Az advent a várakozás, készülődés időszaka.  Ebben az időszakban különösen nagy hangsúlyt kap a felebaráti szeretet, az egymásra figyelés, a gondoskodás.  A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezet önkéntesei az előző három év gyakorlatának megfelelően az adventi ünnepi időszak kezdetén nagy szeretettel és lelkesedéssel készítettek el hatvan „szeretetcsomagot” a Szent Lázár Megyei Kórház Onkológiai Osztály betegeinek.

Az elkészített ajándékcsomagokkal a tavalyi évhez hasonlóan, december 06-án, Szent Miklós napján a Szent Lázár Megyei Kórház Onkológiai Osztály fekvő és ambuláns betegeit keresték fel egy  igazi „Mikulás” kíséretében, hiszen talán nekik a legnehezebb a betegágyon a család, az otthon melegsége nélkül elesetten, kétségek közt lenni.

A csomagok szétosztása előtt egy ünnepélyes eseményre is sor került: a MRL Salgótarjáni Alapszervezet nevében Kreicsi Mária, a szervezet elnöke, átadta Dr. Abdulfatah Bishr osztályvezető főorvosnak az injekcióportok vásárlására szóló 300 000 Ft értékű adománylevelet a Roche (Hungary) Kft jóvoltából. Ezzel az összeggel és az előzőleg, novemberben átadott 200 000 Ft adománnyal szeretnék az onkológiai betegek életminőségét javítani, a szakszemélyzet munkáját segíteni.

Az ajándékozás mellett nem maradhattak el a meghallgató és biztató beszélgetések és a jókívánságok sem. Így talán sikerült advent békéjét a megajándékozottaknak a lelkükbe csalni ebben a nehéz helyzetükben.  Mosoly és könny egyszerre volt jelen ezen a meghitt találkozáson.

Természetesen az osztály szakszemélyzetét sem hagyták ki az ajándékozásból, a jó kívánságok tolmácsolásából és a köszönetből.

https://www.nool.hu/kozelet/helyi-kozelet/adventi-adomany-a-megyei-korhaz-onkologiai-osztalyanak-2463214/

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

A Gyöngyösi Alapszervezet októberi taggyűlése

Megtartottuk az október havi taggyűlésünket 2022. október 3-án, ahol a fő napirendi pontunk a mellrák elleni rózsaszín séta megbeszélése, lebonyolításának menete volt, mely október 7-én, pénteken 16 órakor lesz. 14 órakor foglalhatjuk el a Mátra Olvass tovább...

Alapszervezetek

Sorstár Képtár a Kecskeméti Auchan áruházban

2023. október 7. – Kecskemét, Auchan Áruház A Magyar Rákellenes Liga ÍRISZ Szolnoki Alapszervezet tagságából 4 fő kitelepült a kecskeméti Auchan Áruházba és az érdeklődők számára mulázs segítségével felhívta a figyelmet az önvizsgálat fontosságára. Az Olvass tovább...

Alapszervezetek

Gyöngyposta – Beszámoló Hatvanból

A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálata közös szervezésben az Albert Schweitzer Kórház Egészségfejlesztő Iroda, Heves Megyei Kormányhivatal Hatvani Járási Hivatal Népegészségügyi Osztály és a Szociális, Gyermekjóléti és Egészségügyi Szolgálat Védőnői Szolgálat a Olvass tovább...