Nem elég csak a kórházakban kezelni a prosztatarákot: jobb gyógyulási és túlélési esélyei vannak a rendszeresen mozgó, egészséges testsúllyal élő prosztatarákos férfiaknak, akik sokat tehetnek önmagukért.

Már a kezelések elején indokolt lenne, hogy minden egyes beteg találkozzon gyógytornásszal, ám ez ritkán történik meg. A medencefenék- és gátizomtorna megtanulásával és rendszeres gyakorlásával érdemben lehet csökkenteni a gyakran előforduló vizelettartási gondokat, az esetek egy részében az erekciós problémákat is. Tudatossággal, rendszeres mozgással, szakszerű gyógytornával számos mellékhatást csökkenteni lehet, gyorsabb lehet a lábadozás és az életkilátások is javulhatnak.

A mozgásprogram kivitelezését videók is segítik, amelyek a https://rakliga.hu/blog/2018/01/25/gyogytorna-videok-a-10000-lepes-programhoz-gyakoroljon-velunk/ linken érhetők el, ám minden esetben javasolt szakorvossal, gyógytornásszal egyeztetni, személyre szabni a mozgásprogramot.

Négy helyszínen szervezünk előadást és ingyenes tornát az érdeklődőknek:

  • Miskolc, 2018. november 7. (szerda) 15 óra, Kaffka Margit Könyvtár (3529 Miskolc, Park u. 8.)
  • Salgótarján, 2018. november 13. (kedd) 14 óra, Balassi Bálint Megyei Könyvtár (3100 Salgótarján, Kassai sor 2.)
  • Szombathely, 2018. november 20. (kedd) 15 óra, Humán Civil Ház (9700 Szombathely, Bem József u. 9.)
  • Debrecen, 2018. november 26. (hétfő) 14-17 óráig, Debreceni Művelődési Központ, Pódium terem (4024 Debrecen, Kossuth utca 1.)

Az előadások után a résztvevőket közös, ingyenes gyógytornára várjuk! Kérjük, hogy a tornához alkalmas öltözetben jöjjenek, vagy hozzanak magukkal ilyen ruhát.

Kapcsolódó bejegyzések

(A)mit tehetünk, (a)mit tehetek a rák ellen

„(A)mit tehetünk, (a)mit tehetek a rák ellen” – Rákellenes Világnap Hatvanban

  Időpont: 2016. február 12. péntek 14 óra Helyszín:    Grassalkovich Művelődés Ház, Hatvan, Kossuth tér 24. A Magyar Rákellenes Liga már több mint 25 éve vesz részt a magyarországi rákellenes küzdelemben,közhasznú szervezetként újra meg újra fel Olvass tovább...