A Debreceni Karitatív Testület önkéntesei évek óta részt vesznek a Gyermekvédelmi Intézmény által szervezett nyári gyermekfelügyelet lebonyolításában.

A programban résztvevő gyermekek részére lehetőséget biztosítanak hét héten át heti két alkalommal a Dorcas Kempingben színes, tartalmas, közösségépítő programokkal.

Ebben az évben Reichert Tünde a Karitatív Testület titkára, Liga tagunk felkérte Boros Csabáné irodavezetőt, hogy a Magyar Rákellenes Liga önkéntesei két alkalommal vállalják, hogy programokkal segítik a gyerekek üdültetését.

Július 4-én 09:00 órától 14:30 óráig Boros Csabáné, menye Horváth Judit (két unokájával), Erdei Jánosné, Oláh Andrásné, Sztancs Jánosné a Liga önkéntesei a kibővített vezetőségi ülésen megbeszélt programokkal készültek. A szükséges anyagokat Boros Csabáné szerezte be, Oláhné Kati gyöngyöt, hímzéshez szükséges általa előrajzolt anyagot, Sztancsné Erzsike zsákokat hozott.

A táborban több mint 100 alsó-felső tagozatos gyerek volt. Népszerű volt a gyöngyfűzés, hímzés (fiúk is részt vettek benne). Sokan fűztek pattogatott kukoricából nyakláncot, amit rövid viselés után megettek. Népszerűségnek örvendett a só-lisztgyurmázás. Horváth Judit 3 kg lisztet gyúrt be, ami 11 órára elfogyott. Az időre futás 1-3. helyezettjét jutalmaztuk buborék fújóval. (több mint 10 főt vett részt)

Zsákba futáson több csoportban több mint 20 gyerek vett részt. Minden gyerek egy nagy zsákból plüss állatott vehetett ki, amit unokáink adtak.

Népszerűsítettük a Rákellenes Ligát. Beszéltünk a napsugárzás veszélyeiről. Szórólapot osztottunk, hogy a gyerekek vigyék haza szüleiknek.

Jó hangulatban telt a nap, fárasztó volt, de sok gyereknek szereztünk örömet az általunk összeállított programokkal.

  1. július 16-án 09:00 órától 14:30 óráig második alkalommal a Magyar Rákellenes Liga Debreceni Alapszervezet 10 önkéntese (Boros Csabáné, Kozempel Zsuzsánna, Erdei Jánosné, Sztancs Jánosné, Oláh Andrásné, Kozempel Emőke, Kárász Miklósné, Kupecz Józsefné, Pappné Ráduly Irma, Kökényesiné Olajos Zsuzsa két gyermekével) biztosított különböző programokat a Dorkász táborban levő 120 általános iskolás gyermek részére.

Most a legnépszerűbb a hímzés, gyöngyfűzés, pattogatott kukoricafűzés volt. A fiúk is aktívan részt vettek valamennyiben. A só-liszt gyurmának most nem volt olyan nagy keletje. Nagyon tetszett a stressz labdakészítés, a lufit felfújták és lisztet tettek bele.

Ebéd után a zsákba futásra került sor.  3 csapat indult 7-7 fővel. Nagyon szurkoltak egymásnak a gyerekek és nevelőik. A verseny végén minden résztvevő egy nagy zsákból értékes jutalmat vehetett ki. A legjobb hímzőt és gyöngyfűzőt is jutalmaztuk.

Népszerűsítettük a Magyar Rákellenes Ligát. A gyerekekkel való beszélgetés során felhívtuk figyelmüket a napozás veszélyeire. Szórólapot osztottunk, amit a kísérők, majd a szülőknek adnak át.

Jó hangulatban telt ez a nap is. Fárasztó volt ugyan, nagyon tetszettek a programok a gyerekeknek és kísérőiknek, amit hazaindulás előtt megköszöntek.

Kozempel Zsuzsánna
MRL Debreceni Alapszervezet vezetőségi tag, Hívás klub vezető

Kapcsolódó bejegyzések

Egyéb

Karácsonyi ünnepség

Meghitt hangulatban, szép műsorokkal és jó beszélgetésekkel telt a délután

Alapszervezetek

Hívás klubfoglalkozás Debrecenben

Szeptember 12-én a kánikula ellenére 13 órától folyamatosan érkeztek a tagok a klubfoglalkozásra az Onkoradiológia szeminárium termében. (Dékán úr térítésmentesen engedélyezte, köszönet érte). A jelenléti ív aláírásakor mindenki kapott egy kis Merci csokit, amit az Olvass tovább...

Alapszervezetek

World Cancer Walk – Salgótarján

Figyelemfelkeltó Rákellenes Világséta 2021. január 10-én. Egyórás sétával csatlakozott a MRL Salgótarjáni Alapszervezetének közössége vasárnap egy kezdeményezéshez. A  Világsétán bárki részt vehetett, aki együttérzését szerette volna kifejezni a rákbetegekkel kapcsolatban, illetve támogatni kívánta a rákellenes Olvass tovább...