2022. május 7-én zarándokoltunk Sárszentágotára, a Szent Ágota kegyhelyre, a Sárszentágotai Alapszervezet meghívására. A templomkertben gyülekeztünk, a várakozás alatt vércukor mérésre is volt lehetőség.

Motoros felvonulással kezdődött a rendezvény. Siák Gáborné a Sárszentágotai Alapszervezet vezetője és Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga elnöke köszöntő szavai után Bognár Károly atya megáldotta a kis motoros zászlót és a motorosokat, akik ezután elindultak és a településen tettek egy kört.

A motoros felvonulás után a a kegyhely előtt Siák Nóra, Sebestyén Zoltán polgármester és Rozványi Balázs köszöntötte a vendégeket. Siák Nóra egy felterjesztést nyújtott át a polgármester úrnak, melyben kérte, hogy dr. Göblyös Péter professzor urat Sárszentágota díszpolgárává avassák. Göblyös Péter professzor úr kezdeményezésére készült el a kegyhely, sokat tett azért, hogy Szent Ágota tisztelete Magyarországon széleskörűvé váljon.

A köszöntések után a Szent Ágota Általános Iskola tanulói előadták Szent Ágota történetét.

Ezután a templomban Eperjes Károly színművész tanúságtételét hallgattuk meg.

A misét Spányi Antal megyéspüspök úr celebrálta. Zarándokcsapatunk egy képet adományozott a templomnak, melyet Rechtoris Károly zarándoktársunk újított fel.

Argyelán János a Fejér Megyei Önkormányzat Megyei Értéktár Bizottságának tagjaként volt jelen és pár szóval bemutatta az Értéktár működését, valamint méltatta a Szent Agáta Napot, mint a nemzet számára óriási értéket képviselő rendezvényt.

Köszönjük a szép, tartalmas napot és a vendéglátást a Sárszentágotai Alapszervezetnek!

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Melanóma szűrés Gyöngyösön

Alapszervezetünk vezetősége nagyon fontos feladatának tartja a szűrővizsgálatok szervezését. Ezúttal bőrgyógyászati rákszűrést, azaz melanóma szűrést szerveztünk a gyöngyösi Dr. Csépe György Uszoda és Termálstrandon, 2022. július 30-án (szombaton) 10-15 óráig. A szűrővizsgálatot Dr. Kirschner Ágnes Olvass tovább...

Alapszervezetek

Nívódíjat kapott a Miskolci Alapszervezet

Miskolc Megyei Jogú Város 2021. augusztus 20-án Nívódíjat adományozott a Magyar Rákellenes Liga Miskolci Alapszervezetének. A kitüntetéshez szeretettel gratulálunk és büszkék vagyunk Virág Judit és csapatának munkájára! A Miskolci Alapszervezet több mint három évtizede küzd Olvass tovább...