A MRL Debreceni Alapszervezete és Segítő Szolgálata rendkívüli lehetőséget kapott a Debreceni Karitatív Testülettől a Campus Országos rendezvényen való részvételre.

A szombat délutáni (15.00 – 19.00) program keretén belül jelenhettünk meg a Civil Faluban, ahol elsősorban fiatal családokat, gyerekeket várták a szervezők.

Szerencsére csodás volt az idő és a Nagyerdő lombkoronái varázslatos környezetet kínáltak!

Olyan volt az egész, mint egy óriási meseváros!

Mi a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Debreceni csoportjával közös standon remekül összedolgoztunk, élveztük a közös munkát.

A látogató felnőttek rendkívül érdeklődők voltak, örömmel töltötték ki a kérdőíveket a gyerekekkel közösen is, amelyeket az egészséggel kapcsolatos témában szerkesztettünk meg. Önkénteseink a környező standokhoz is ellátogattak, ahol örömmel fogadták őket. Kérdéseik csak úgy záporoztak néha az egészségről és a betegségekről egyaránt és a Liga tevékenységéről. Nagyon hasznosnak találták a szóróanyagainkat is.

Fárasztó munka volt, de mégis feltöltött bennünket a siker, a fogadtatás és a kedvesség, amely a látogatókból is visszaáramlott felénk.

Örömmel fogadtuk azoknak az egyetemista fiataloknak a segítségét is, akik csak szimpátiából jöttek az asztalunkhoz.

Mivel első alkalommal vettünk részt ezen a programon, így természetesen rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk és már nagyszerű ötletekkel tervezzük a jövő évi és a következő hasonló alkalmakat.

Köszönet az egész napos munkáért Földi Irma és Fehér Klára önkéntes tagjainknak!

Nagyon köszönjük a Karitatív Testületnek is mindazt a munkát, amellyel közel hozza azokat a civil szervezeteket, akiknek a segítségnyújtás az elkötelezett céljuk.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

50 kérdés – 50 válasz: Prosztatarák – könyvbemutató a Tűzmadár Házban

2019-11-29 A prosztatarákkal érintett férfiak számára ingyenes útmutató könyv bemutatóján vettek részt a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni, Egri, Szekszárdi és Kőbányai Alapszervezet tagjai, valamint az Gaál Imre elnökhelyettes 2019. november 28-án a Tűzmadár Házban a Olvass tovább...

Alapszervezetek

Önkéntesképzés Salgótarjánban

“Az élet egyik legszebb jutalma, hogy miközben az ember másokon segít, egyben önmagán is segít.” A MRL Salgótarjáni Alapszervezete 2019. február 6-8-án önkéntesképző tanfolyamot tartott a Szent Lázár Megyei Kórház előadótermében, huszonöt jelentkező részvételével. A Olvass tovább...

Alapszervezetek

Rákellenes Világnap Debrecenben

2000 februárjában, Párizsban tartották az első rákellenes világkongresszust. A résztvevők február 4-én történelmi dokumentumot írtak alá, amely világméretű összefogásra szólít fel a halálos kór ellen. A Rákellenes Alapítványt (Párizsi Charta) a világ minden részéről összegyűlt Olvass tovább...