A MRL Debreceni Alapszervezete és Segítő Szolgálata rendkívüli lehetőséget kapott a Debreceni Karitatív Testülettől a Campus Országos rendezvényen való részvételre.

A szombat délutáni (15.00 – 19.00) program keretén belül jelenhettünk meg a Civil Faluban, ahol elsősorban fiatal családokat, gyerekeket várták a szervezők.

Szerencsére csodás volt az idő és a Nagyerdő lombkoronái varázslatos környezetet kínáltak!

Olyan volt az egész, mint egy óriási meseváros!

Mi a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Debreceni csoportjával közös standon remekül összedolgoztunk, élveztük a közös munkát.

A látogató felnőttek rendkívül érdeklődők voltak, örömmel töltötték ki a kérdőíveket a gyerekekkel közösen is, amelyeket az egészséggel kapcsolatos témában szerkesztettünk meg. Önkénteseink a környező standokhoz is ellátogattak, ahol örömmel fogadták őket. Kérdéseik csak úgy záporoztak néha az egészségről és a betegségekről egyaránt és a Liga tevékenységéről. Nagyon hasznosnak találták a szóróanyagainkat is.

Fárasztó munka volt, de mégis feltöltött bennünket a siker, a fogadtatás és a kedvesség, amely a látogatókból is visszaáramlott felénk.

Örömmel fogadtuk azoknak az egyetemista fiataloknak a segítségét is, akik csak szimpátiából jöttek az asztalunkhoz.

Mivel első alkalommal vettünk részt ezen a programon, így természetesen rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk és már nagyszerű ötletekkel tervezzük a jövő évi és a következő hasonló alkalmakat.

Köszönet az egész napos munkáért Földi Irma és Fehér Klára önkéntes tagjainknak!

Nagyon köszönjük a Karitatív Testületnek is mindazt a munkát, amellyel közel hozza azokat a civil szervezeteket, akiknek a segítségnyújtás az elkötelezett céljuk.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

A Hatvani Alapszervezet önkéntes segítőinek köszöntése

A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat önkéntes segítői a 2023. július 14-ei mai napot együtt töltötték. A Fővárosi Nagycirkusz „Sztyeppe illata” című előadását néztük meg. Az előadás a vadregényes keleti sztyeppék mondáival Olvass tovább...

Alapszervezetek

XVI.Völgységi könyvfesztivál Bonyhádon

2016.06.11-én a Tolna Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv (ÁNTSZ) és a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet közösen vett részt a Perczel kertben ezen a rendezvényen. A fesztivál társprogramjaként a két szervezet a lakossági szűrések népszerűsítésére Olvass tovább...

Alapszervezetek

Tavaszi Labdarúgó Kupa

A Kerekharaszti Alapszervezet Foci tornászai a heti rendszeres mérkőzéseik mellett az idén április 27-én egy nagyon jól sikerült Tavaszi labdarúgó kupát rendeztek a helyi műfüves pályán. Délelőtt a gyerekek mérhették össze ügyességüket, délután pedig a Olvass tovább...