November 4-én, 5-én Egerben a Dobó téren, „Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 2010-2020-2030”, mint népegészségügyi program, ingyenes szűréseken, tanácsadásokon, anatómiai bemutatón vehetett részt Eger lakossága egészségük védelmében. Az Országos Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága is részt vett balesetmegelőzési programjával ezen a szűrőnapon, hiszen a balesetmegelőzés és a bűnmegelőzés is nagyon fontos.

A Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezete segített a program megszervezésében és megvalósulásában. Önkéntesei két napig fogadták a szűrésre jelentkezőket, segítettek a tesztlapok kitöltésében és a program lebonyolításában.

Köszönjük a közel 200 résztvevőnek, hogy fontosnak tartották a nagy eső ellenére is a szűréseken való részvételt, hiszen köztudott, hogy a szűrővizsgálat életet menthet.

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Gyöngyös – Megyei Sportnap

2015. május 27-én, egy hűvös májusi szombaton a Mátra kisvonatával, majd hosszú túrázással Sástón fogadtuk a Megyei alapszervezetek sportolni vágyó tagjait. Itt köszöntött nagy szeretettel mindenkit Hiesz György, városunk polgármestere és Strommer Szilvia, a Magyar Olvass tovább...

Alapszervezetek

Gyöngyösi kirándulások

A Gyöngyösi Alapszervezet tagjai 2020 január 05-én tették meg első túrájukat. Útvonal: Mátraháza és Mátrafüred környékét jártuk be, 8 km, 9.753 lépés /fő. 2020. január 8-án  Parádfürdőn, az Ilona vízesésnél jártunk. Január 10-én a Mátrában Olvass tovább...