A Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezete meghívására részt vettünk október 11-én, kedden a „Rózsaszín Október” keretein belül, az emlőrák elleni küzdelem céljából szervezett figyelemfelhívó rendezvényén, sétáján.

A program rendkívül színes és magas színvonalú volt, különféle köszöntőket, előadásokat hallgathattunk kiemelve a szűrések és ez által e betegség korai felismerésének fontosságát. Szó esett a mellrák kockázati tényezőiről, tüneteiről és a kezelésének lehetőségeiről.

Mély nyomot hagyott bennünk Gecse Attila református kórházi lelkész előadása, mely a rákbetegek lelki támogatásáról szólt valamint az egri Eventus Üzleti, Művészeti Középiskola kórusának csodálatos előadása.

A programsorozat számunkra a sétával ért véget, melynek során a Dobó térre vonultunk, ahol még neves szakemberek szólaltak fel a mellrák korai felismerésének fontosságáról és végül a mozgás gyógyító erejének hirdetésére az EKKE gyógypedagógus hallgatói egy közös táncra hívták a résztvevőket.

Egri Alapszervezet, Fűrné Mosoni Anita köszönjük az élményt!

Tóth Lászlóné
a MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Kreatív klubfoglalkozás Hatvanban

Időpont: 2016. szeptember 22. 14 óra Klubvezető: Poórné Mike Éva A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Segítőszolgálat kora őszi első Kreatív klubfoglalkozásán az ősz színeiben pompázó ajtódíszt készítettünk. Ügyes kezek közül szép kis remekművek készültek el a Olvass tovább...

Alapszervezetek

Rózsaszentmártoni Alapszervezet – Rózsaszín séta és előadás

A Magyar Rákellenes Liga Rózsaszentmártoni Alapszervezete idén is megtartotta hagyományos “Októberi Rózsaszín séta” rendezvényét, melyet megelőzött dr. Gulyás Zoltán főorvos úr előadása.

Alapszervezetek

GyöngyöM Rózsaszentmártonban

A MRL Rózsaszentmártoni Alapszervezete az idén is csatlakozott a “Mályvavirág Alapítvány” felhívásához. A településünkön élő felnőttek figyelmét hívtuk fel arra, hogy az időben felismert méhnyakrák életet ment. Önkénteseink szórólapokat osztottak, melyet gyöngyfűzéssel kapcsoltak össze. Védőnőnk Olvass tovább...