November 4-én, 5-én Egerben a Dobó téren, „Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 2010-2020-2030”, mint népegészségügyi program, ingyenes szűréseken, tanácsadásokon, anatómiai bemutatón vehetett részt Eger lakossága egészségük védelmében. Az Országos Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága is részt vett balesetmegelőzési programjával ezen a szűrőnapon, hiszen a balesetmegelőzés és a bűnmegelőzés is nagyon fontos.

A Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezete segített a program megszervezésében és megvalósulásában. Önkéntesei két napig fogadták a szűrésre jelentkezőket, segítettek a tesztlapok kitöltésében és a program lebonyolításában.

Köszönjük a közel 200 résztvevőnek, hogy fontosnak tartották a nagy eső ellenére is a szűréseken való részvételt, hiszen köztudott, hogy a szűrővizsgálat életet menthet.

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Rákellenes Világséta Hatvanban és Lőrinci Erőműnél

A Magyar Rákellenes Liga idén is meghirdette a Rákellenes Világsétát (World Cancer Walk), a magyarországi szakasza 2022. január 9-én, vasárnap 15-16 óráig volt. A sétán Hatvanban és a Lőrinci – Erőműnél a Hatvani Alapszervezet tagjai, Olvass tovább...

Alapszervezetek

Magyar Költészet Napja

A Siófoki Alapszervezet beszámolója A Magyar Költészet Napja alkalmából kis csapatunk ellátogatott a balatonszárszói József Attila múzeumba. Meglepően tapasztaltuk azt a széleskörű informálódási lehetőséget, amely a költő életét mutatta be. Dr. Belláné Margó  a költő Olvass tovább...

Alapszervezetek

Miskolci Betegakadémia 1. alkalom

Nagy érdeklődés kísérte a Miskolci Betegakadémia első alkalmát, ahol dr. Révész János főigazgató úr bemutatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház és tagintézményeit, valamint Vas Mónika ápolási igazgató adott általános betegtájékoztatót.