Bográcsozás a debreceni alapszervezetnél

Május 11-én ötödik alkalommal szervezte meg a Hívás klub a bográcsozást a debreceni alapszervezet liga tagjai részére a bográcsozást

A debreceni önkormányzat a Polgármesteri Hivatal Pihenő házát évek óta rendszeresen kedvezményesen biztosítja tagjaink részére. Ezért köszönetünket fejezzük ki nekik.

Sokat köszönhetünk Olajos István liga tagunknak, hogy rendszeresen Ő készíti elő és főzi meg a bográcsos o+pörköltet.

Csütörtökön szeles, napsütéses időre ébredtünk, de reggel ¾ 8-kor már a Polgármesteri Hivatal Pihenőházában voltunk előkészíteni a klubfoglalkozást.

Pisti most is hatalmas bográcsban készítette a pörköltet. A segítők a burgonyát hámozták, apróra vágták, feltették főni, közben a többiek megterítettek. ½ 12-kor a résztvevők is kezdtek gyülekezni. 12 óra előtt megérkezett Lovas Imre zenész, aki jó hangulatot teremtett. Meglepetésként egyik liga tagunk finom süteményt (hólabdát) másik friss pogácsát hozott. Köszönjük ezt a meglepetést nekik.

A segítőink tálakon vitték ki a főtt krumplit, pörköltet, kenyeret, savanyú uborkát. A pörkölt ismét nagyon finom volt, amit a résztvevők (52 fő) hatalmas tapssal köszöntek meg Pistinek. Ebéd után, aki kávét kért, Emőke szívesen készítette el. Az ebédet követőn sokan beszélgettek, többen táncra perdültek. Nem számított a kor, a táncolók közül a legfiatalabb 64 éves a legidősebb 82 éves volt. Most kevesebben táncoltak. Mindenki nagyon örült, hogy ismét személyesen is találkozhattak egymással. Baráti beszélgetés közben most is többen segédkeztek a mosogatásban, rendrakásban.

Köszönöm Pisti, a segítők, a zenész és a gondnok munkáját

A klubfoglalkozás jó hangulatban 15 órakor ért véget.

Kozempel Zsuzsánna
MRL Hívás klubvezető

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Egyéb

Rózsaszín séta Kabán

Mariannak fontos volt, hogy a kabaiak is legyenek tisztában azzal, mit tehetnek az egészségükért

Egyéb

Tavaszi kivirulás

Szépkorban is fontos a külső!

Egyéb

Kékgolyó koncertsorozat az Országos Onkológiai Intézetben – VI.

2014. november 11-én, (kedden) 16 órakor várjuk a betegeket, orvosokat, ápolókat és az intézet valamennyi dolgozóját. Fellép a Kruppa Vonósnégyes