A Hatvani Segítő Szolgálat beszámolója

Az „Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét”alkalmából Figyelemfelhívó program középiskolásoknak

Az Európai Méhnyakrák Társaság (ECCA) 2023. január 23 – 29. között jelölte ki a XV. Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét pontos dátumát.

A Hatvani Segítő Szolgálat ez alkalomból a Széchenyi István Római Katolikus Technikum és Gimnázium egészségügyi ágazat tanulóinak Szedmák Józsefné óraadó tanár, a Heves Megyei Szakképzési Centrum Damjanich János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulóinak Kis Józsefné, kórházi szakoktató tartott előadást a megelőzésről és levetítették a méhnyakrák megelőzésről szóló filmet, majd a szűrés fontosságáról tartottak előadást.

Az óra hátralévő részében a tanulók mályvaszínű karláncot készíthettek maguknak a Gyöngyőrzők keretében.

Egy héten át tartott felvilágosító programunk célja, egyesült erővel elérni, hogy minden fiatal megkapja a HPV oltást, a méhnyak szűrés ne legyen tabu, hanem váljon éves rutinná, és a HPV elleni védőoltás lehetőségét is minél többen mérlegeljék.

Járj évente szűrésre, és fontold meg a védőoltást!

Lazányi Jánosné
a Segítő Szolgálat vezetője

https://www.facebook.com/mediahatvan/videos/2390441664458133/

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Ligagyűlés Siófokon

2023. 10. 16. A Siófoki Alapszervezet tagjai mai napon megbeszélést tartottak az év hátralévő programjainak kivitelezéséről!    

(A)mit tehetünk, (a)mit tehetek a rák ellen

Gyalogtúra Hatvan környékére

március 11-én 12 km-es távot tettünk meg, szint 75 méter, menetidő 4 óra. Túravezető: Mike Attila A túránk útvonala:  1.sz Általános Iskola  – Zagyva töltés – Laktanya sarka – Peres-tehenészet – Pálinka főzde – Kisgombos pihenő Olvass tovább...

Alapszervezetek

Nyári gyermekfelügyelet Debrecenben

Újból rendkívüli sikerünk volt a nyári napközis táborban a gyermekek körében. A foglalkozásaink a legnépszerűbbek voltak ismét. Változatos lehetőségeket – igazi kreatív kavalkádot nyújtottunk a gyerekeknek. A lelkes tagjainkat ez a népszerűség feltöltötte energiával, annak Olvass tovább...