A rák elleni összefogást szimbolizáló programok világszinten is az őszi hónapokra összpontosítanak, bár tulajdonképpen ez tevékenység a mindennapjainkat is jellemzi. A segítség mellett az egészség megőrzését, a betegség megelőzését, a szűrések fontosságát közvetítjük a lakosság felé.

A MRL budapesti Motoros csillagtúrához való kapcsolódásnak ez évben azt a módját választottuk, hogy Debrecen is megpróbálkozik ennek a programnak egy helyi, természetesen kisebb, egyszerűbb változatával. Ez egy jelképes összekapcsolódás a budapesti nagy találkozóval.

Szeptember 30-án délelőtt Debrecen szívében, a Református Nagytemplom előtt a főtéren a MRL Debreceni Alapszervezete és a Segítő Szolgálat szervezése sikeresnek bizonyult, amit a nyárias napsütéses időjárás még színvonalasabbá tett.

A motorosok a vártnál is többen, és vidáman, szenzációs hangulatban, lelkesen gyülekeztek a debreceni Hangfogó együttes kellemes zenéjére. Az önkéntes segítőink által átadott pólókat büszkén viselték, és örültek a rózsaszín szalagra írott, rajzolt üzeneteknek, idézeteknek is. Többen családosan érkeztek.

A MRL Debreceni Alapszervezetének elnöke, Dr. Furka Andrea köszöntötte a motorosokat, a jelenlévőket, és megköszönte mindazoknak a segítségét, akik hozzájárultak a rendezvény megvalósulásához. Hangsúlyozta a rák megelőzésében a rendszeres önvizsgálat, a szűrések életmentő fontosságának a szerepét, valamint felhívta a figyelmet az egészség megőrzésére, arra is, hogy a környezetnek, a családnak is, mindannyiunknak milyen fontos szerepe, felelőssége van mindezekben.

Ezek után zene kíséretében elindult a konvoj a városon keresztül a Nagyerdei Klinika főbejárata előtti parkolóba.

Bár motoros rendőrök, és rendőrautó segített a közlekedés biztonságát megtartani, de rendkívül fegyelmezetten, körültekintően, példamutatóan, de dübörögve, az összefogás erejét azzal is hangsúlyozva, vonultak a Klinika elé. Ott önkénteseink pogácsával és egy motoros vállalkozó által hozott különleges palackozott vízzel várták a csapatot.

Még kellemes beszélgetésekre, ismerkedésre is sor került, majd a közeli viszontlátás és további közös tervekkel és hatalmas köszönettel búcsúztunk a résztvevőktől.

MRL Debreceni Alapszervezete és Segítő Szolgálata Debrecen 2023.10.02

Kozempel Zsuzsanna

A DTV riportja:
https://drive.google.com/file/d/1k6S0pRkW2R_31MnGOpA4uaxyIwi3QWqv/view

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

MRL- GDL 2022 es évértékelő és 2023-ra élményváró tervezős Választó közgyűlés Gödöllőn

  Nagyszerű hangulatban telt a 2023 as Választó KÖZGYŰLÉS “egy csésze kávé mellett”.   Alapjaink lerakása, amit az elmúlt majd 5 évvel a hátunk mögött tettünk le, bizalommal tölti el jövőképünket. Köszönet Mindannyiótokért, kik velünk Olvass tovább...

Alapszervezetek

ÖNKÉNTESEK NAPJA és a HÁLA-GÁLA Szekszárdon

Szekszárdon a Szekszárdi Civil Kerekasztal és a Mentálhigiénés Műhely 2021. szeptember 25-én hagyományosan megszervezte az Önkéntesek Napja és Hála-Gála rendezvényt. A Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet örömmel fogadta a rendezők felkérését a részvételre, öt fő Olvass tovább...

Alapszervezetek

Szemészeti szűrés Siófokon

A Siófoki Alapszervezet beszámolója Folyamatosan zajlanak a szűrések Siófokon az EFOP-1.5.2-16-2017-00006 számú Közösen a jövőnkért- komplex program a humán közszolgáltatások fejlesztésére Siófok térségben elnevezésű pályázat megvalósítása keretében. Szemészeti szűrésre toborzásban, adminisztációban és a vizsgálaton is Olvass tovább...