A MRL Salgótarjáni Alapszervezete 2021.09.27-én autóbuszos kirándulást szervezett  a műemlékekben gazdag, hangulatos kisvárosba, Szécsénybe.

Megismerkedtünk Szécsény jelképével, a városháza előtt álló, kissé ferde Tűztoronnyal, időutazáson vettünk részt a Nosztalgiamúzeum gyűjteményei között.

Ezután idegenvezetővel megcsodáltuk a 1332-es pápai engedély alapján épített nagyméretű műemlék ferences templomot, mely egybeépült a ferences kolostorral. A templomból juthatunk fel a kolostor gótikus boltozatú emeleti szobájába, ahol Rákóczi fejedelem megszállt az 1705-ös országgyűlés idején. Csoportunkat kérésünkre Jób ferences atya áldásban is részesítette.

A vidéki barokk stílusban épült középkori Forgách várkastély megtekintése következett, melyet a szécsényi végvár köveiből építettek. Ma ez ad helyet a Kubinyi Ferenc Múzeumnak, Nógrád megye régészeti, történeti emlékeit bemutató kiállításának.

A kastély parkja természetvédelmi terület. A Gesztenyéskert vendéglőben elfogyasztott finom közös ebéd után a nagykiterjedésű parkban tettünk sétát a ragyogó napsütésben, a csillogó víztükrű tó partján, illatozó fák és bokrok ölelésében. A kevésbé fáradtak még a Meridián 3-1-2-őt is letornázták.

Tele testi és lelki élménnyel, kissé elfáradva indult haza a negyvenöt fős csoportunk.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

6. nyílt nap a Markhot Ferenc Kórházban, ingyenes szűrésekkel

6. NYÍLT NAP lesz az egri Markhot Ferenc Kórházban 2016. október 20-án 10-16 óráig. Előzze meg a betegséget, törődjön többet egészségével! Vegyen részt ingyenes szűréseinken!

Alapszervezetek

Bélyegkiállítás a Babits Mihály Kulturális Központban Szekszárdon

Szabó György bélyeggyűjtő (a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet tagja) kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők a szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központban. A kiállítást megnyitotta: Zsikó Zoltán a Babits Mihály Kulturális Központ Igazgatója Szabó György bélyeggyűjtő Olvass tovább...

Előadás

Egy nap a nőkért – figyelemfelkeltő séta és program Salgótarjánban

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete és a Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya figyelemfelkeltő sétát és programot szervez az emlőrák és méhnyakrák elleni harc jegyében, melyre tisztelettel meghívjuk Önt a barátaival, munkatársaival együtt. Az esemény Olvass tovább...