Bográcsozás a debreceni alapszervezetnél

Május 11-én ötödik alkalommal szervezte meg a Hívás klub a bográcsozást a debreceni alapszervezet liga tagjai részére a bográcsozást

A debreceni önkormányzat a Polgármesteri Hivatal Pihenő házát évek óta rendszeresen kedvezményesen biztosítja tagjaink részére. Ezért köszönetünket fejezzük ki nekik.

Sokat köszönhetünk Olajos István liga tagunknak, hogy rendszeresen Ő készíti elő és főzi meg a bográcsos o+pörköltet.

Csütörtökön szeles, napsütéses időre ébredtünk, de reggel ¾ 8-kor már a Polgármesteri Hivatal Pihenőházában voltunk előkészíteni a klubfoglalkozást.

Pisti most is hatalmas bográcsban készítette a pörköltet. A segítők a burgonyát hámozták, apróra vágták, feltették főni, közben a többiek megterítettek. ½ 12-kor a résztvevők is kezdtek gyülekezni. 12 óra előtt megérkezett Lovas Imre zenész, aki jó hangulatot teremtett. Meglepetésként egyik liga tagunk finom süteményt (hólabdát) másik friss pogácsát hozott. Köszönjük ezt a meglepetést nekik.

A segítőink tálakon vitték ki a főtt krumplit, pörköltet, kenyeret, savanyú uborkát. A pörkölt ismét nagyon finom volt, amit a résztvevők (52 fő) hatalmas tapssal köszöntek meg Pistinek. Ebéd után, aki kávét kért, Emőke szívesen készítette el. Az ebédet követőn sokan beszélgettek, többen táncra perdültek. Nem számított a kor, a táncolók közül a legfiatalabb 64 éves a legidősebb 82 éves volt. Most kevesebben táncoltak. Mindenki nagyon örült, hogy ismét személyesen is találkozhattak egymással. Baráti beszélgetés közben most is többen segédkeztek a mosogatásban, rendrakásban.

Köszönöm Pisti, a segítők, a zenész és a gondnok munkáját

A klubfoglalkozás jó hangulatban 15 órakor ért véget.

Kozempel Zsuzsánna
MRL Hívás klubvezető

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Egyéb

Kérjük, segítsen irányított véradással!

Petefészek daganatos, műtétre váró betegtársunknak vérre van szüksége. Kérjük, aki teheti, segítsen irányított véradással! 72 órán belül lenne jó!  Aki vállalkozik a véradásra, írjon nekünk az info@rakliga.hu vagy a domonkos.buza@gmail.com e-mail címre a részletekért. Előre is Olvass tovább...

Egyéb

Limfóma Világnap orvos-beteg találkozó

Az őssejt-transzplantáció szerepe és lehetősége a limfómák kezelésében