A Debreceni Alapszervezet és Segítő Szolgálat csatlakozott a negyedik Világ sétához.

A részvevők ¾ 3-kor gyülekeztek a Nagyerdei stadion északi kapujánál. Pappné Ráduly Irma fogta össze a lelkes csapatot, majd egy kis tájékoztató, köszöntő után pontosan 15.00 órakor elindította a társaságot a Debreceni Nagyerdő öreg fái alatti sétára.

A napsütéses és csípős hideg idő ellenére séta közben jó hangulatú beszélgető csoportok alakultak ki.

A Nagyerdei Stadionon át a Békás tó mellett haladtunk el, majd a 16:00 órakor érkeztünk a  vég célhoz, a varázslatosan kivilágított Kossuth Egyetem sok száz éves falai  elé. (ezt az élményt a fotók még nem adják vissza a fény hatás miatt )

1 óra alatt 3,46 km-t sétáltunk. (4 tagunk Budapesten volt éppen és ott tették meg ezt az utat, a sétát velünk egy időben).

A séta az összefogásunk jelképe volt, nem csak a daganatos embertársaink gyógyulásáért, hanem mindazokért akik a rákkal és a rák ellen küzdenek. Így az egészségügyben dolgozókra is gondoltunk.

Megemlékeztünk a rák miatt elvesztett szeretteinkről is.

Köszönjük a Magyar Rákellenes Liga Központi dolgozóinak a koordinálását és azt, hogy segítséget nyújtottak ahhoz, hogy bekapcsolódjunk ehhez a világszintű rendezvényhez.

Kozempel Zsuzsánna
a MRL Debreceni Alapszervezet vezetőségi tagja

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Debreceni séta a Rákellenes Világnapon

A Magyar Rákellenes Liga Debreceni Alapszervezete és Segítő Szolgálat is csatlakozott 2021. 02. 4-én az „Együtt minden tettünk számít” programhoz. Február 4-én a Klinika megállóból 14 órakor 32 fő indult sétára a daganatos betegekért. A Olvass tovább...

Alapszervezetek

Salgótarjáni Alapszervezet – Felvidéki kirándulás Losonc környékén

Történelmi időutazásban volt része 2017. április 22-én a MRL Salgótarjáni Alapszervezet 53 fős csoportjának, akik egy egész napos autóbuszos kiránduláson meglátogatták Losonc, Gács és Gácsfalu nevezetességeit. A trianoni békeszerződésig Losonc Nógrád vármegye Losonci járásának székhelye, megyénk első Olvass tovább...

Alapszervezetek

Élni és nem félni – Salgótarjánban

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezet 2016.03.22-i Egészség Klubjának programja az „Élni és nem félni” című dokumentumfilm és a „Félsz a vihartól?” című interjúkötet bemutatója volt. Vendégeink voltak a film fiatal alkotó párosa:  Földvári Barbara Olvass tovább...