A Debreceni Alapszervezet és Segítő Szolgálat csatlakozott a negyedik Világ sétához.

A részvevők ¾ 3-kor gyülekeztek a Nagyerdei stadion északi kapujánál. Pappné Ráduly Irma fogta össze a lelkes csapatot, majd egy kis tájékoztató, köszöntő után pontosan 15.00 órakor elindította a társaságot a Debreceni Nagyerdő öreg fái alatti sétára.

A napsütéses és csípős hideg idő ellenére séta közben jó hangulatú beszélgető csoportok alakultak ki.

A Nagyerdei Stadionon át a Békás tó mellett haladtunk el, majd a 16:00 órakor érkeztünk a  vég célhoz, a varázslatosan kivilágított Kossuth Egyetem sok száz éves falai  elé. (ezt az élményt a fotók még nem adják vissza a fény hatás miatt )

1 óra alatt 3,46 km-t sétáltunk. (4 tagunk Budapesten volt éppen és ott tették meg ezt az utat, a sétát velünk egy időben).

A séta az összefogásunk jelképe volt, nem csak a daganatos embertársaink gyógyulásáért, hanem mindazokért akik a rákkal és a rák ellen küzdenek. Így az egészségügyben dolgozókra is gondoltunk.

Megemlékeztünk a rák miatt elvesztett szeretteinkről is.

Köszönjük a Magyar Rákellenes Liga Központi dolgozóinak a koordinálását és azt, hogy segítséget nyújtottak ahhoz, hogy bekapcsolódjunk ehhez a világszintű rendezvényhez.

Kozempel Zsuzsánna
a MRL Debreceni Alapszervezet vezetőségi tagja

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Áprilisi tavasz Borsodnádasdon

2019.április 8-i rendezvényünkön a „Lélek megújulása” című előadást hallhattuk, melyet Tóth Melinda Anna evangélikus lelkész betegsége miatt Érsek Zsolt hitoktató tartott, ráhangolva minket a húsvétra. Szucsányi Andrásné, Ildikó tavaszváró verset mondott, majd az óvodások rajzaiból Olvass tovább...

Alapszervezetek

Rákellenes Világséta Debrecenben

A Debreceni Alapszervezet harmadjára csatlakozott a Rákellenes Világsétához 2023. január 8-án 15-16 óráig. ¾ 3-kor gyülekeztünk a Nagyerdei stadion északi kapujánál. Az M1 televízió riportja után 31 fő 15:00 órakor indult el a sétára, borult Olvass tovább...

Alapszervezetek

Érintő, simogató kezek

Időpont: 2024. április 13. A Hatvani Alapszervezet testi, lelki felfrissülésre invitálta tagjait a mai mapon. A Szeretet Fénye Közhasznú Alapítvány 8 önkéntese látogatott el hozzánk, és húsz tagunk vette igénybe az ingyenes szeretetmasszázs szolgáltatásukat. Az Olvass tovább...