A Hatvani Alapszervezet beszámolója

Időpont: 2021. július 24 szombat, 10.14 óráig!
Helyszín: a hatvani strand

Rendszeres anyajegyszűréssel a bőrrák megelőzhető! 

A bőrrák az összes daganattípus 40%-áért felelős, 3 fajtája közül a melanóma a legveszélyesebb. A leggyakrabban előforduló festékes anyajegyekből könnyen alakulhat ki rosszindulatú bőrdaganat (melanóma is), ezért fontos, hogy évente vegyünk részt bőrgyógyászati szűrővizsgálaton és csökkentsük a melanóma kialakulásának veszélyét! –

 A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet ingyenes melanóma- és anyajegy szűrőnapot tartott a hatvani strand területén július 24-én.

Az időjárás kedvező volt, sokan látogattak ki a szép hatvani strandra, ahol dr. Kirschner Ágnes bőrgyógyász főorvos 10 órától 14 óra 30 percig vizsgálta a sátor előtt hosszú sorokban, türelmesen várakozó embereket.

Sok gyanús esetet talált főorvosnő, őket további vizsgálatra irányította beutalóval.

Többen érkeztek a vizsgálatra Salgótarjánból, Pásztóról, Zagyvaszántóról, Gödöllőről, Budapestről, Aszódról, Hortról, Kerekharasztról, Hatvanból, és vettek részt a szűrésen!

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani:

Dr. Kirschner Ágnes főorvosnak az áldozatos munkájáért!

Szegedi Zoltán úrnak, a Hatvani Szolgáltató Kft. uszoda – strand ágazatvezetőjének, hogy évek óta lehetőséget és helyszínt  biztosít az ingyenes szűrővizsgálat megrendezésére.

Köszönetünket szeretnénk kifejezni a Hatvani Önkormányzat munkatársainak, Lestyán Balázs Képviselő úrnak, a vizsgálathoz nélkülözhetetlen sátor felállításában nyújtott segítségért!

Lazányi Jánosné
a MRL Hatvani Segítő Szolgálat vezetője

Támogatóink: Hatvan Város Önkormányzata,  Markovits Kálmán Uszoda, Albert Schweitzer Kórház, Hatvan Tv, Hatvan Hírlap, Zombori Kft.

                                                                                 

                               

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Séta az egészségünkért Borsodnádasdon

A mellrák elleni sétát 2017. október 16-ra terveztük – kicsit félve, hogy október közepén milyen lesz az időjárás – de a természet nekünk kedvezett, ennél jobb időt nem kívánhattunk volna. Az útvonalat az eddig megszokottól eltérően Olvass tovább...

Alapszervezetek

Egy csepp vér az egészségért – szűrés Egerben

Április 12-én 9-12 óráig várják a férfiakat Egerben, az EKMK Lisziben.