A Borsodnádasdi Alapszervezet a Méhnyakrák Megelőzési Hét programjához csatlakozva január 22-én tartotta összejövetelét. Ezt megelőzte egy előkészület, ahol próbáltuk a mályvavirág formázását, ez alkalommal papírból. Együtt végeztük a kreatív munkát társszervezőnkkel, az Alapellátás-fejlesztési Modellprogram embereivel.

A rendezvény 22-én 13.30 órakor kezdődött, a Móra Ferenc Általános Iskola hatodik-hetedik osztályos leánytanulóival, ahol nemcsak előadásokat hallhattak, hanem a védőnői méhnyakszűrés néhány kellékét is láthatták, valamint demonstrációs eszközök segítségével a mell önvizsgálatát is tanulhatták a védőnő segítségével.

Az események délután 16 órakor folytatódtak a felnőttek részvételével, ahová vendégnek vártuk Tóth Icót, a Mályvavirág Alapítvány elnökét. Sajnos a téli időjárási viszonyok miatt nem tudott eljönni, de skype segítségével sikerült összeköttetést teremteni vele, és kapcsolatot létesíteni a hallgatósággal. Még a Mályvavirág verseket is meghallgatta, amit a Négy Évszak versmondói szavaltak neki.

Ezután dr. Juhász Antal nőgyógyász főorvos beszélt a méhnyakszűrésről, a HPV oltásról – mint megelőzésről – és mindezek fontosságáról.

Előadások után a társszervezőnk természetes alapanyagból készült egészséges teákkal, gyümölcsökkel kínálták a résztvevőket, majd kezdődött a kreatív munka, papírból mályvavirágok hajtogatása. Ezekből az Ózdi Almási Balogh Pál kórház nőgyógyászati részlegébe is fogunk vinni nőtársainknak.

Talán megint egy lépést tettünk a megelőzésért, a kór legyőzése érdekében.

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Gyöngyös – 2014. Karácsony

A Karácsonyi Ünnepségünket a klubhelyiségünkben tartottuk meg ahol az Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulói varázsoltak el kis műsorukkal.

Alapszervezetek

Szűrések és emlő önvizsgálat oktatás Salgóbányán

A Szent Lázár Megyei Kórház Sport és Egészségnapot szervezett 2015. szeptember 12-én, Salgóbányán. A szűrések és egészségügyi felvilágosítások lebonyolításában való részvételre felkérést kaptunk a szervezőktől. Az időjárás is kegyes volt hozzánk. A napsütéses időben felállított Olvass tovább...

Alapszervezetek

A Debreceni Alapszervezet és Segítő Szolgálat 2020. januári programja

Újjászületés Debrecen Rehabilitációs Táncklub január 8.-tól minden szerdán 9 órától Helyszín: Estella Hastánc Stúdió Debrecen Rákóczi u. 60. Női Egészségmegőrző torna január 10-től minden pénteken 16 órától Helyszín: Szent József Gimnázium Debrecen, Szent Anna u. Olvass tovább...