A Debreceni Segítő Szolgálat támogatásával egy betegcsoport alakult Kabán, akik a tavaly elhunyt Papp Mariann munkáját kívánják folytatni. Ezt a feladatot Bálint Zoltánné Ibi vállalta fel. A csoport nyár vége felé megalakult, havonta tartunk foglalkozásokat. Az ismerkedést dietetikus előadása követte, majd az októberi emlőrák elleni küzdelem hónapja alkalmából előadással, műsorral egybekötött rózsaszín sétát tartottunk november 3-án.

Szegi Emma polgármester asszony köszöntője után a Liga Központjából Strommer Szilvi tartott előadást a betegklub jelentőségéről, majd Lazányi Jánosné, a Hatvani Segítő Szolgálat vezetője beszélt arról és biztatta a kabaiakat, hogy a betegség után is van ÉLET.

Szakmai előadást dr. Szénási György, a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház nőgyógyász-onkológusa, a Berettyóújfalui Alapszervezet elnöke tartott az emlő önvizsgálatáról, szűrési lehetőségekről.

Ezt követően a Mennykő Néptáncegyüttes Köves csoportja Sári Melinda és Borbély László vezetésével adta elő műsorát.

A séta előtt Laczi Ervin énekelt, majd a lufikkal elindultuk a sétára.

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Mozgással és szűréssel az egészségért!

A Bátki József Közösségi Ház felkérésére Zagyvarónán 2023.június 10-én a MRL Salgótarjáni Alapszervezet szakképzett önkéntesei a sportos délutánon megjelenteknek állapotfelmérést, vérnyomás, vércukor, koleszterin szint mérést, BMI számítást, PSA tesztet végeztek. A kapott eredményeket kiértékelés és Olvass tovább...

Alapszervezetek

Egészségnap Ságújfalun – a Salgótarjáni Alapszervezet szervezésében

Ságújfalu polgármestere felkérésére a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete  ötödik alkalommal szervezett egészségnapot 2017. április 28-án a falu lakóinak. A köszöntők és a tanulók zenés-táncos műsora után a regisztrált száztizenöt főnek lehetősége volt részt venni Olvass tovább...