2020-02-17

Rákellenes Világnapi rendezvényünket immár 11. alkalommal szerveztük meg a Rákellenes Világnap tiszteletére.

Időpont:  2020. február 14. péntek 14 óra

Helyszín: Grassalkovich Művelődés Ház Hatvan, Kossuth tér 24.

Az első Rákellenes Világkongresszust 2000-ben tartották meg Párizsban. A résztvevők február 4-én történelmi dokumentumot írtak alá, amely a betegség elleni világméretű összefogásra szólít fel. A  Párizsi Chartat a világ minden részéről összegyűlt vezető kormányzati tisztségviselők, a legjelentősebb rákkutató társaságok és szervezetek vezetői, orvos vezetők, betegképviselő civil szervezetek és az ipar reprezentánsai látták el kézjegyükkel. Az esemény emlékére a kongresszus február 4-ét RÁKELLENES VILÁGNAP-nak nyilvánította, hogy a rák ellen folytatott küzdelem eszméje “a világon élő összes ember szívében és gondolatában éljen”.

Rendezvényünket városunk alpolgármestere, Lestyán Balázs úr nyitotta meg, majd köszöntötte a jelenlévő vendégeket Rozványi Balázs a  MRL elnöke.

Megnyitó: Ötöskórus ének

A rendezvény  előadói :

  • Dr. Nagy Emese onkológus főorvos Albert Schweitzer Kórház Hatvan – Ismét a méhnyakrákról!
  • Dr. Baranya István onkopszichológus – Pszichológus a daganatos betegek és a családtagok szolgálatában
  • Tóth Györgyné védőnő – A szűrővizsgálatok fontossága, népegészségügyi fontosságú programok. Miben vesznek részt a védőnők?

A rendezvényt Kalyó Etelka vidám szavalata  zárta.

Támogatóink: Hatvan Város Önkormányzata, Albert Schweitzer Kórház Hatvan, Grassalkovich Művelődési Ház, Hatvan Tv, Zombori Kft.   

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Gyöngyposta – Rózsaszentmártonban

A Rózsaszentmártoni Alapszervezet gyöngyfűzési akciója 2017.01.31-én volt, melynek során felhívtuk a figyelmet a szűrések fontosságára, egyben adójuk 1%-ának felajánlását is kértük az aláíróktól.  

Alapszervezetek

Adventi jótékonysági hangverseny Debrecenben

2015. december 9-én immár 16. alkalommal rendezte meg a Magyar Rákellenes Liga Debreceni Alapszervezete hagyományos Adventi jótékonysági hangversenyét a Szent József Gimnázium dísztermében Kozempel Zsuzsa az MRL Hívás klub vezetője egy vers részlettel kezdte ez Olvass tovább...

Alapszervezetek

10 éves a MRL Salgótarjáni Alapszervezete

Reggel még szakadó esőben készülődtek a MRL Salgótarjáni Alapszervezet önkéntesei a rendezvényre, de a kezdésre még a nap is kisütött. A születésnapi program délelőtti része az Örökmozgók szlogenjével sportos eseményekkel telt el: volt közös gerinctorna Olvass tovább...