A Gödöllői Alapszervezet beszámolója
Az internetes csalásokat felismerhetjük többek között az alábbi jelek alapján: túl jó ajánlatok, ismeretlen forrásból érkező email vagy üzenet, kérés személyes vagy pénzügyi információk megadására, stb. Az ilyen csalások elkerülése érdekében fontos, hogy sose osszuk meg személyes vagy banki adatainkat ismeretlenekkel, mindig legyünk óvatosak az online vásárlások során, és ne kattintsunk gyanús linkekre vagy mellékletekre.

Ha már rákattintottunk vagy megadtuk az adatainkat egy csalónak, azonnal változtassuk meg az összes jelszavunkat, és értesítsük a bankunkat vagy a szolgáltatónkat. Ha szeretteink tették ugyanezt, figyelmeztessük őket az esetleges veszélyekre és segítsünk nekik a helyzet kezelésében.

A netes csalások elleni védekezéshez fontos, hogy rendszeresen frissítsük a biztonsági szoftvereinket, legyünk óvatosak az ismeretlen forrásokból érkező üzenetekkel szemben, és ne osszunk meg személyes információkat nyilvános helyeken.

A kiberbiztonságról és az internetes támadások felismeréséről és kivédéséről ingyenes előadást tartott Fülöp Hajnalka, a Safer Internet Program oktatója március 27-én. Ez egy remek lehetőség volt  arra, hogy többet megtudjunk a témáról, és jobban felkészüljünk az ilyen helyzetek kezelésére.

Mindenki tapasztalatokból tanul, és fontos megosztani ezeket a történeteket másokkal is, hogy segítsük egymást a netes csalások elkerülésében és a biztonságos internethasználatban. Ne féljünk beszélni a tapasztalatainkról, hogy mások is tanulhassanak belőlük!

( ChatGPT-  ennek a feljegyzésnek a “szerzője”)
Magyar Rákellenes Liga  www.rakliga.hu
Gödöllői Alapszervezet  elnöke
+36 70 55 22 418

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

A Miskolci Alapszervezet és Segítő Szolgálat februári programja

Szeretettel meghívjuk tagjainkat és az érdeklődőket a Magyar Rákellenes Liga miskolci foglalkozásaira, rendezvényeire 2017. február 1. (szerda) 19.00 óra Helyszín: Miskolci Nemzeti Színház, Miskolc, 3525 Déryné u.1. Helyszín megközelítése tömegközlekedéssel: 1-es, 2-es villamossal a „Városház téri” Olvass tovább...

Alapszervezetek

VI. Szent Ágota Nap Sárszentágotán

A hagyománnyá vált motoros felvonulással vette kezdetét a VI. Szent Ágota Nap Sárszentágotán. Idén nemcsak az emlőrák elleni küzdelmet szimbolizáló rózsaszín, hanem fekete szalag is került a motorokra a nemrégiben tragikus balesetben elhunyt Orsós Zoltán Olvass tovább...

Alapszervezetek

Majális és civil sokadalom Hatvanban

Időpont:2019. május 1. Helyszín: Népkert A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezetének önkénteseiként, az ünnepre készülve már kora reggel megérkeztünk a helyszínre és azonnal nekiláttunk az előkészületeknek. A sátrunk, főzőhelyünk felállítása után előkerültek az alapanyagok, amit Olvass tovább...