Szeptember 15-én a reggeli borús idő után ragyogó napsütésben 12 órától gyülekeztek a ligatagok a klinika villamos megállóban. Csoportokban baráti beszélgetések voltak az indulásig, hiszen régen találkoztak tagjaink egymással.

12:15 órakor 31 ligatag indult el a sétára a Víztorony – Debrecen – Békés tóig. Itt a klubvezető rövid megemlékezést tartott a Lifóma Világnapról. Sétánkkal szerettük volna felhívni a figyelmet erre a rejtőzködő betegségre. Az ilyen betegségben szenvedőknek, hozzátartozóiknak szenteltük ezt a délutánt.

Ezután folytattuk utunkat a Medgyessy sétányon. Majd villamossal a Kálvin térig mentünk. Séta uán jól esett a pihenés, beszélgettünk, gyönyörködtünk a csodálatos virágokban. A Barabás étteremben ebéd után tájékoztattuk a résztvevőket az elkövetkező időszak feladatairól, az “Összefogás az emlőrák ellen szimpózium és séta” időpontjáról (október 10-én. 14:00 óra). Kértük, hogy minél többen vegyenek részt rajta. Úgy gondolom indenki jóleső érzéssel távozott.

Szerencsénk volt, mert 6 óra előtt megnyílt az ég csatornája, dörgött, villámlott, szakadt az eső.

A nap folyamán a résztvevők 4,6 km-t gyalogoltak.

Kozempel Zsuzsánna

MRL Debreceni Alapszervezet vezetőségi tag

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Méhnyakrák elleni megmozdulás

A Hegyvidék Alapszervezet tagjai gyöngyöt fűztek a méhnyakrák elleni küzdelem szimbólumaként. Az elkészült karkötőket a nőgyógyászati betegeknek adják át.

Alapszervezetek

Egészségnap Szilvásváradon

Az Egri Alapszervezet beszámolója Az Észak Hevesi 33 Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület, (LEADER Akciócsoport) Egészségnapot szervezett Szilvásváradon. Az egészségnap keretén belül bemutatkoztak a megye gyógyfürdői, gyógyhelyei, szálláshelyei, valamint gyógynövényesek, gyógyászati terméket előállítók, natúr és biotermék előállítói, Olvass tovább...

Alapszervezetek

Esélyteremtő Vásártéri Vásár – Salgótarjánban

  A Mozgáskorlátozottak Egymást Segítők Egyesülete felkérésére a MRL Salgótarjáni Alapszervezete 2017. szeptember 23-án önkénteseivel részt vett az Egyesület „MESE a családok jövőjéért” szlogenű programjában. A délelőtt folyamán önkénteseink tanácsadással egybekötött állapotfelmérést, emlő önvizsgálat oktatást Olvass tovább...