A Magyar Rákellenes Liga Nagyszénási Alapszervezete 2022. február 10-én a Mályvavirág Alapítvány felhívása által szervezett programot. Gyöngyfűzés keretein belül mályvaszínű, rózsaszín, fehér, lila gyöngyökből karkötőket fűztünk együtt, illetve előadásokat hallgattunk, szórólapokat osztottunk a méhnyakrák megelőzésről. A gyöngy a méhnyakrák és a HPV elleni védelmet szimbolizálja. Az emberek direktebb információt kaptak így a méhnyakrák megelőzésről, illetve együtt lehettünk, és karkötőket fűzhettünk azoknak a nőknek, akik nőgyógyászati daganattal érintettek. Egyesült erővel szeretnénk elérni, hogy a méhnyakszűrés ne legyen tabu, hanem váljon rutinná, és a HPV elleni védőoltás lehetőségét is minél többen mérlegeljék, illetve beszéljünk a férfiakat érintő HPV fertőzésről is, attól függetlenül, hogy ez méhnyakrák megelőzési hét. A senior zumbások bemutatójukkal színesítették ezt a napot.

Májusban a gyermeknapon is részt vettünk, ahol egészség totót lehetett kitölteni és prospektusokat osztogatattunk.

A kerékpáros országjárás utolsó állomásaként fogadtuk Rozványi Balázs elnök urat és együtt kerékpároztunk a központba, ahol zumba bemutatót tartottunk.

Ezt követően immár 13. alkalommal szerveztük meg a rózsaszín szalagos sétát októberben. Évente egy alkalommal nagyobb figyelmet szentelünk a mellrákszűrésre, emlékeztetjük magunkat és egymást, hogy mennyire fontos az egészségünkre figyelni, az egészség szűréseken részt venni.

Ádászné Szabó Ágnes az Orosházi Családvédelmi Szolgálat védőnője beszélt nekünk arról, milyen fontos nekünk, nőknek, családanyáknak odafigyelni magunkra és, hogy mennyire fontos a szűréseken való részvétel. Mindemellett próbálunk olyan mozgásformákat bemutatni évről évre, ami inspirálhat bennünket abban, hogy erőt gyűjtsünk és elkezdjünk mozogni. Éppen ezért, mint aerobik edző egy közös tornára kértem fel a jelenlévőket. A program végén pedig a már szokásunkká vált árvácskák ültetésével emlékeztünk meg azokról, akik már nem lehetnek velünk, mert a gyilkos kór áldozataivá váltak.

Terveink szerint 2023-ban is folytatjuk a programok szervezését, hiszen rendkívül fontos ügyet képviselünk.

Ráczné Zsadon Éva, vezetőségi tag

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

AdakozóKedd Gödöllőn is

#nemrólamszól November 27-én itt Gödöllőn is csatlakoztunk a Giving Thuesday – Adakozó Kedd elnevezésű nemzetközi„rendezvényhez”, mely hetedik alkalommal mozgatja meg világszerte a segíteni szerető és akaró embereket. A Giving Thuesday mozgalom (Adakozó Kedd) ugyanis azért Olvass tovább...

Egyéb

Sztresszolás a Hatvani Alapszervezetnél már negyedik éve

Az Alapszervezet vezetője beszámol arról, hogy egyre népszerűbb ez a csoportfoglalkozás, keresik a betegek és hozzátartozóik a hatékony segítséget problémáik feloldására.

Alapszervezetek

Koronavírus helyzet a beteg szemszögéből – Salgótarjáni Egészség Klub

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete 2021. január18-i Egészség Klubjának témája a koronavírus helyzet a beteg szemszögéből volt.. A felkért előadó, Lukács Józsefné diplomás ápoló, egészségügyi szakmenedzser volt. A vetítettképes előadás előzetesen video formájában került Olvass tovább...