Nemes célért közel 40 fő sétált a Világséta eleki rendezvényén 2024. január 14-én 15 és 16 óra között a városunkban.

A Magyar Rákellenes Liga Eleki Alapszervezete idén először csatlakozott a negyedik alkalommal meghirdetett felhíváshoz.

A séta egy globális kezdeményezés a rákos betegek, túlélők és családjaik támogatására, valamint a rákkutatásra szánt pénzgyűjtésre, valamint figyelemfelhívás a szűrővizsgálatok fontosságára.

Az adománygyűjtéssel az előzetesen kiválasztott tizennégy nemzeti betegszervezetet támogatják, amelyek közé idén is bekerült a Magyar Rákellenes Liga, a tavalyi kiemelkedő magyar részvételnek köszönhetően.

Minden ország egyórás időt kapott a sétákra, és ezeknek az óráknak a kombinációja a világon egy teljes 24 órás napnak felel meg.

Ez egy 24 órás „kör” lett a végén, amely szinte minden időzónát felölel.

Köszönjük, hogy ennyien velünk tartottak!

Fotók: Simonka Renátó

#worldcancerwalk #RákellenesVilágséta #MagyarRákellenesLiga #Elek

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Szeretet és ami még szükséges!

BAKONYSZÜCS 2022.02.15-18. Önkéntes vezetők képzése Helyszín: Katolikus Szeretetszolgálat Lelki Rehabilitációs Otthona A több napon keresztül tartó programot csak röviden van mód összefoglalni, mert az egymást követő gyakorlatok során nem volt mód a jegyzetelésre. Remélhetőleg az Olvass tovább...

Alapszervezetek

Egészség percek a védőoltásokról, benne a HPV elleni védőoltásról

A Salgótarjáni Városi TV-ben Kreicsi Mária, a Salgótarjáni Alapszervezet vezetője kérdezi beszélgetőpartnereit a HPV védőoltásról: miért fontos, meddig hat, vannak-e már tapasztalatok más országban?

Alapszervezetek

Márciusi mozgásos programok Hatvanban

A Hatvani Alapszervezet beszámolója Tagjaink március hónapban is folytatták mozgásprogramjaikat.  Kis létszámban, 2-3 fő sétált egyszerre, szabályokat, a maszk és távolságbetartást betartva sétaköröket, nordic walking túrákat szerveztünk Hatvan – Zagyva parton és a Népkertben, valamint Olvass tovább...