A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezetének OGyIK tagjai  2019. augusztus 28-án Szentendrére kirándultak.

Szentendre a Dunakanyar kapujában, gyönyörű természeti környezetben található. Művészete, kultúrája, rendezvényei és macskaköves utcái magukkal ragadják az ide látogatókat.

A nagy meleg ellenére kellemes sétát tettünk a városban, mely a mai napig igazi kulturális központnak számít, melyet a számtalan galéria és múzeum is ékesen bizonyít.

De aki nem csak a képzőművészetet kedveli, az is megtalálhatja számítását, a skanzen és a közlekedési múzeum is komoly értékeket rejt.

Barangolásunk fő úti célja a Duna-part volt, mezítláb sétáltunk a hűs vízben, élvezve a Duna lágy hullámainak simogatását.

De legfőképp a színes kövekre voltunk kíváncsiak. Ficzere Kyru (Krisztina) installációja ez, amely az Üzenj a mosolyoddal! című pályázatra készült. Közösségi interakciókra épülő, kötetlen műfajú, de Szentendrére utaló és fényképek készítésére, megosztására ösztönző alkotásokra írta ki a város.

A művésznő színesre festett köveket helyezett el a szentendrei Duna-korzón.

De az elmaradhatatlan fagyizás sem maradt el!

A 6,7 km-es utunk végén jólesően elfáradva, szép élményekkel gazdagodva indultunk haza.

Lazányi Jánosné
elnök

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

8 éve sétálnak rózsaszín szalaggal Mezőberényben

A MRL Mezőberényi Alapszervezet 8. alkalommal szervezte meg programját 2019. október 5-én dr. Bak Mihály szülész-nőgyógyász szobránál, hogy emlékezzenek a köztiszteletben álló orvosra, majd a jelképes rózsaszín léggömbökkel megtegyék a „Sétáljunk Mezőberényben a mellrák ellen, Olvass tovább...

Alapszervezetek

Egészségnap és taggyűlés Eleken

A Magyar Rákellenes Liga Eleki Alapszervezete megtartotta soron következő novemberi taggyűlését, mely egyben egészségnap is volt. A tagság ezen az eseményen is szép számban részt vett, és a résztvevők véleménye alapján egy igazán hasznos és Olvass tovább...

Alapszervezetek

Önkéntesek Napja 2020. – Szekszárd

2020-09-30 A Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezete részt vett 2020. szeptember 26-án az „Önkéntesek Napja 2020. és a Hála–Gála rendezvényen, melyet a Mentálhigiénés Műhely, a Szekszárdi Civil Kerekasztal és Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata szervezett. Olvass tovább...