A Magyar Rákellenes Liga Debreceni Alapszervezete 2017. október 16-án tartotta “Összefogás az emlőrák ellen szimpózium és séta” rendezvényét.

Az időjárás kegyes volt hozzánk, napsütéses, tavaszias időben érkeztek a résztvevők Debrecenből és a környező városokból a Régi Városháza impozáns Nagy Termébe.

A szimpóziumon meghívott neves előadók az emlőrák és egyéb daganatos betegségek korai felismerésére és az összefogás fontosságára hívták fel a lakosság figyelmét. Nagyon hasznos információkkal, jó tanácsokkal ellátva mentek haza az érdeklődők.

Nagy tetszés fogadta az Ady Endre Gimnázium drámatagozatos növendékeinek zenés műsorát.

A rendezvény léggömbös sétával fejeződött be. Mintegy 100 fő a Nagytemplom előtt röpítette magasba a rózsaszín léggömböt.

Többen megnézték Szabó Magda október 5-én felavatott szobrát a Kossuth téren.

Köszönet a rendezvény sikerében közreműködő orvosoknak, az alapszervezet vezetőségi tagjainak, önkénteseinek. Az Ady Endre Gimnázium drámatagozatos növendékeinek.

Támogatóinknak: DMVJ Polgármesteri Hivatal, Anita Hungária Kft, Eszti Szépészet Debrecen.

A Debrecen Televízió az Esti Napszemlében adott tudósítást. Cikk jelent meg a DEHIR-en és a Hajdú-Bihari Naplóban is.

Kozempel Zsuzsánna
MRL Debreceni Alapszervezet vezetőségi tag

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Gyöngyposta: Együtt a méhnyakrák ellen – Hatvanban

„Gyöngyposta: Együtt a méhnyakrák ellen! – az „Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét”alkalmából Szeretettel hívjuk Gyöngyfűző programunkra, melyet a Mályvavirág Alapítvány felhívására szerveztünk. Időpont: 2017. január 21. szombat, 10-13 óráig Helyszín:   TESCO   Áruház  Hatvan A gyöngy a méhnyakrák és Olvass tovább...

Alapszervezetek

World Cancer Walk – Debrecen

#wordlcancerwalk #Hungary #Debrecen január 10. 15:00 – 16:00 A Debreceni Alapszervezet is csatlakozott a Rákellenes Világsétához. 15 fő vett részt a világsétán.1 5:00 órakor indultunk a Klinika megállóból. A Nagyerdei stadion – Békás tó után Olvass tovább...

Alapszervezetek

Könyvszobrok

A Magyar Rákellenes Liga Miskolci Alapszervezet tagjai a József Attila könyvtárban jártak, és megtekintették Bencs Klára gyönyörű könyvszobrait.