A gyógyulás a gyógyulni akarás függvénye is

2015. március 26-án a MRL Siófoki Alapszervezete  „A daganatos betegek lelki állapota” címmel előadás megtartására kérte Trescsik Márta pszichológust, aki munkaidejében Székesfehérváron középiskolás gyermekek mentális kezelésével foglalkozik.

Előadásában nagyszerűen mutatta be a daganatos betegek érzelmi állapotváltozásait a diagnózis észlelésétől a műtét utáni kemo- és sugárkezeléseken át a tünetmentes fázisig. Kiemelte, hogy a folyamat során a beteg felé megnyilvánuló fokozott figyelem a család illetve a környezete felől alapvető igényként jelentkezik, de állapotának javulásában a saját maga által tanúsított pozitív hozzáállásnak, valamint a gyógyulni akaró magatartásnak is sorsdöntő szerepe van.”

Csohánné dr. Kovács Anna
siófoki elnök

 

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Egyéb

Éves közgyűlés Debrecenben

A Debreceni Alapszervezet 2024. március 12-én tartotta éves közgyűlését az Onkoradiológiai Klinika szeminárium termében. A Mandátum bizottság tagjai végezték a regisztrálást, ásványvizet, pogácsát és édes süteményt kínáltak a jelenlevőknek. A budapesti központunk segítségével ez évben Olvass tovább...

Egyéb

Méltóság Mezeje

A Pécs-Baranyai Hospice Alapítvány szeretettel várja Önt és kedves családját a Méltóság Mezeje című programra, 2013. március 23-án, 11 órakor, Pécsett, az Északi várfal belső sétányán.

Egyéb

Bakonyszücs 2014.

Ismét együtt lehettünk egy hétig egri és miskolci barátainkkal