2022. május 7-én zarándokoltunk Sárszentágotára, a Szent Ágota kegyhelyre, a Sárszentágotai Alapszervezet meghívására. A templomkertben gyülekeztünk, a várakozás alatt vércukor mérésre is volt lehetőség.

Motoros felvonulással kezdődött a rendezvény. Siák Gáborné a Sárszentágotai Alapszervezet vezetője és Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga elnöke köszöntő szavai után Bognár Károly atya megáldotta a kis motoros zászlót és a motorosokat, akik ezután elindultak és a településen tettek egy kört.

A motoros felvonulás után a a kegyhely előtt Siák Nóra, Sebestyén Zoltán polgármester és Rozványi Balázs köszöntötte a vendégeket. Siák Nóra egy felterjesztést nyújtott át a polgármester úrnak, melyben kérte, hogy dr. Göblyös Péter professzor urat Sárszentágota díszpolgárává avassák. Göblyös Péter professzor úr kezdeményezésére készült el a kegyhely, sokat tett azért, hogy Szent Ágota tisztelete Magyarországon széleskörűvé váljon.

A köszöntések után a Szent Ágota Általános Iskola tanulói előadták Szent Ágota történetét.

Ezután a templomban Eperjes Károly színművész tanúságtételét hallgattuk meg.

A misét Spányi Antal megyéspüspök úr celebrálta. Zarándokcsapatunk egy képet adományozott a templomnak, melyet Rechtoris Károly zarándoktársunk újított fel.

Argyelán János a Fejér Megyei Önkormányzat Megyei Értéktár Bizottságának tagjaként volt jelen és pár szóval bemutatta az Értéktár működését, valamint méltatta a Szent Agáta Napot, mint a nemzet számára óriási értéket képviselő rendezvényt.

Köszönjük a szép, tartalmas napot és a vendéglátást a Sárszentágotai Alapszervezetnek!

Kapcsolódó bejegyzések

Események

Kékgolyó koncertsorozat XXV.

A Magyar Rákellenes Liga és az Országos Onkológiai Intézet szervezésében szeretettel várjuk “Válogatás a romantika gyöngyszemeiből” című zenélésre 2017. április 6-án, csütörtökön 16 órára, a XXV. Kékgolyó koncertünkre. Legyen a vendégünk, hallgassa velünk a romantikus dalokat, áriákat Olvass tovább...

Alapszervezetek

Irodalmi piknik Debrecenben

A Debreceni Nagyerdőért Egyesület Petőfi Sándor költészetének jegyében irodalmi pikniket rendezett a debreceni Botanikus Kertben június 2-án, amelyen 9 liga tagunk vett részt. Vranyecz Artúr színművész Petőfi verseket adott elő. Fellépett a Hajdúböszörményi Bocskai néptánc Olvass tovább...

Alapszervezetek

Vedd kezedbe a sorsod! plakátverseny győztes plakátja

A Salgótarjáni Alapszervezet Egy nap a nőkért programja a Balassi Bálint Megyei Könyvtárban kezdődött, ahol a “Vedd kezedbe a sorsod!” elnevezésű plakátverseny eredményhirdetését tartották, egyben kiállítás nyílt a beérkezett alkotásokból. Feketéné dr. Zeke Ildikó, a Olvass tovább...