Változó világunkban keressük az állandóságot, az érdek nélküli kapcsolódást emberséges életünkhöz.

Ehhez kaptuk ajándékul az „ADD TOVÁBB A MOSOLYODAT”  közösségünket Gödöllő szívében.

Megannyi változatos esemény és program erősítette és növelte a csoport támogató létszámát, melyből hétről hétre erősödik az a baráti kötődés, mely megalkotja minden héten a Presszó Szerdák kivételes hangulatát. Ilyen, az egyik legszuperebb „Presszó Szerda” alakult ki az őszinte, megnyílt beszélgetésekből március elején.

Csodás délután volt, megszületett aminek meg kellett.

 Az érdek nélküli segítő közösségi körbeszélgetés.

Mit is jelent ez a gyakorlatban?

Útjára indítottuk  pöttyös labdánkat, mellyel hétről hétre a velünk történt jó híreket osztjuk meg egymással szigorúan egy – egy mondatba sűrítve. Kiemelkedő volt Jánosunk örömteli bejelentése, hogy végre 3 év után,tünetmentes vizsgálati eredményt kapott orvosától, melynek örömében csapatunkkal közösen osztozott.

Ez az öröm indította be sokunkban az őszinte kitárulkozást melyben elhangzottak eddig elhallgatott fájó emlékek, gyerek, barátnő elvesztése. Olyan érzelmeket hívtunk elő társainkból, melyre ezidáig nem igazán volt alkalom és példa.

Hallhattuk azokat a gondolatokat, ki milyen úton,módon próbált elindulni a nehézségek leküzdésében.

Megismerhettük sok társunk egyéni útkeresését.

Beavattak bennünket gondolataikba, küzdelmeikbe, amelyről eddig nyilvánosan még sehol nem nyilatkoztak.

Így nyerhettünk betekintést egy izgalmas világba,  mely a buddhizmust hívta segítségül Évának,aki a szellemi út számtalan lehetősége közül azt az utat választotta mely  számára a boldogságot hozta meg, Láma Csöpel tanítványa lett. Napi szinten önvizsgálatot tart, hogy miként tudjon az ember magára nézni tükröt tartva saját magának.

Komoly fejlődést értünk el ezen a délutánon az egymásra figyelésben és egymásra hangolódásban

Most bizonyosodott be igazán milyen nagy szükség is van erre. Ez a kapaszkodó segít minket a továbblépésben, hogy egymást értő figyelemmel tudjuk hallgatni ebben a zavarokkal teli, ellentétes információkat tartalmazó jelen helyzetünkben.

Noha nem vagyunk a legfiatalabb korosztály, olyan kihívásokkal, mint a mai modern technika is szembe kell néznünk. Vállalva a tanulást a továbblépést a fejlődéshez, az életben maradáshoz. Új ONLINE formában tartjuk életben közösségünket a heti Presszó Szerdákat, hirdetve az Életigenlő mosolyokkal való életet.

Üzenetünk a mai Világnak:

Bátran merjünk segítséget kérni egymástól!

 

PRESSZO SZERDA ONLINE minden szerdán 17 órától

(keressük a legjobb megoldást rá találkozzunk  a SKYPE- on!)

Március 25 –i ONLINE – tervezett beszélgetéseink:

   17.00 –  Pónya Ildikó – az otthoni „karantén”-t már átélt társunk tanácsai, tapasztalatai

   17.15 – Sebő Marika – kertészkedjünk otthon, kertben erkélyen, ablakban

   17.30 – Sebő Judit – étkezz odafigyelve

   17.45 – Kiss Konrád – a lélek hangja

   18.00 – MEGLEPETÉS Vendég

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

A tüdőrák tünetei és kezelése – előadás Egerben

Szeretettel hívjuk dr. Szabó Marianna tüdőgyógyász előadására a tüdőrákról és kezeléséről. Helyszín: EKMK Bartakovics Béla Közösségi Ház (Eger, Knézich Károly u. 8.) Időpont: 2017. május 9. (kedd) 13 órakor

Alapszervezetek

women@bosch Hatvan női munkatársi hálózat – szolidarítás az emlőrák ellen küzdelemmel

A women@bosch Hatvan női munkatársi hálózat is szolidaritást vállalt az emlőrák elleni küzdelemmel. Az október 14-i szolidaritási akciójuk idején 220 rózsaszín szalagot osztottak szét a munkatársak között.     

Alapszervezetek

PSA szűrés Egerben

Ingyenes PSA szűrést szervez az Egri Alapszervezet 2017. november 10-én, pénteken 10-15 óra között a Markhot Ferenc Kórház-Rendelőintézet 1. emeletén. Ha november, akkor Movember!