Az asszertivitás II.

Psenyeczky-Nagy Klára címzetes főiskolai docens ígéretéhez hűen folytatta az önérvényesítés alapjainak, technikájának ismertetését a MRL Salgótarjáni Alapszervezet márciusi Stresszoldó Klubjában.

Először közösen megfogalmaztuk, hogyan is viselkedik az asszertív egyén:

„ Tudja, hogy mit akar és azt is teszi. Nem hagyja, hogy mások döntsenek helyette és ő sem hoz döntéseket mások helyett, ellenben hatékonyan együttműködik, másokkal.”

Ez egy tanulható viselkedési forma, amikor valaki magabiztosan tud megnyilvánulni érzelmileg nehéz szituációban is, anélkül, hogy passzív vagy agresszív lenne.

Az előadó irányításával, útmutatásával számos szituációs gyakorlatot végeztünk, közösen és kis csoportokban is, melyek segítségével próbáltuk elsajátítani a kommunikálásnak az arany középútját, szemben a kevésbé hatékony agresszív és passzív módszerekkel.

 A feladatok megoldása alatt az összetartozás, az egymást segítő és kiegészítő jó kedvű közös munka minden jelenlévőre megtette pozitív hatását. Sok hasznos dolgot hallottunk és tanultunk.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Egészség a konyhában

A MRL Salgótarjáni Alapszervezet 2020. 10.06-án klubnapot tartott a Beszterce lakótelepi Közösségi térben. A felkért előadó, Bialkó Tímea egészségnevelő, dietetikus „Egészség a konyhában” címmel tartott vetítettképes prezentációt. Az előadó beszélt az egészség fogalmáról, az „okostányérról”, Olvass tovább...

Alapszervezetek

Ökumenikus Imahét Miskolcon

A Miskolc-belvárosi református templomban tartott ökumenikus imahét résztvevőit Meleg Attila lelkipásztor köszöntette: dr. Ternyák Csaba egri érseket, Orosz Atanáz miskolci görögkatolikus megyéspüspököt, Pásztor Dániel református püspököt, Csomós József református püspököt, Lakner Pál evangélikus püspököt, Juhász Olvass tovább...

Alapszervezetek

Világ Gyalogló Nap

A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet a Naplemente Nyugdíjasklub felkérésére csatlakozott 2016. október 5-én, a Világ Gyalogló Napjának alkalmából egy közös sétára a város főutcáján. A rendezvénysorozat célja: Gyalogló alkalom szervezésével népszerűsíteni magát a gyaloglást. Olvass tovább...