A Magyar Rákellenes Liga Siófoki Szervezete idén is, immár 9. alkalommal, megszervezte hagyományos Rózsaszín Sétáját.
A mellrák megemlékezésének hónapjában, Október 06-án 15 órakor közel 90 nő gyűlt össze a KIKK előtt, hogy a mellrák rózsaszínű szimbólumának jelképeit viselve,a kitűzőkkel, lufikkal, sálaikkal nyomatékot adjanak a mellrák elleni összefogásnak.

Sorainkban köszönthettünk a Liga budapesti központjából hozzánk érkezett két vendéget, Antal Magdolnát és Tóbiás Verát, valamint Siófok város alpolgármester asszonyát, Potocskáné Kőrösi Anitát. Örülünk, hogy velünk sétáltak, példát mutatva, nevüket adva ehhez a nagyon fontos megmozduláshoz.

Eljöttek a társ civil szerezetek nő tagjai is, így a Nőklub, a Nők a Balatonért, a Vöröskereszt, a Nyugdíjasok Egyesületétől, de sok civil hölgy is csatlakozott hozzánk. Utóbbiak jelenléte azért nagyon fontos számunkra, mert igazolják azt az általunk képviselt álláspontot, hogy jó lenne, ha ezt a Sétát minden siófoki nő magáénak érezné és egyre többen összegyűlve még több nőtársunkhoz jutna el az az üzenetünk, mely így szól: mindenki felelős önmagáért, ami a havonkénti önvizsgálattal, illetve a a kaposvári kórházba /behívásra/ 2 évente mammográfiás szűrésre történő jelentkezéssel teljesíthető is – 45 – 65 év között.

Kérjük a siófoki nőket, hogy egészségük megőrzése érdekében figyeljenek magukra, éljenek a lehetőségekkel, hogy egyre kevesebb legyen a mellrák betegséggel küzdők száma Siófokon, mert ma még ez a szám igen nagy.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Májusban már mozgással a rák ellen!

2020-06-08 A Hatvani Segítő Szolgálat és Alapszervezet beszámolója májusi mozgásprogramjairól Tagjaink május hónapban is folytatták mozgásprogramjaikat. A szabáyokat – a maszkviselést és távolságbetartást betartva sétaköröket, nordic walking túrát, kerékpáros túrát szerveztek Hatvan – Zagyva parton Olvass tovább...

Alapszervezetek

Kirándulás Vámosújfalura

Sorsunk Borsod – a Miskolci Alapszervezet következő kirándulása Megtisztelő volt a Magyar Rákellenes Liga Miskolci alapszervezetének tagjainak, hogy Vámosújfalú polgármestere, Jadlóczki Lajos úr meghívta tagjainkat a 2018.06.09-én tartott Vámosújfalui rendezvényekre. Vámosújfalú a festői Zemplén, ezen Olvass tovább...

Alapszervezetek

Egészség percek 11.

Kreicsi Mária riportja Feketéné dr. Zeke Ildikóval, a Nógrád Vármegye Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának vezetőjével és dr. Varga Zsuzsanna háziorvos, belgyógyász diabetológussal. A beszélgetés témája a diabetesz, a cukorbetegség.