A PROSZTATA – kérdések és válaszok – dr Grósz László sebész urológus főorvos előadása 

Szekszárdon a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet szervezésében előadást tartott dr. Grósz László főorvos az alapszervezet tagsága és meghívott vendégek számára.

Az előadás előtt a Szekszárdi Alapszervezet vezetője köszöntötte a megjelenteket és örömmel nyugtázta, hogy a nagyszámú érdeklődők között igen jelentős arányban vesznek részt a „szebbik nem” képviselői is, ami azért jelentős, mert a hölgyek ráhatással bírnak férfi hozzátartozójuk szűréseken való részvételére.

Az előadó először anatómiai ismertetést tartott az érintett szerv testen belüli elhelyezkedéséről és funkciójáról.

Részletesen szólt a kezdeti tünetekről és azokról, amelyek észlelésekor azonnal tanácsos orvoshoz-szakorvos hoz-fordulni. A betegség korai felismerése létfontosságú. A PSA vizsgálatokról hosszasan beszélt az előadó orvos és saját szakterületét is megemlítve beszélt a sebészi beavatkozásokról és a célzott sugárkezelésekről is.

Nagyon sok kérdést tettek fel a résztvevők, voltak intim kérdések is. A nagy nyilvánosság kizárásával lehetőség volt személyes, intim, négyszemközti kérdésre is természetesen, korlátozott számban.

A hallgatók részéről felmerült az a kérés hogy legyen több előadás ebben a témakörben.

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Senior örömtánc – Hatvani Alapszervezet

Elindítottuk őszi programjaink keretében a Senior örömtáncot is, Varga Julika, gödöllői önkéntes vezetésével. Minden héten kedden 15 órakor kezdődik a Grassalkovich Művelődési Házban. Várunk mindenkit szeretettel, ingyenes a programunk!

Egyéb

Hello zenekar – Várj még!

A Hello Együttes 2016. november 25 – én adta át ünnepélyesen a Magyar Rákellenes Liga elnökének a “VÁRJ MÉG! – zenével a rák ellen” című CD-t.

Alapszervezetek

Heves megyei alapszervezetek önkéntes segítőinek esetmegbeszélése

Időpont: 2017. szeptember 11. 9 óra A Hatvani Segítő Szolgálat önkéntes segítői esetmegbeszélésének mai témája a határvonalak szabályozása volt. Arról, hogy hogyan vállalhatunk felelősséget önmagunkért, társainkért, hogy ne csak sodródjunk és reagáljunk a minket érő Olvass tovább...