MRL Tabi Alapszervezet

Tabon 2019.10.04-én rendeztük a mellrák elleni figyelemfelkeltő sétát, mely ismét a tabi Uszodától indult, majd az Evangélikus Gyülekezeti Házban folytatódott kötetlen beszélgetés formájában.

Rendezvényünket megtisztelte Winkler Violetta, aki megnyitotta az eseményt és beszélt a mellrák elleni küzdelem fontosságáról, a fővárosi rendezvényről és a MRL tevékenységéről.

Ismét velünk volt Dulcz Zoltán alpolgármester úr és felsége, akik rendszeresen részt vesznek az alapszervezet programjain.

Meghívott előadónk volt dr. Szabóné dr. Fekete Beáta, aki beszámolt a mellrák elleni küzdelemről és tapasztalatairól a háziorvosi munkában, a betegutakról ill. tájékoztatást adott arról, hogy 2020-tól Tabon is elérhető lesz a mammográfiás vizsgálat, előreláthatóan diagnosztikus céllal, de elképzelhető, hogy később a népegészségügyi célú szűrővizsgálat is helyben lesz.

Beszámolót tartottam a „Mellünk Egészségéért” program /továbbképzés pécsi rendezvényéről.

Az egészségesebb táplálkozásra való figyelem felhívás céljából Perger-Wenszky Lilla kistermelő saját termesztésű és készítésű szezonális finomságait kóstolhattuk meg.

Így is lehet készíteni…

A rendezvényen részt vett 36 fő.

  1. novemberben ismét meghirdettük a „Legyél te is Movember” c. programot, melyhez 23 fő csatlakozott. A bajusz növesztésen kívül kértük, hogy menjenek el urológiára/ PSA szűrésre és ösztönözzék erre férfi társaikat. Lelkesedésüket sörrel jutalmaztuk.

A szervezésben, lebonyolításban az alapszervezeti tagokon kívül segítségünkre van a Koppány-Völgye Egészségfejlesztő Központ, EFI, Tunel Kft., Tabi Evangélikus Egyház, Uszoda, Zichy Mihály Művelődési Központ, HÍR-MIX, ProMaternitas Kft.

Nyiriné Matyék Beatrix
MRL Tabi alapszervezeti vezető

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Fogyasztóvédelmi tanácsok a mindennapi bosszúságok elkerülésére – előadás Szekszárdon

A Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezete felkérésére előadást tartott a fenti címmel: Orosz Valéria a Tolna Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi főosztályvezető-helyettese a Szekszárdi Alapszervezet tagsága és a meghívott vendégei részére a Babits Kultúrközpont Olvass tovább...

Alapszervezetek

A Tesco pályázat nyertese lett a Gödöllői Alapszervezet

Örömhír: a TESCO „Ön választ, Mi segítünk!” Pályázat I. helyezett nyertesei lettünk! 2021. NYÁR Gödöllő – MRL GDL 2021. október 2-án a III.  Városi Egészségnapjára készül a Magyar Rákellenes Liga Gödöllői Alapszervezete  JÓ ÜGYÉRT és GUINNES- Olvass tovább...