A Magyar Rákellenes Liga elnöke, Rozványi Balázs a 2018. évi Rákellenes Világnapon 2018-at a mozgás évének nevezte ki és meghirdette az ÖRÖKMOZGÓK programot.

A Liga elnöke feleségével követendő pozitív példaként egy kilenc napos kerékpártúrán vesz részt, melynek során találkozik számos Észak-Magyarországi Alapszervezet tagjaival. Így került sor 2018. 06.18-án a salgótarjáni találkozóra.

A MRL Salgótarjáni Alapszervezete az Egri Alapszervezettel közösen az ÖRÖKMOZGÓK programhoz kapcsolódva szervezte meg a nyári szünet előtti záró rendezvényét a Novohrad Geopark Eresztvényi Látogatóközpontban, melynek középpontjában a mozgás állt.

Mozgás nélkül nincs egészség!     

Ez az állítás nem csak a fizikai, hanem a lelki egészségre is vonatkozik. A rendszeres mozgás 65 év felett 35 %-al csökkenti minden betegség kialakulását. A rendszeres mozgás elősegíti a szív-és érrendszeri betegségek megelőzését, csökkenti a magas vérnyomást, javítja az oxigén-és tápanyag ellátottságot, javítja az ellenálló- és állóképességet, csökkenti a daganatos megbetegedések előfordulásának kockázatát.

A gyönyörű környezetben megrendezett eseményen a 87 fős hallgatóság először elméletben ismerkedhetett meg a mozgás egészségre gyakorolt hatásaival, majd szakember vezetésével a gyakorlatban is érezhették annak jótékony következményét: a közös senior tornát követően egy órás nordic walking túrán vettek részt, majd mozgás/sport totót töltöttek ki. A finom ebéd elfogyasztása után kora délután érkezett meg Gyöngyösről 74 km-es kerékpározás után a MRL elnöke és felesége Kreicsi Gábor kíséretében, akiket vastapssal köszöntöttek a salgótarjáni és egri tagok.

Gyönyörű környezetben, friss levegőn, jókedvű népes közösségben tettek az egészségükért az esemény részvevői.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Rózsaszín rendezvény Nagyatádon

A Nagyatádi mellrák elleni figyelemfelhívó éves sétán 110 fő vett részt. Zslebics Edit köszöntötte a megjelenteket majd a Nagyatádi Zumbások táncával indult a rendezvényünk. A sétát a rózsaszín pólóba öltözött motorosok vezették végig a városon. Olvass tovább...

Alapszervezetek

Ízelítő rendszeres összejöveteleinkből Miskolcon

Ha kedd, akkor asszonytorna:   Minden hónap első szerdája a gégeműtöttek klubnapja (most szülinappal):   Minden héten szerdán beszédtanulás gégeműtötteknek:

Alapszervezetek

Mit mutat a laboreredményem?

A MRL Miskolci Segítő Szolgálat szervezésében érdekesebbnél, érdekesebb előadás résztvevői lehettünk a tegnapi napon. Taskó Zoltánné (Marika) laboros előadásából megtudhattuk a vér vizsgálatával nemcsak számos betegségre utaló jelek lehetnek, de bizonyos értékek elemzésével az egészségi Olvass tovább...