2022. május 7-én zarándokoltunk Sárszentágotára, a Szent Ágota kegyhelyre, a Sárszentágotai Alapszervezet meghívására. A templomkertben gyülekeztünk, a várakozás alatt vércukor mérésre is volt lehetőség.

Motoros felvonulással kezdődött a rendezvény. Siák Gáborné a Sárszentágotai Alapszervezet vezetője és Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga elnöke köszöntő szavai után Bognár Károly atya megáldotta a kis motoros zászlót és a motorosokat, akik ezután elindultak és a településen tettek egy kört.

A motoros felvonulás után a a kegyhely előtt Siák Nóra, Sebestyén Zoltán polgármester és Rozványi Balázs köszöntötte a vendégeket. Siák Nóra egy felterjesztést nyújtott át a polgármester úrnak, melyben kérte, hogy dr. Göblyös Péter professzor urat Sárszentágota díszpolgárává avassák. Göblyös Péter professzor úr kezdeményezésére készült el a kegyhely, sokat tett azért, hogy Szent Ágota tisztelete Magyarországon széleskörűvé váljon.

A köszöntések után a Szent Ágota Általános Iskola tanulói előadták Szent Ágota történetét.

Ezután a templomban Eperjes Károly színművész tanúságtételét hallgattuk meg.

A misét Spányi Antal megyéspüspök úr celebrálta. Zarándokcsapatunk egy képet adományozott a templomnak, melyet Rechtoris Károly zarándoktársunk újított fel.

Argyelán János a Fejér Megyei Önkormányzat Megyei Értéktár Bizottságának tagjaként volt jelen és pár szóval bemutatta az Értéktár működését, valamint méltatta a Szent Agáta Napot, mint a nemzet számára óriási értéket képviselő rendezvényt.

Köszönjük a szép, tartalmas napot és a vendéglátást a Sárszentágotai Alapszervezetnek!

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Edd magad egészségesre – Gödöllő

Figyeld meg a mosoly terjed! Akarom, hogy felismerjed, ha rám nézel, elkapod” (Aranyosi Ervin: A mosolyod add tovább!) Magyar Rákellenes Liga Gödöllői Alapszervezete Helyszín:„Mi újság V.An? Irodalmi kávézó a Gödöllői Városi Könyvtárban (2100 Gödöllő, Dózsa Olvass tovább...

Alapszervezetek

Testi-lelki feltöltődés Bakonyszücsön a Hatvani Alapszervezet tagjainak

2015. november 12-19-ig nagyon szép és tartalmas hetet töltöttünk Bakonyszücsön, a Daganatos Betegek Lelki Otthonában. Kora délután érkeztünk meg, gyors elhelyezkedés után elsétáltunk a faluba, köszöntöttük a régi ismerőseinket, akik minden évben oly kedvesen fogadnak Olvass tovább...

Alapszervezetek

Hatvaniak Budapesten

2020-08-24 A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezetének tagja közül tíz fő Budapest néhány nevezetességét tekintette meg Első utunk a Gül Baba türbéjéhez vezetett, megcsodáltuk a szép rózsakertet és a kiállítást. Szulejmán agájának emlékművét sokan nem Olvass tovább...