1. A Hívás klub február 14-i hagyományos batyus farsangján az Evangélikus Templom Közösségi termében a Thaly Kálmán utcai óvoda Cicó csoportja adott elő nagyon vidám műsort, Gálné Judit óvónő vezetésével, melyet a résztvevők vastapssal jutalmaztak.

Az óvodások után klubtagjaink (Benes Lászlóné, Kujbus Tamásné és Pappné Ráduly Irma) vidám jeleneteket adtak elő, mellyel mosolyt csaltak a résztvevők arcára.

Azok, akik tavaly nem voltak a farsangon, valamint az új tagok, megnézték az Altemplomban a Csipke Múzeumot. Gyönyörködtek a szebbnél- szebb csipkékben,

Baráti beszélgetés közben elfogyasztották a sok finomságot, amit sütöttek.
A klubfoglalkozás jó hangulatban ért véget.

  1. Március 5-én az alapszervezet kirándulást szervezett Széphalomra, ahol tárlatvezetővel megnéztük a Magyar Nyelv Múzeumát, a Kazinczy emlékcsarnokot. Sok érdekes és hasznos ismerettel gyarapodtunk. Ezután végigsétáltunk az emlékkerten Kazinczy Ferenc és felesége sírjáig. Majd a Kerék Csárdában elfogyasztottuk a finom ebédet. A kiránduláson 15 fő vett részt. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt  a szép helyet.
  1. Március 14-én a Hívás klub foglalkozásán „Mit kell tudni a vesebetegségekről, vesegyulladásról, dialízis igényről” címmel Dr. Trinn Csilla főorvos, a DE Klinikai Központ Belgyógyászati Klinikáról nagyon jó, interaktív előadást tartott, melynek keretében a résztvevők kérdésükre is választ kaptak. Sok hasznos információval lettek gazdagabbak. Közvetlen kapcsolat alakult ki a főorvosnő és a liga tagok között. Nagyon hasznosnak tartották az előadás ilyen formáját.
  1. Március 25-én került sor a Debreceni Alapszervezet közgyűlésére, melyről rövid cikkben beszámoltunk.
  2. Április 10-én a Nemzeti Rákellenes Napon lesz 7 éve, hogy megalakult az Újjászületés Rehabilitációs táncklub az Estella Hastánc stúdióval együttműködve. Minden szerdán 8 -10 fő jár hastáncra, hiszen a zene és tánc felszabadít. Ötször felléptünk Budapesten az Újjászületés Táncklub születésnapi rendezvényén, Nemzeti Rákellenes Napon, Debrecenben gálaesten, könyvbemutatón.
  1. Minden pénteken alkalmanként 14-18 fő jár egészségmegőrző tornára. Tornatanárnőnk büszke ránk, hiszen nem tartozunk a fiatalabb korosztályhoz. (legfiatalabb 56 éves, legidősebb 78 éves). A mozgást nagyon fontosnak tartja mindenki. Nagyon jó közösségformáló ereje van.
  1. Minden hónapban van, a Főzzünk, de okosan főzőklub, amelyen alkalmanként 15 fő főz finom ételeket Szalayné Kónya Zsuzsanna dietetikus vezetésével. Nagyon népszerű a tagság körében, hiszen az ott tanultakat otthon kamatoztatják, sok ételt otthon is elkészítenek a családnak, hozzájárulva az egészséges életmódhoz.
  1. év minden hónap utolsó szerdáján van a kézműves klub, ahol a liga tagok különböző dolgokat készítenek. (nyuszi, kulcstartó, gyöngyfűzés.) Vezetőik Kovácsné Marika és Oláhné Kati nagy odaadással tanítják a résztvevőket. Ezzel egy időben Beszélgető sarok keretében Sztancs Jánosné vezetésével kötetlen beszélgetést folytatnak a résztvevők.

Ez vagyok és ezt teszem a rák ellen:

Kozempel Zsuzsánna
MRL Debreceni Alapszervzet vezetőségi tag
Hívás klubvezető

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Testi – lelki erősítő nap az Egri Alapszervezet tagjainak Salgótarjánban

Június 7-én a  Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezete hatodik alkalommal vett részt közös nyári programon a Salgótarjáni Alapszervezettel.  Ebben az évben a salgótarjáni Tó Strandi Gyermektábor volt az összejövetel helyszíne. A gyönyörű környezet, a jó Olvass tovább...

Előadás

Ady, receptre

Szeretettel várjuk december 7-én, szerdán 17 órakor az Országos Onkológiai Intézet Eckhardt termében a Medve Színpad előadására. Az előadás címe: SORSUNK A DALBAN Ady rítus Az előadás ingyenes, jöjjön el rendezvényünkre!

Alapszervezetek

Gimnáziumi előadás Nagyatádon

A szervezett szűrésekről szóló előadáson kb 100 fő volt jelen.