A Nemzeti Rákellenes Nap alkalmából április 11-i klubrendezvényen, Fürné Mosoni Anita az Egri Alapszervezet elnöke előadását hallgathatták meg az érdeklődők a környezetszennyezés és az egészség témában.

Az előadó beszélt a környezetünk káros hatásairól és arról, hogy  a szennyezett víz, légkör, talaj az időjárás, hogyan károsítják az egészségünket, mit tehetünk ellene. A környezetszennyezés sajnos világviszonylatban súlyos probléma. Mi hétköznapi emberek is sokat  tehetünk azért, hogy természetet védjük magunk, gyermekeink, unokáink egészségének érdekében. Sokat tehetünk a szemetelés, valamint a talajszennyezés területén.

Vállaljuk a felelősséget környezetünkért! Ne fogyasszunk sok vizet, ne dobáljuk el a szemetet, a műanyagot szelektíven gyűjtsük, csökkentsük az autó forgalmat, ezzel javítva a légszennyeződést. Ha van rá lehetőségünk termeljünk otthon zöldséget, gyümölcsöt. Ne vegyszerrel permetezzünk, ezzel védve a talajt és a növényeket.

Összefoglalva: környezetünkben számos olyan tényező van, amit mi nem tudunk befolyásolni, de szerencsére  tehetünk sok dolgot a környezet és az egészségünk védelmében.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Sorsunk Borsod! Kirándulás Sárospatak-Erdőbényére

MRL Miskolc – Örökmozgók Sorsunk Borsod II. Kirándulás Sárospatak-Erdőbényére (lépések száma: 12127 – 8,4 km gyaloglás)

Alapszervezetek

Kreatív klubfoglalkozás

A Hatvani Segítő Szolgálatunk Kreatív klubfoglalkozásán a mai napon, augusztus 29-én a közelgő Limfóma Világnap előkészületein munkálkodtunk. Hatvanban 2023. szeptember 16-án lesz a kerékpáros felvonulás. Erre az alkalomra, zöldbe öltöztetjük a Polgármesteri Hivatal előtt található Olvass tovább...

Alapszervezetek

Nőnapi ünnepség Hatvanban

Időpont: 2023. március 12. szerda 14 óra Helyszín: Grassalkovich Művelődési Ház A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat Nőnapi ünnepségét a hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola tanulói csodás énekműsorukkal nyitották meg. A megnyitót Olvass tovább...