Időpont: 2022. október 24.
Vezető: Sándorné Buda Ildikó dietetikus

A Hatvani Segítő Szolgálatunk mai fakanál klubfoglalkozásán finom gyümölcsös túrókrémet készítettünk.

Hozzávalók 12 főre:

Eper ízlés szerinti mennyiségben.

A krémhez :

  • 750 g rögös túró
  • 500 ml habtejszín
  • 1 csomag habfixáló vagy zselatinfix
  • 3 kiskanál vanília kivonat
  • 5 evőkanál citromlé
  • 1 citrom reszelt héja

Az alsó réteghez: 30 dkg natúr zabkeksz, 45g vaj

Elkészítés:

  • A vajat megolvasztjuk,és az aprítógépben előtte megdolgozott keksszel elvegyítjük.
  • A krémhez kikeverjük a túrót a porcukorral,citromlével,reszelt citrommal és vaníliával.
  • A habtejszínt hűtőben lehűtjük majd habverővel felverjük.
  • A habfixálóport óvatosan hozzáadagoljuk a tejszínhez és tovább verjük.
  • A túrókrémet egy spatulával összedolgozzuk a tejszínnel,majd
  • Poharakba töltjük a következő sorrendben: zabkekszes réteg,túrókrém,eper, zabkeksz a tetejére.

Nagyon finom gyümölcsös túrókrémet készítettünk röpke idő alatt, közben hallgattuk dietetikusunk táplálkozási tanácsait a téli időszakra.

Lazányi Jánosné
a  Hatvani Segítő Szolgálat vezetője

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Egészséges táplálkozás húsvétkor is – előadás Nagyatádon

 A Nagyatádi Alapszervezet áprilisi összejövetelét a  a Rinyamenti Szociális Gondozási Központ (Nagyatád, Széchenyi tér 4.) foglalkoztatói helyiségében tartotta 2019. április 16-án (kedden) 17.00 órai kezdettel. Az összejövetelen Bencsikné Mohari Veronika dietetikus, EFI munkatárs tartott előadást „Egészséges táplálkozás húsvétkor Olvass tovább...

Alapszervezetek

Nőnapi köszöntő Debrecenből

S. Tamási Áron  Nőnapi köszöntő    Köszöntöm él’tünk gyöngéd virágait, Gyönyörű mosolyok tünemény kislányait. Csillagok színeit, játékos sugarát, létünk valóját, élményünk jutalmát.   Pillantások azúr barlangjában bűvölő álmaink, szenvedély-szírtfokán száguldó lángjain. Szerelmek lágy felhői érzelmek Olvass tovább...