A Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet meghívott vendégként két fővel részt vett a Szociális Munka Napja alkalmából rendezett FAÜLTETÉS elnevezésű rendezvényen.

Szervezők:

  • Szekszárd MJV Kábítószerügyi Egyeztető Fóruma,
  • RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat,
  • TM Balassa J Kórház, Pszichiátriai Osztály,
  • PTE KPVK Szociális Tanulmányok Tanszék

A fa ültetése szimbolikus, hiszen a jövő nemzedékének biztosítja a tiszta levegőt, megköti a káros anyagokat, élőhelyet biztosít a madarak számára, és a termése táplálékot is ad!

Szeretnénk hinni, hogy a szociális munka, melyet az érintettek hittel végeznek minden nap, értéket képvisel a jelen és a jövő generációi számára.

A fát közösen ültetjük, hiszen az összefogás, az együttműködés megkerülhetetlen ebben a szakmában.

Szeretnénk felhívni a figyelmet: jelezzük, csendben észrevétlen háttérben dolgozunk, úgy, ahogyan a fák némán teszik a dolgukat!

Az ünnepi köszöntő és a megnyitó beszédek elhangzását követően került sor a Családok Átmeneti Otthona udvarában a Cseresznye fa ültetésére.

Az ünnepi rendezvény zárásaként a jelenlévők ünnepi gyertyát gyújtottak a helyszínen.

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Lakossági szűrés Egerben

A tavalyihoz képest jóval többen jelentek meg a Markhot Ferenc Kórház rendelőintézetében megrendezett lakossági szűrésen. A népszerű eseményen több mint négyszázan vettek részt. Az érdeklődő lakosság többféle szűrésen vehetett részt: vércukorszint, koleszterin, vérnyomás, testzsír, testtömegindex, Olvass tovább...

Alapszervezetek

Egészségügyi szűrések Mátranovákon

A Bomrardier Transportation Hungary Kft Mátranováki Gyárában  2019.04.25-én tanácsadással egybekötött állapotfelmérést, vérnyomás, vércukor, koleszterinszint mérést, PSA tesztet, szájüregi és anyajegyszűrést végeztek a MRL Salgótarjáni Alapszervezet szakképzett önkéntesei. A nap statisztikája a következő: PSA:                       93 fő Olvass tovább...

Alapszervezetek

Szűrővizsgálatok Karancslapujtő Falunapján

“Helybe vittük a szűrővizsgálatokat” Karancslapujtő Önkormányzata felkérésére a Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya munkatársai a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezet önkénteseivel 2018. június 30-án szűrővizsgálatokat végeztek a „Falunapon”. Az Országos Közegészségügyi Intézet (OKI) jóvoltából a Olvass tovább...