A Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezete meghívására részt vettünk október 11-én, kedden a „Rózsaszín Október” keretein belül, az emlőrák elleni küzdelem céljából szervezett figyelemfelhívó rendezvényén, sétáján.

A program rendkívül színes és magas színvonalú volt, különféle köszöntőket, előadásokat hallgathattunk kiemelve a szűrések és ez által e betegség korai felismerésének fontosságát. Szó esett a mellrák kockázati tényezőiről, tüneteiről és a kezelésének lehetőségeiről.

Mély nyomot hagyott bennünk Gecse Attila református kórházi lelkész előadása, mely a rákbetegek lelki támogatásáról szólt valamint az egri Eventus Üzleti, Művészeti Középiskola kórusának csodálatos előadása.

A programsorozat számunkra a sétával ért véget, melynek során a Dobó térre vonultunk, ahol még neves szakemberek szólaltak fel a mellrák korai felismerésének fontosságáról és végül a mozgás gyógyító erejének hirdetésére az EKKE gyógypedagógus hallgatói egy közös táncra hívták a résztvevőket.

Egri Alapszervezet, Fűrné Mosoni Anita köszönjük az élményt!

Tóth Lászlóné
a MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

Kapcsolódó bejegyzések

Egyéb

Meghívó „Sok minden múlik rajtunk” c. egészségnapunkra

Szeretettel várjuk ingyenes egészségnapunkra 2013. május 15. 14-17.30 óra között, a XII. kerületi Kulturális Szalonba, ahol előadások és ételkóstoló várja az érdeklődőket.