A Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezete meghívására részt vettünk október 11-én, kedden a „Rózsaszín Október” keretein belül, az emlőrák elleni küzdelem céljából szervezett figyelemfelhívó rendezvényén, sétáján.

A program rendkívül színes és magas színvonalú volt, különféle köszöntőket, előadásokat hallgathattunk kiemelve a szűrések és ez által e betegség korai felismerésének fontosságát. Szó esett a mellrák kockázati tényezőiről, tüneteiről és a kezelésének lehetőségeiről.

Mély nyomot hagyott bennünk Gecse Attila református kórházi lelkész előadása, mely a rákbetegek lelki támogatásáról szólt valamint az egri Eventus Üzleti, Művészeti Középiskola kórusának csodálatos előadása.

A programsorozat számunkra a sétával ért véget, melynek során a Dobó térre vonultunk, ahol még neves szakemberek szólaltak fel a mellrák korai felismerésének fontosságáról és végül a mozgás gyógyító erejének hirdetésére az EKKE gyógypedagógus hallgatói egy közös táncra hívták a résztvevőket.

Egri Alapszervezet, Fűrné Mosoni Anita köszönjük az élményt!

Tóth Lászlóné
a MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Szezonindító előadás Gyöngyösön

A nyári szünet után dr. Mangó Gabriella háziorvos előadást tartott tagjainknak a közelgő influenza és a cukorbetegség megelőzéséről, és tanácsot adott a betegségek kezeléséről.

Alapszervezetek

Mi újság V.A.n? – Presszó szerda – Gödöllői Alapszervezet programajánló

Szeretettel várunk minden érdeklődőt! “ADD TOVÁBB A MOSOLYODAT” programajánló Magyar Rákellenes Liga Gödöllői Alapszervezete 2019 JANUÁR 16. 16.oo-20.00 Presszó Szerda Nyitott kapuk 23. 16.00-20.00 Presszó Szerda “mozgatóra” Hegyi Adrienn gyógytornász, jógaoktató 30. 17.00 5 órai Olvass tovább...

Alapszervezetek

Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét – kérdések és válaszok a HPV vírusról

A Miskolci Alapszervezet és Segítő Szolgálat beszámolója MINDEN ÉV JANUÁR HARMADIK HETE AZ EURÓPAI MÉHNYAKRÁK MEGELŐZÉSI HÉT(január 16-22.) Ebből az alkalomból Miskolcon fiataloknak tartottunk előadást a HPV vírusról. Főbb témáink a következőek voltak: Mi a Olvass tovább...