A Debreceni Alapszervezet beszámolója

  1. március 17-én 13:30 órától önkéntesekkel kibővített Hívás klubfoglalkozást tartottunk, melyen 43 fő vett részt.

Érkezéskor kávé, pogácsa, ásványvíz várta a résztvevőket. Regisztráció után elfoglalták helyüket. A klubvezető köszöntötte a jelenlevőket, átadta a betegség miatt távollevők üdvözletét, majd átadta a szót Dr. Hallay Judit elnök asszonynak, aki a Nemzetközi Nőnapról emlékezett meg.

Meghívó szerint ezt követően Nóri nőnapi meglepetése következett. Pauk Eleonóra 12 éve zongorázik, orgonán játszik, két éve a Debreceni Szent László Domonlos Plébanián kántor. Kíváló sportoló. Szerény, kedves, csodálatos hanggal megáldott lány. Munkácson végezte az általános iskolát, majd Debrecenbe költöztek. A Stvetits Gimnázium, végzős diákja, a Zeneművészeti egyetemre készül. Műsorát olasz, orosz és angol nyelven adta elő. A Hallelujah szám refrénjét a résztvevőkkel együtt énekelte. Énekével mosolyt csalt a résztvevők arcára. Műsora végén vastapsot kapott.

A klubvezető Aranyosi Ervin: Március 8. Nőnap című versét mondta el.

Tófalvi József – egyetlen jelenlevő férfi ligatagunk – minden hölgynek egy szál tulipánt adott át, őt pedig közelgő névnapja alkalmából köszöntötték.

Ezután a klubvezető röviden megemlékezett március 15-ről, nemzeti ünnepünkről.

Ismertette a tervezett programokat, amelyekről, amennyiben megvalósulnak, időben tájékoztatást kapnak a tagok.

Boros Csabáné tájékoztatta a résztvevőket az ukrán menekülteknek a Karitatív testület által szervezett önkéntes munkáról (néhányan már részt vettek önkénes munkán az elmúlt héten).  Sokan jelentkeztek, melyre később kerül sor. Időben értesítést kapnak.

Végül mindenki Béres cseppet vehetett át, melyet örömmel fogadtak és megköszönték. Közben a tagok baráti beszélgetést folytattak.

A klubfoglalkozás jó hangulatban 15:10 órakor ért véget.

Kozempel Zsuzsánna
MRL Hívás klub vezető

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Debreceni 2019. szeptemberi programajánló

A Debreceni Alapszervezet és Segítő Szolgálat programja    Újjászületés Debrecen Rehabilitációs Táncklub Szeptember 4-től minden szerdán 9 órától Helyszín: Estella Hastánc Stúdió Debrecen Rákóczi u. 60. Női Egészségmegőrző torna Szeptember 14-től minden pénteken 16 órától Olvass tovább...

Alapszervezetek

Gyöngyfűzés és HPV oltásra felhívás Gyöngyösön

Az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét alakalmából a Magyar Rákellenes Liga Gyöngyösi alapszervezete is csatlakozott a felhíváshoz. Gyöngyöt fűztünk és beszélgettünk az érdeklődőkkel, felhívtuk a figyelmet a szűrés és a HPV vírus elleni oltás fontosságára. A Olvass tovább...

Alapszervezetek

Szűrések EgészségnaponBorsodnádasdon

A Borsodnádasdi Alapszervezet is részt vett 2019. június 22-én az Egészségnapon, amely 10-14 óráig került megrendezése a Borsodnádasdi Közösség Ház és Könyvtár nagytermében. A szűrésben részt vevő szervezetek: Borsodnádasd Város Önkormányzata Ózdi Egészségfejlesztési Iroda Magyar Olvass tovább...