A Magyar Rákellenes Liga 2023-ban hetedik alkalommal szervezett országos motoros figyelemfelkeltő akciót, amelyhez a Salgótarjáni Alapszervezet minden alkalommal, így most is csatlakozott.

Annak ellenére, hogy néhányan jelezték, hogy Visegrádon is van ebben az időben szervezett motoros program, ahová sokan elköteleződtek, mégis tizenhárom motorral, huszonhárman, hölgyek és urak, gyülekeztek a Balassi Bálint megyei Könyvtár előtt, ahol szervezetünk lelkes csapata fogadta legtöbbjüket már régi barátként. Kiosztották a pólókat, elhelyezték a rózsaszín szalag matricákat és átadták a tízórai csomagokat. A közös indításig jó hangulatú beszélgetésekkel töltötték az időt.

Röviddel 10 óra előtt Kreicsi Mária, az alapszervezet elnöke köszöntötte a megjelenteket, köszönetét fejezte ki a motorosok példaértékű, kitartó együttműködéséért, és ismertette a salgótarjániak pink szalagra írt üzenetét: Önvizsgálat és szűrővizsgálat: Tedd meg, hogy ne legyen késő!

Az üzenetet átadta Pataki Csaba alpolgármester úrnak, aki köszöntője után beszélt az emlőrák elleni harc aktualitásáról, az ide vonatkozó statisztikai adatokról, az egyéni felelősség fontosságáról.

Jó utat kívánva, az önkéntesek integetve vettek búcsút a csapattól, akikhez még Hatvanban csatlakozott tíz motoros egység és együtt mentek Budapestre, az országos rendezvény helyszínére.

Hálás köszönet a szervezőknek, a lelkes motorosoknak, az esemény lebonyolításában segítő önkénteseknek!

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

„GYÖNGYÖM” Salgótarjánban

A tizenkettedik alkalommal megrendezésre került Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét és a Mályvavirág Alapítvány GYÖNGYÖM országos programjaihoz csatlakozva a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete a Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályával együttműködve 2018. február 20-án szervezett figyelemfelkeltő rendezvényt, melynek Olvass tovább...

Alapszervezetek

Figyelemfelhívó gyaloglás a férfiak egészségéért

A 10 Ezer Lépés Program keretében “45 nap alatt a Föld körül” szlogennel meghirdetett programhoz kapcsolódva a MRL Salgótarjáni Alapszervezete a Tarjáni Szabadidősport Egyesület Senior Nordic walking Klubjával együtt 2022. november 10-re a mozgásra és Olvass tovább...

Alapszervezetek

Családi Húsvétváró nap Siófokon

2022.03.26-án  a Kiliti Íjász Egyesület  a Kiliti Református Gyülekezet és a MRL Siófoki Alapszervezet összefogásával családi Húsvétváró napot szerveztünk. A gyerekek a szülőkkel együtt igen tartalmas órákat tölthettek el. (10 órától 15-óráig). Az időjárás kegyes Olvass tovább...