2015. november 21-én, szombaton 9-13 óráig „Egészségfesztivál a férfiak egészségéért nem csak férfiaknak” címmel szervezett egészségmegőrző rendezvényt az Albert Schweitzer Kórház  Hatvanban. A helyszín az 5. számú Általános Iskola volt.

A rendezvény apropóját a november 19-i Nemzetközi Férfinap adta, melynek egyik célja a figyelemfelhívás a férfiak egészségi problémáinak megelőzésére.

Ehhez a programhoz csatlakozott a Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezete és Segítő Szolgálata is kreatív asztalával és tájékoztató kiadványaival. Az emlő-, here önvizsgálat bemutatását – mulázsok segítségével- is nagy érdeklődés kísérte.

A helyszínen nemcsak PSA tesztre volt lehetőség, hanem más szűrővizsgálatokra is, így például vércukormérésre, koleszterin-mérésre, húgysavszint-mérésre. Alkalom nyílt testtömeg index-meghatározásra, lisztérzékenység-szűrésre, szemészeti, bőrgyógyászati vizsgálatra, hallásvizsgálatra, szájüregi szűrésre, dietetikai tanácsadásra, valamint Kriston intimtorna tanácsadásra is.

Hatvan volt az egyik helyszíne a „Még idén!” elnevezésű turnénak, országos roadshow-nak, mely a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet kampánya, s ehhez az Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézet Egészségfejlesztési Irodája is csatlakozott. Így Hatvanba látogatott Kropkó Péter 51-szeres Ironman, valamint Takács Nóra műsorvezető, akik életmód-, szépségápolási-, valamint sporttal kapcsolatos tanácsokat adtak.

Ezen a rendezvényen  került sor az „Apával az egészségért” rajzpályázat beérkezett műveinek díjazása és bemutatása.

A borongósidő ellenére újból sikere volt Hatvanban a szűrőnapnak.

Lazányi Jánosné

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét a DISZI-ben

A Hatvani Segítő Szolgálat beszámolója Az „Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét”alkalmából figyelemfelhívó programot szerveztünk középiskolásoknak. Időpont: 2024. január 24. Helyszín: Heves Vármegyei Szakképzési Centrum Damjanich János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium. Az Európai Méhnyakrák Társaság (ECCA) Olvass tovább...

Alapszervezetek

Anyák Napja és Világbéke Gödöllőn

Köszöntő műsor Anyák napja alkalmából, a Gödöllői Civil Kerekasztal Egyesület szervezésében, ahol a Gödöllői Alapszervezet is részt vett. A hideg és az eső ellenére is nagyon bensőséges és szép anyáknapi ünnepnek voltunk részesei, ahol a Olvass tovább...

Alapszervezetek

Benkő Sámuel díjat kapott Nagy Julianna, a miskolci Gégeműtött betegek klubjának vezetője

Május 11-én, Miskolc város ünnepén Nagy Julianna mb. osztályvezető ápoló példaértékű, elkötelezett, lelkiismeretesen végzett munkája elismeréseként Benkő Sámuel díjat kapott. Szeretettel gratulálunk az elismeréshez! Nagy Julianna 1981-től dolgozik B.-A.-Z. Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban, ahol Olvass tovább...