A MRL Debreceni Alapszervezete és Segítő Szolgálata rendkívüli lehetőséget kapott a Debreceni Karitatív Testülettől a Campus Országos rendezvényen való részvételre.

A szombat délutáni (15.00 – 19.00) program keretén belül jelenhettünk meg a Civil Faluban, ahol elsősorban fiatal családokat, gyerekeket várták a szervezők.

Szerencsére csodás volt az idő és a Nagyerdő lombkoronái varázslatos környezetet kínáltak!

Olyan volt az egész, mint egy óriási meseváros!

Mi a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Debreceni csoportjával közös standon remekül összedolgoztunk, élveztük a közös munkát.

A látogató felnőttek rendkívül érdeklődők voltak, örömmel töltötték ki a kérdőíveket a gyerekekkel közösen is, amelyeket az egészséggel kapcsolatos témában szerkesztettünk meg. Önkénteseink a környező standokhoz is ellátogattak, ahol örömmel fogadták őket. Kérdéseik csak úgy záporoztak néha az egészségről és a betegségekről egyaránt és a Liga tevékenységéről. Nagyon hasznosnak találták a szóróanyagainkat is.

Fárasztó munka volt, de mégis feltöltött bennünket a siker, a fogadtatás és a kedvesség, amely a látogatókból is visszaáramlott felénk.

Örömmel fogadtuk azoknak az egyetemista fiataloknak a segítségét is, akik csak szimpátiából jöttek az asztalunkhoz.

Mivel első alkalommal vettünk részt ezen a programon, így természetesen rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk és már nagyszerű ötletekkel tervezzük a jövő évi és a következő hasonló alkalmakat.

Köszönet az egész napos munkáért Földi Irma és Fehér Klára önkéntes tagjainknak!

Nagyon köszönjük a Karitatív Testületnek is mindazt a munkát, amellyel közel hozza azokat a civil szervezeteket, akiknek a segítségnyújtás az elkötelezett céljuk.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

30 éves szabadon – rendezvény Hatvanban

A Hatvani Alapszervezet beszámolója A Vasutas Nyugdíjas Klubok Országos Szövetsége által kezdeményezett és támogatott ” 30 éve szabadon ” című rendezvényre a Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet vezetője is meghívást kapott a rendezvényre. Az 1989/1990 Olvass tovább...

Alapszervezetek

Egészségnap Ságújfalun – a Salgótarjáni Alapszervezet szervezésében

Ságújfalu polgármestere felkérésére a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete  ötödik alkalommal szervezett egészségnapot 2017. április 28-án a falu lakóinak. A köszöntők és a tanulók zenés-táncos műsora után a regisztrált száztizenöt főnek lehetősége volt részt venni Olvass tovább...

Alapszervezetek

Felvilágosító program és önvizsgálat tanítás az újhatvani Római Katolikus Általános Iskolában

A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Segítő Szolgálat 2019. február 27-én a Római Katolikus Általános Iskola meghívására felvilágosító órát tartott 8.osztályos fiúknak és lányoknak. A filmvetítés végén beszélgettünk a hallottakról, látottakról a diákokkal. Többen elmondták, hogy Olvass tovább...