A Debreceni Alapszervezet és Segítő Szolgálat csatlakozott a negyedik Világ sétához.

A részvevők ¾ 3-kor gyülekeztek a Nagyerdei stadion északi kapujánál. Pappné Ráduly Irma fogta össze a lelkes csapatot, majd egy kis tájékoztató, köszöntő után pontosan 15.00 órakor elindította a társaságot a Debreceni Nagyerdő öreg fái alatti sétára.

A napsütéses és csípős hideg idő ellenére séta közben jó hangulatú beszélgető csoportok alakultak ki.

A Nagyerdei Stadionon át a Békás tó mellett haladtunk el, majd a 16:00 órakor érkeztünk a  vég célhoz, a varázslatosan kivilágított Kossuth Egyetem sok száz éves falai  elé. (ezt az élményt a fotók még nem adják vissza a fény hatás miatt )

1 óra alatt 3,46 km-t sétáltunk. (4 tagunk Budapesten volt éppen és ott tették meg ezt az utat, a sétát velünk egy időben).

A séta az összefogásunk jelképe volt, nem csak a daganatos embertársaink gyógyulásáért, hanem mindazokért akik a rákkal és a rák ellen küzdenek. Így az egészségügyben dolgozókra is gondoltunk.

Megemlékeztünk a rák miatt elvesztett szeretteinkről is.

Köszönjük a Magyar Rákellenes Liga Központi dolgozóinak a koordinálását és azt, hogy segítséget nyújtottak ahhoz, hogy bekapcsolódjunk ehhez a világszintű rendezvényhez.

Kozempel Zsuzsánna
a MRL Debreceni Alapszervezet vezetőségi tagja

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Mellrák elleni rendezvény Gyöngyösön

Előadással és sétával hívták fel a Gyöngyösi Alapszervezet tagjai a figyelmet a mellrákszűrés fontosságára. A mellrák elleni séta végén megemlékeztek azokról az emberekről is, akik nem élhették meg ezt a szép megemlékezést. A rendezvényt a helyi Olvass tovább...

Alapszervezetek

Nőnapi ünnepség a Hatvani Alapszervezetnél

A Hatvani Alapszervezet tagjai és meghívott vendégei március 10-én nagyon szép, bensőséges műsorral ünnepelték meg a Nőnapot a Grassalkovics Művelődési Házban. Sánta Gyula, a hatvani Naplemente Nyugdíjasklub elnöke köszöntötte a férfiak nevében a megjelent hölgyeket. Horváth Olvass tovább...

Alapszervezetek

Elektroszmog és egészség

Szeretettel hívjuk az érdeklődőket a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete és a Balassi Bálint Megyei Könyvtár Egészség Klubja rendezvényére: “Az elektroszmog és az egészség” Veszélyesek lehetnek-e egészségünkre korunk technikai eszközei? Előadó: Bandur Dániel munkavédelmi szakmérnök Helyszín: Balassi Bálint Olvass tovább...