Szeptember 15-én a reggeli borús idő után ragyogó napsütésben 12 órától gyülekeztek a ligatagok a klinika villamos megállóban. Csoportokban baráti beszélgetések voltak az indulásig, hiszen régen találkoztak tagjaink egymással.

12:15 órakor 31 ligatag indult el a sétára a Víztorony – Debrecen – Békés tóig. Itt a klubvezető rövid megemlékezést tartott a Lifóma Világnapról. Sétánkkal szerettük volna felhívni a figyelmet erre a rejtőzködő betegségre. Az ilyen betegségben szenvedőknek, hozzátartozóiknak szenteltük ezt a délutánt.

Ezután folytattuk utunkat a Medgyessy sétányon. Majd villamossal a Kálvin térig mentünk. Séta uán jól esett a pihenés, beszélgettünk, gyönyörködtünk a csodálatos virágokban. A Barabás étteremben ebéd után tájékoztattuk a résztvevőket az elkövetkező időszak feladatairól, az “Összefogás az emlőrák ellen szimpózium és séta” időpontjáról (október 10-én. 14:00 óra). Kértük, hogy minél többen vegyenek részt rajta. Úgy gondolom indenki jóleső érzéssel távozott.

Szerencsénk volt, mert 6 óra előtt megnyílt az ég csatornája, dörgött, villámlott, szakadt az eső.

A nap folyamán a résztvevők 4,6 km-t gyalogoltak.

Kozempel Zsuzsánna

MRL Debreceni Alapszervezet vezetőségi tag

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

ÁLLATI JÓ EGÉSZSÉG, AVAGY HOGYAN NE ÉREZZÜK MAGUNKAT „KUTYÁUL – beszámoló

A Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet meghívására „ÁLLATI JÓ EGÉSZSÉG, AVAGY HOGYAN NE ÉREZZÜK MAGUNKAT „KUTYÁUL”? – A betegségek és megelőzésük az állatlélektan és a homeopátiás gyógyítás tükrében címmel előadást tartott az alapszervezet tagsága és meghívott Olvass tovább...

Alapszervezetek

Rózsaszín séta után KÉK séta Pusztaszabolcson

Idén először lesz KÉK séta Pusztaszabolcson! 2016. november 12-én 9:00 órára várnak minden érdeklődőt a Városháza parkolóban, hogy csatlakozzanak a Movember mozgalomhoz.

Alapszervezetek

Értünk és minden nőért – Borsodnádasdi program a Méhnyakrák Megelőzési Héten

január 21-én 16 órától tartottuk a Borsodnádasdi Praxisközösséggel közös szervezésű programunkat, az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét keretében. Vendégszereplő volt Kovács Gyuláné „Csillagok” című dalcsokor összeállítással, és Reményi Aladár saját, „Szeretet” című versével színesítette programunkat.  Közben Olvass tovább...