az egészség megőrzésére, arra is, hogy a környezetnek, a családnak is, mindannyiunknak milyen fontos szerepe, felelőssége van mindezekben.

Ezek után zene kíséretében elindult a konvoj a városon keresztül a Nagyerdei Klinika főbejárata előtti parkolóba.

Bár motoros rendőrök, és rendőrautó segített a közlekedés biztonságát megtartani, de rendkívül fegyelmezetten, körültekintően, példamutatóan, de dübörögve, az összefogás erejét azzal is hangsúlyozva, vonultak a Klinika elé. Ott önkénteseink pogácsával és egy motoros vállalkozó által hozott különleges palackozott vízzel várták a csapatot.

Még kellemes beszélgetésekre, ismerkedésre is sor került, majd a közeli viszontlátás és további közös tervekkel és hatalmas köszönettel búcsúztunk a résztvevőktől.

MRL Debreceni Alapszervezete és Segítő Szolgálata Debrecen 2023.10.02

Kozempel Zsuzsanna

A DTV riportja:
https://drive.google.com/file/d/1k6S0pRkW2R_31MnGOpA4uaxyIwi3QWqv/view

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Gyöngyposta: Együtt a méhnyakrák ellen – Hatvanban

„Gyöngyposta: Együtt a méhnyakrák ellen! – az „Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét”alkalmából Szeretettel hívjuk Gyöngyfűző programunkra, melyet a Mályvavirág Alapítvány felhívására szerveztünk. Időpont: 2017. január 21. szombat, 10-13 óráig Helyszín:   TESCO   Áruház  Hatvan A gyöngy a méhnyakrák és Olvass tovább...

Alapszervezetek

Út a boldogsághoz – előadás Gödöllőn

2019-12-17 Magyar Rákellenes Liga Gödöllői Alapszervezete Helyszín: Gödöllői Városi Könyvtár rendezvényterem (2100 Gödöllő, Dózsa út 8.) Időpont: 2019. október 22. Téma: Út a boldogsághoz Előadó: Gunagriha Engedjétek meg, beszámolómat hadd kezdjem egy régi, de azóta Olvass tovább...