A Gödöllői Alapszervezet beszámolója
Az internetes csalásokat felismerhetjük többek között az alábbi jelek alapján: túl jó ajánlatok, ismeretlen forrásból érkező email vagy üzenet, kérés személyes vagy pénzügyi információk megadására, stb. Az ilyen csalások elkerülése érdekében fontos, hogy sose osszuk meg személyes vagy banki adatainkat ismeretlenekkel, mindig legyünk óvatosak az online vásárlások során, és ne kattintsunk gyanús linkekre vagy mellékletekre.

Ha már rákattintottunk vagy megadtuk az adatainkat egy csalónak, azonnal változtassuk meg az összes jelszavunkat, és értesítsük a bankunkat vagy a szolgáltatónkat. Ha szeretteink tették ugyanezt, figyelmeztessük őket az esetleges veszélyekre és segítsünk nekik a helyzet kezelésében.

A netes csalások elleni védekezéshez fontos, hogy rendszeresen frissítsük a biztonsági szoftvereinket, legyünk óvatosak az ismeretlen forrásokból érkező üzenetekkel szemben, és ne osszunk meg személyes információkat nyilvános helyeken.

A kiberbiztonságról és az internetes támadások felismeréséről és kivédéséről ingyenes előadást tartott Fülöp Hajnalka, a Safer Internet Program oktatója március 27-én. Ez egy remek lehetőség volt  arra, hogy többet megtudjunk a témáról, és jobban felkészüljünk az ilyen helyzetek kezelésére.

Mindenki tapasztalatokból tanul, és fontos megosztani ezeket a történeteket másokkal is, hogy segítsük egymást a netes csalások elkerülésében és a biztonságos internethasználatban. Ne féljünk beszélni a tapasztalatainkról, hogy mások is tanulhassanak belőlük!

( ChatGPT-  ennek a feljegyzésnek a “szerzője”)
Magyar Rákellenes Liga  www.rakliga.hu
Gödöllői Alapszervezet  elnöke
+36 70 55 22 418

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Gyógyító erőt adó utak

2019.november 18-án tartottuk „Gyógyító erőt adó utak” című évzáró programunkat. Bevezetőként Cseh Béláné mondott karácsonyi verset és mesélt egy történetet, majd Fodorné Vincze Anna klinikai szakpszichológus ismertetett velünk gyógyulást segítő lehetőségeket vetítéssel egybekötve. Ezután következett Olvass tovább...

Alapszervezetek

Tesco Mátrai túra

Alapszervezetünk természetszerető tagjai 2018. február 17-én a gyönyörű, hóval ellepett Mátrai utakon barangoltak. Útvonal: Mátrafüred-Kozmári kilátó-Zöld sáv- Mátrafüred útvonalon, 3 km volt a táv. A túrán 4 fő vett részt.  A  program az ”Ön választ, mi Olvass tovább...

Alapszervezetek

Séta a mellrák elleni harc jegyében a szlovákiai Gútán

Első alkalommal szervezték meg 2016. október 15-én a szlovákiai Gútán a rózsaszín sétát a mellrák elleni harc jegyében, az országhatáron átnyúlva. A rendezvény főszervezője és védnöke dr. Németh Iveta volt. Beszédében kiemelte, hogy ezt a Olvass tovább...