A Hatvani Alapszervezet beszámolója

Időpont: 2021. július 24 szombat, 10.14 óráig!
Helyszín: a hatvani strand

Rendszeres anyajegyszűréssel a bőrrák megelőzhető! 

A bőrrák az összes daganattípus 40%-áért felelős, 3 fajtája közül a melanóma a legveszélyesebb. A leggyakrabban előforduló festékes anyajegyekből könnyen alakulhat ki rosszindulatú bőrdaganat (melanóma is), ezért fontos, hogy évente vegyünk részt bőrgyógyászati szűrővizsgálaton és csökkentsük a melanóma kialakulásának veszélyét! –

 A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet ingyenes melanóma- és anyajegy szűrőnapot tartott a hatvani strand területén július 24-én.

Az időjárás kedvező volt, sokan látogattak ki a szép hatvani strandra, ahol dr. Kirschner Ágnes bőrgyógyász főorvos 10 órától 14 óra 30 percig vizsgálta a sátor előtt hosszú sorokban, türelmesen várakozó embereket.

Sok gyanús esetet talált főorvosnő, őket további vizsgálatra irányította beutalóval.

Többen érkeztek a vizsgálatra Salgótarjánból, Pásztóról, Zagyvaszántóról, Gödöllőről, Budapestről, Aszódról, Hortról, Kerekharasztról, Hatvanból, és vettek részt a szűrésen!

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani:

Dr. Kirschner Ágnes főorvosnak az áldozatos munkájáért!

Szegedi Zoltán úrnak, a Hatvani Szolgáltató Kft. uszoda – strand ágazatvezetőjének, hogy évek óta lehetőséget és helyszínt  biztosít az ingyenes szűrővizsgálat megrendezésére.

Köszönetünket szeretnénk kifejezni a Hatvani Önkormányzat munkatársainak, Lestyán Balázs Képviselő úrnak, a vizsgálathoz nélkülözhetetlen sátor felállításában nyújtott segítségért!

Lazányi Jánosné
a MRL Hatvani Segítő Szolgálat vezetője

Támogatóink: Hatvan Város Önkormányzata,  Markovits Kálmán Uszoda, Albert Schweitzer Kórház, Hatvan Tv, Hatvan Hírlap, Zombori Kft.

                                                                                 

                               

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Prevenció fiúknak az Avas Gimnáziumban

MRL Miskolc Prevenció fiúknak dr. Solymosi Tibor onkológus főorvossal (2018.05.30-án az Avasi Gimnáziumban)

Alapszervezetek

…mert Nőnek lenni jó 2021-ben is!

A Magyar Rákellenes Liga Gödöllői Alapszervezete Meglepetés AJÁNDÉKa az Xtra élő férficsokor online köszöntője volt  2021. március 8-án este 8 órakor a közösség „Add tovább a mosolyodat csoport” Facebook oldalán. Az online közvetítés ünnepi hangulatának Olvass tovább...

Alapszervezetek

Rózsaszín séta Kabán

A Debreceni Segítő Szolgálat támogatásával egy betegcsoport alakult Kabán, akik a tavaly elhunyt Papp Mariann munkáját kívánják folytatni. Ezt a feladatot Bálint Zoltánné Ibi vállalta fel. A csoport nyár vége felé megalakult, havonta tartunk foglalkozásokat. Olvass tovább...