A MRL Salgótarjáni Alapszervezete 2021.09.27-én autóbuszos kirándulást szervezett  a műemlékekben gazdag, hangulatos kisvárosba, Szécsénybe.

Megismerkedtünk Szécsény jelképével, a városháza előtt álló, kissé ferde Tűztoronnyal, időutazáson vettünk részt a Nosztalgiamúzeum gyűjteményei között.

Ezután idegenvezetővel megcsodáltuk a 1332-es pápai engedély alapján épített nagyméretű műemlék ferences templomot, mely egybeépült a ferences kolostorral. A templomból juthatunk fel a kolostor gótikus boltozatú emeleti szobájába, ahol Rákóczi fejedelem megszállt az 1705-ös országgyűlés idején. Csoportunkat kérésünkre Jób ferences atya áldásban is részesítette.

A vidéki barokk stílusban épült középkori Forgách várkastély megtekintése következett, melyet a szécsényi végvár köveiből építettek. Ma ez ad helyet a Kubinyi Ferenc Múzeumnak, Nógrád megye régészeti, történeti emlékeit bemutató kiállításának.

A kastély parkja természetvédelmi terület. A Gesztenyéskert vendéglőben elfogyasztott finom közös ebéd után a nagykiterjedésű parkban tettünk sétát a ragyogó napsütésben, a csillogó víztükrű tó partján, illatozó fák és bokrok ölelésében. A kevésbé fáradtak még a Meridián 3-1-2-őt is letornázták.

Tele testi és lelki élménnyel, kissé elfáradva indult haza a negyvenöt fős csoportunk.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Lakossági szűrés Egerben

A tavalyihoz képest jóval többen jelentek meg a Markhot Ferenc Kórház rendelőintézetében megrendezett lakossági szűrésen. A népszerű eseményen több mint négyszázan vettek részt. Az érdeklődő lakosság többféle szűrésen vehetett részt: vércukorszint, koleszterin, vérnyomás, testzsír, testtömegindex, Olvass tovább...

Alapszervezetek

Novemberi beszámoló, decemberi program Hajdúszoboszlón

KÖZGÁZ EGÉSZSÉGDÉLUTÁN Minden év novemberében megrendezésre kerül a Hajdúszoboszlói Közgazdasági Szakgimnáziumba az EGÉSZSÉGDÉLUTÁN Időpontja: 2017. november 30-án, 13: 30 órától Résztvevők: az iskola 11 és12. évfolyamos tanulói Téma: „ FELE se MESE” HPV és HÍV Olvass tovább...

Alapszervezetek

Hívás klub – előadás és beszámoló

A Debreceni Alapszervezet Hívás klubjának beszámolója Január 12-én 13.30 órától klubfoglalkozásra érkeztek a tagok az Onkoradiológia szeminárium termében. A borús idő ellenére 32 fő vett részt a foglalkozáson, amíg gyülekeztek a résztvevők kis csoportokban beszélgettek. Olvass tovább...