2017.03.05-én a Miskolci Nemzeti Színház nagytermében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Fül-Orr-Gégészeti és Fej- Nyaksebészeti Osztálya jótékonysági koncertet szervezett. A rendezvény fővédnöke a Magyar Rákellenes Liga, Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház volt.

A koncert célja: a befolyt támogatásból a Fül-Orr-Gégészeti és Fej- Nyaksebészeti Osztály eszközparkjának bővítése: egy FULL-HD endoscopos torony, vagy egy argoplazma coagulator-ablator.  Ezen eszközök segítségével lerövidül a betegek ápolási ideje, jelentősen csökkenthető az intra -és postoperetív fájdalom, a műtéti idő is lecsökken, valamint a műtéti biztonság jelentősen nő. Az eddig végzett beavatkozásokhoz képest a műtéti paletta szélesítése válik lehetővé.

Az est háziasszonya Radnai Erika volt. A koncerten fellépett Fekete Nándor orgonaművész, a miskolci születésű Boncsér Gergely, a Magyar Állami Operaház magánénekese, Jancsó Dóra és Varga Andrea színművész, valamint a Reflex zenekar. A művészek ingyen vállalták a fellépést, a Miskolci Nemzeti Színház pedig a helyet biztosította.

A rendezvény sikeres megszervezéséhez több Borsod megyei cég is csatlakozott pénzbeli támogatás formájában, illetve adományok, tombola tárgyak  felajánlásával, amelyek a koncert végén kerületek kisorsolása.

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

HÓVIRÁGSÉTA A NŐK EGÉSZSÉGÉÉRT SZEKSZÁRDON

A Tolna Megyei Balassa János Kórház Egészségfejlesztési Iroda, a Tolna Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya, a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet, a Szelíd Ráktérítő Klub és a MaMMa Zrt. közösen figyelemfelkeltő sétát szervezett Szekszárd Garay tér-Széchenyi Olvass tovább...

Alapszervezetek

Karácsonyi jótékonysági hangverseny Debrecenben

A Magyar Rákellenes Liga Debreceni Alapszervezet szeretettel meghívja Önt, hozzátartozóit, barátait, munkatársait Karácsonyi jótékonysági hangversenyére  december 16-án (péntek) 15:30 órától a Szent József Gimnázium dísztermébe (4024 Debrecen, Szent Anna u. 17.). Fellépnek a DE Zeneművészeti Olvass tovább...

Alapszervezetek

Prevenció fiúknak az Avas Gimnáziumban

MRL Miskolc Prevenció fiúknak dr. Solymosi Tibor onkológus főorvossal (2018.05.30-án az Avasi Gimnáziumban)