Szeptember 15-én a reggeli borús idő után ragyogó napsütésben 12 órától gyülekeztek a ligatagok a klinika villamos megállóban. Csoportokban baráti beszélgetések voltak az indulásig, hiszen régen találkoztak tagjaink egymással.

12:15 órakor 31 ligatag indult el a sétára a Víztorony – Debrecen – Békés tóig. Itt a klubvezető rövid megemlékezést tartott a Lifóma Világnapról. Sétánkkal szerettük volna felhívni a figyelmet erre a rejtőzködő betegségre. Az ilyen betegségben szenvedőknek, hozzátartozóiknak szenteltük ezt a délutánt.

Ezután folytattuk utunkat a Medgyessy sétányon. Majd villamossal a Kálvin térig mentünk. Séta uán jól esett a pihenés, beszélgettünk, gyönyörködtünk a csodálatos virágokban. A Barabás étteremben ebéd után tájékoztattuk a résztvevőket az elkövetkező időszak feladatairól, az “Összefogás az emlőrák ellen szimpózium és séta” időpontjáról (október 10-én. 14:00 óra). Kértük, hogy minél többen vegyenek részt rajta. Úgy gondolom indenki jóleső érzéssel távozott.

Szerencsénk volt, mert 6 óra előtt megnyílt az ég csatornája, dörgött, villámlott, szakadt az eső.

A nap folyamán a résztvevők 4,6 km-t gyalogoltak.

Kozempel Zsuzsánna

MRL Debreceni Alapszervezet vezetőségi tag

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

„Rózsaszín október” Gyöngyösön

Október az emlőrák elleni küzdelem hónapja. Alapszervezetünk megtartotta 2021. október 8-án 16 órai kezdettel a hónap legkiemelkedőbb eseményét, a figyelemfelkeltő sétáját az emlőrák korai felismerése érdekében. A rendezvényen megjelentek a helyi média szakemberei (Gyöngyös TV, Olvass tovább...

Alapszervezetek

Gödöllői üdvözlet

Kedves új esztendőt váró Barátaink, Tagjaink, Követőink! Jó érzéssel zárhatjuk 2020-as évünket, hiszen a körülmények ellenére is erősödött közösségünk a számos ON és off line találkozáson, előadáson, sport-, egészségvédő- és megelőző programon. Kiscsoportos, Civil házbeli és városi rendezvény Olvass tovább...