A MRL Salgótarjáni Alapszervezet május 10-én autóbuszos kirándulást szervezett Vácrátótra, a Botanikus Kertbe.

vácrátóti botanikus kert az élő növények leggazdagabb hazai gyűjteménye. A 27 hektáros kertben közel 13 000 növényfajt, illetve -fajtát mutatnak be.

A kertet idegenvezetővel járta be a negyvenhárom fős csoport. A séta a geometrikus elrendezésű kertrészen, gyógy- és fűszernövény bemutatón,  a  parasztkerti virágok ágyásán át vezetett szépen gondozott kanyargós ösvényeken, a kert taván számos hídon át vezetett.

Az üvegházi gyűjtemény megtekintése is részét képezte a programnak, ahol közel 3000 faj volt látható: kaktuszok és egyéb pozsgások, az orchideák és broméliák, a pálmák, valamint trópusi haszon- és dísznövények.

Kellemesen elfáradva, sok információval gazdagodva és a közös ebédet elfogyasztva szállt fel a külön buszra a társaság és jó kedvű beszélgetések közepette ért Salgótarjánba.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Közgyűlés Kerekharaszton

A Kerekharaszti Alapszervezet 2020. február 24-én tartotta az éves közgyűlését. A közgyűlésen elfogadtuk a 2019-es év pénzügyi beszámolóját és megvitattuk a 2020-as év tervezett programjait. Luklíder Jánosné az alapszervezet elnöke

Alapszervezetek

A hólyag daganatai – Előadás Egerben

Tartson velünk 2017. június 13-án, kedden 13 órakor a Bartakovics Béla Közösségi Házban, Egerben. Dr. Mansuor Bassel urológus, osztályvezető főorvos tart előadást a mindkét nemet érintő hólyagrákról a Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezete szervezésében. Az Olvass tovább...