Dr. Ottmár Piroska tartott előadást „Változások az egészségügyi ellátásban” címmel 2024. január 16-án, kedden délután a Nógrád Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ Közösségi terében, amelyet a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezetének Egészség Klubja szervezett.

Dr. Ottmár Piroska háziorvos tájékoztatást adott a résztvevők számára a tavaly bekövetkezett országos szintű változásokkal kapcsolatban, amelyek az orvosi ellátást és az ügyeletet érintették. A régi, jól betanult telefonszámok nem elérhetők többé, helyettük vagy a 1830-at, vagy a 112-őt kell tárcsázni segélykérés esetén. Most, hogy ezek a változások bekövetkeztek, sokan nem tudják, hogy pontosan hová is forduljanak segítségért.

Az érdeklődők a megváltozott orvosi ügyelettel és -rendszerrel kapcsolatos és egyéb, az ellátó rendszerrel összefüggő kérdéseire a doktornő készségesen és legjobb tudásához mérten válaszolt, hasznos gyakorlati tanácsokat adott, eloszlatva a témával kapcsolatos aggályokat. Az előadás után még személyes konzultációra is lehetőséget adott.

A program sikerét és rendkívüliségét az jelezte leginkább, hogy több, mint ötvenen töltötték meg a Nógrád Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ épületében található Közösségi teret.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Részvétel Nemzeti Rákellenes Nap rendezvényen

A Siófoki Alapszervezet tagjai 2023.04.12-én a Nemzeti Rákellenes Napon rendkívül tartalmas rendezvényen vehettek részt a MagNet Közzösségi házban, melyet a Magyar Rákellenes Liga szervezett Budapesten. Köszönjük szépen a lehetőséget! MRL Siófoki Alapszervezet

Alapszervezetek

Közgyűlés Rózsaszentmártonban

A MRL Rózsaszentmártoni Alapszervezete 2023.04.26-án megtartotta éves közgyűlését, amelyen megválasztotta a tisztségviselőit is.    

Alapszervezetek

XIII. Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét – méhnyakrákellenes program a Salgótarjáni Alapszervezet szervezésében

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete, a Mályvavirág Alapítvány és a Salgótarjáni Mályvavirág Pont a „XIII. Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét” alkalmából 2019. január 22-én a Balassi Bálint Megyei Könyvtárban figyelemfelkeltő programot szervezett A méhnyakrák a Olvass tovább...