A Hatvani Alapszervezet beszámolója

Időpont: 2021. július 24 szombat, 10.14 óráig!
Helyszín: a hatvani strand

Rendszeres anyajegyszűréssel a bőrrák megelőzhető! 

A bőrrák az összes daganattípus 40%-áért felelős, 3 fajtája közül a melanóma a legveszélyesebb. A leggyakrabban előforduló festékes anyajegyekből könnyen alakulhat ki rosszindulatú bőrdaganat (melanóma is), ezért fontos, hogy évente vegyünk részt bőrgyógyászati szűrővizsgálaton és csökkentsük a melanóma kialakulásának veszélyét! –

 A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet ingyenes melanóma- és anyajegy szűrőnapot tartott a hatvani strand területén július 24-én.

Az időjárás kedvező volt, sokan látogattak ki a szép hatvani strandra, ahol dr. Kirschner Ágnes bőrgyógyász főorvos 10 órától 14 óra 30 percig vizsgálta a sátor előtt hosszú sorokban, türelmesen várakozó embereket.

Sok gyanús esetet talált főorvosnő, őket további vizsgálatra irányította beutalóval.

Többen érkeztek a vizsgálatra Salgótarjánból, Pásztóról, Zagyvaszántóról, Gödöllőről, Budapestről, Aszódról, Hortról, Kerekharasztról, Hatvanból, és vettek részt a szűrésen!

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani:

Dr. Kirschner Ágnes főorvosnak az áldozatos munkájáért!

Szegedi Zoltán úrnak, a Hatvani Szolgáltató Kft. uszoda – strand ágazatvezetőjének, hogy évek óta lehetőséget és helyszínt  biztosít az ingyenes szűrővizsgálat megrendezésére.

Köszönetünket szeretnénk kifejezni a Hatvani Önkormányzat munkatársainak, Lestyán Balázs Képviselő úrnak, a vizsgálathoz nélkülözhetetlen sátor felállításában nyújtott segítségért!

Lazányi Jánosné
a MRL Hatvani Segítő Szolgálat vezetője

Támogatóink: Hatvan Város Önkormányzata,  Markovits Kálmán Uszoda, Albert Schweitzer Kórház, Hatvan Tv, Hatvan Hírlap, Zombori Kft.

                                                                                 

                               

Kapcsolódó bejegyzések

10000 lépés program

10Ezer LÉPÉS Program Salgótarjánban

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása szerint az egészség megőrzéséhez legalább napi 10 ezer lépésnyi mozgásra van szükség, ez adta az ötletet, hogy “10 Ezer Lépés Program” néven 2017-ben a Gyógyulj Velünk Egyesület,  a Magyar Rákellenes Olvass tovább...

Alapszervezetek

Batyus farsang Debrecenben, a Hívás klubban

Február 11-én egymás után érkeztek a klubtagok az Evangélikus Templom Gyülekezeti termébe finomabbnál finomabb sós, édes süteményekkel, egyéb finomságokkal. Az időjárás kedvezőre fordult, így jóval többen (38 fő + a fellépők) jöttek el, mint előző Olvass tovább...

Alapszervezetek

Limfóma Világnap Egerben

A világnap alkalmából, 2019. szeptember 10-én „Mi az onkohematológia?” címmel tartott előadást dr. Kner Erika onkológus főorvos a Markhot Ferenc Kórház Refektóriumában. Ez a tudományág a nyirokrendszer sejtjeiből kiinduló rosszindulatú megbetegedésekkel foglalkozik. Az előadótól részletes Olvass tovább...