Gyönyörű tavaszi időben került megrendezésre 2019.03.30-án Salgótarjánban a Városi Sportcsarnokban a VIII. Városi Sportos Egészségnap. A rendezvényen meghívott partnerként most is, mint minden évben, jelen volt a MRL Salgótarjáni Alapszervezetének önkéntes csapata és a délelőtt folyamán tanácsadással, lakossági felvilágosító beszélgetésekkel egybekötött szűrővizsgálatokat végzett. Volt vérnyomásmérés, BMI meghatározás, vércukor, koleszterinszint mérés, szájüregi szűrés, anyajegyszűrés, PSA teszt, emlő önvizsgálat oktatás, Mályva Pont felvilágosítás. 

Az eseményen 140-en regisztráltak.

Szájüregi szűrésen 40 fő vett részt, anyajegyszűrésen a 47 vizsgált személyből öt főt szakorvosi ellátásra továbbküldtünk, a 40 PSA tesztből kettő volt pozitív, 22 kóros koleszterinszintet és 13 magas vércukor értéket regisztráltunk.

A tavalyi évhez képest pozitívum, hogy több volt a férfi résztvevő és aktívabban kérdeztek a szűrésekről a megjelentek.

 

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Eger, Felnémet – Macok Fesztivál

A Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezet is részt vett a rendezvényen. Szűrtünk! Remélem mindenki megelégedésére, mivel 108 fő tartotta fontosnak a szolgáltatásainkon való részvételt. Köszönjük a meghívást!

Alapszervezetek

Bőrünk egészsége – beszámoló az egri előadásról

Az Egri Alapszervezet májusi rendezvényén a bőr egészségének védelméről szóló előadást szervezett, melyet nagyon fontosnak tartott az aktualitás miatt. Dr. Dénes Ildikó bőrgyógyász főorvos a bőr szerkezetének bemutatása után beszélt az egészséges bőr szerepéről, az Olvass tovább...

Alapszervezetek

Melanóma, anyajegyszűrés a hatvani strandon!

A Hatvani Alapszervezet beszámolója Időpont: 2021. július 24 szombat, 10.14 óráig! Helyszín: a hatvani strand Rendszeres anyajegyszűréssel a bőrrák megelőzhető!  A bőrrák az összes daganattípus 40%-áért felelős, 3 fajtája közül a melanóma a legveszélyesebb. A leggyakrabban Olvass tovább...