A MRL Debreceni Alapszervezete és Segítő Szolgálata rendkívüli lehetőséget kapott a Debreceni Karitatív Testülettől a Campus Országos rendezvényen való részvételre.

A szombat délutáni (15.00 – 19.00) program keretén belül jelenhettünk meg a Civil Faluban, ahol elsősorban fiatal családokat, gyerekeket várták a szervezők.

Szerencsére csodás volt az idő és a Nagyerdő lombkoronái varázslatos környezetet kínáltak!

Olyan volt az egész, mint egy óriási meseváros!

Mi a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Debreceni csoportjával közös standon remekül összedolgoztunk, élveztük a közös munkát.

A látogató felnőttek rendkívül érdeklődők voltak, örömmel töltötték ki a kérdőíveket a gyerekekkel közösen is, amelyeket az egészséggel kapcsolatos témában szerkesztettünk meg. Önkénteseink a környező standokhoz is ellátogattak, ahol örömmel fogadták őket. Kérdéseik csak úgy záporoztak néha az egészségről és a betegségekről egyaránt és a Liga tevékenységéről. Nagyon hasznosnak találták a szóróanyagainkat is.

Fárasztó munka volt, de mégis feltöltött bennünket a siker, a fogadtatás és a kedvesség, amely a látogatókból is visszaáramlott felénk.

Örömmel fogadtuk azoknak az egyetemista fiataloknak a segítségét is, akik csak szimpátiából jöttek az asztalunkhoz.

Mivel első alkalommal vettünk részt ezen a programon, így természetesen rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk és már nagyszerű ötletekkel tervezzük a jövő évi és a következő hasonló alkalmakat.

Köszönet az egész napos munkáért Földi Irma és Fehér Klára önkéntes tagjainknak!

Nagyon köszönjük a Karitatív Testületnek is mindazt a munkát, amellyel közel hozza azokat a civil szervezeteket, akiknek a segítségnyújtás az elkötelezett céljuk.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Motivációs beszélgetés a Nők Hete alkalmából Hatvanban

Rubint Rékával, Lazányi Jánosnéval és Király Kornéliával találkozhattak azok, akik csütörtökön ellátogattak a Nagy Endre Rendezvényterembe 2019. március 7-én. Fiatalok és idősek egyaránt figyelmesen hallgatták nőtársaik motivációs mondanivalóját, amelyben a sikerhez vető útról és a Olvass tovább...

Alapszervezetek

Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét 2024. Egerben

Az Európai Méhnyakrák Megelőzési Héthez csatlakozva hívta fel a figyelmet a prevenció és a szűrővizsgálatok fontosságára Az Egri Mályvavirágpont, a Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezete és helyet biztosító Tittel Pál Könyvtár a január 30-án tartott Olvass tovább...

Alapszervezetek

Éves beszámoló és küldöttválasztó közgyűlés Salgótarjánban

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete 2021. augusztus 6-án megtartotta a 2020. évi beszámoló és egyben küldöttválasztó közgyűlését. Az esemény helyszíne a Salgótarjáni Gyermektábor volt. A kellemes időben, szabadtéri zöld környezetben megszervezett programon a pandémia Olvass tovább...