A MRL Salgótarjáni Alapszervezete 2021.09.27-én autóbuszos kirándulást szervezett  a műemlékekben gazdag, hangulatos kisvárosba, Szécsénybe.

Megismerkedtünk Szécsény jelképével, a városháza előtt álló, kissé ferde Tűztoronnyal, időutazáson vettünk részt a Nosztalgiamúzeum gyűjteményei között.

Ezután idegenvezetővel megcsodáltuk a 1332-es pápai engedély alapján épített nagyméretű műemlék ferences templomot, mely egybeépült a ferences kolostorral. A templomból juthatunk fel a kolostor gótikus boltozatú emeleti szobájába, ahol Rákóczi fejedelem megszállt az 1705-ös országgyűlés idején. Csoportunkat kérésünkre Jób ferences atya áldásban is részesítette.

A vidéki barokk stílusban épült középkori Forgách várkastély megtekintése következett, melyet a szécsényi végvár köveiből építettek. Ma ez ad helyet a Kubinyi Ferenc Múzeumnak, Nógrád megye régészeti, történeti emlékeit bemutató kiállításának.

A kastély parkja természetvédelmi terület. A Gesztenyéskert vendéglőben elfogyasztott finom közös ebéd után a nagykiterjedésű parkban tettünk sétát a ragyogó napsütésben, a csillogó víztükrű tó partján, illatozó fák és bokrok ölelésében. A kevésbé fáradtak még a Meridián 3-1-2-őt is letornázták.

Tele testi és lelki élménnyel, kissé elfáradva indult haza a negyvenöt fős csoportunk.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Küldöttválasztó közgyűlés Hatvanban

Időpont:  2019. február 19.  10 óra Helyszín: Grassalkovich Művelődés Ház Hatvan, Kossuth tér 24. A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet tagsága a mai napon, 2019. február 19-én négy küldöttet választott: Lazányi Jánosné Balogh Margit Oláh Olvass tovább...

Alapszervezetek

Szentmise Egerben Szent Ágota vértanú emlékére

Szeretettel várjuk az érdeklődőket Szentmisére a Rákellenes Világnapon a daganatos betegek gyógyulásáért és Szent Ágota vértanú emlékére. Időpont: 2019. február 4. hétfő, 18.00 óra Helyszín: Szent Bernát (ciszterci) templom Főcelebránd: Koós Ede atya

Alapszervezetek

Rózsaszín séta Szombathelyen

SZOMBATHELY MJV ÖNKORMÁNYZATA ÉS A SZOMBATHELYIEK EGÉSZSÉGÉÉRT EGYESÜLET SZERVEZÉSÉBEN AZ EMLŐRÁK ELLENI KÜZDELEM VILÁGNAPJÁHOZ KAPCSOLÓDVA a MRL Szombathelyi Alapszervezete Figyelemfelhívó sétára hívja Önt 2018. október 5-én (pénteken) 15 órára A SÉTA A BOROSTYÁNKŐ ÁRUHÁZTÓL INDUL FLASHMOB Olvass tovább...