RÓZSASZÍN OKTÓBER – FIGYELEMFELHÍVÁS AZ EMLŐRÁK KORAI FELISMERÉSE ÉRDEKÉBEN

A Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezete október 11-én figyelemfelhívó rendezvényt szervezett az emlőrák korai felismerése érdekében.

A rendezvény a Megyeházán kezdődött ahol a nagy számú érdeklődők meghallgathatták

  • Farkasné Juhász Margit egészségfejlesztő előadását Az emlőrák kialakulásának kockázati tényezői, tünetei a kezelés lehetőségeiről

  • Gecse Attila református kórházi lelkész előadását A rákbetegek lelki támogatásáról

A rendezvényt megtisztelték és hozzászólásukkal emelték a program színvonalát:

  • Ignácz Balázs Heves megye főispánja
  • Rozványi Balázs a Magyar Rákellenes Liga elnöke
  • Vácity József az Egri Markhot Ferenc Kórház főigazgatója.

A kulturális programot az Eventus Üzleti Iskola kórusa szolgáltatta Hegyesi Hudik Margit vezetésével.

A program a sétával folytatódott a Megyeházától a Dobó térig, ahol Farkas Attila alpolgármester és dr. Pajtók Gábor országgyűlési képviselő köszöntötte a séta résztvevőit, valamint neves szakemberek beszéltek a szűrések és a mellrák felismerésének fontosságáról.

A Dobó téri program az EKKE gyógypedagógus hallgatói flashmobbjával ért véget, akikhez csatlakoztak a sétán résztvevő iskolák diákjai is.

A délutáni rendezvényt Szent Bernát Ciszterci templomban az Arcadia Kamaraegyüttes koncertje és a daganatos betegek gyógyulásáért tartott SZENTMISE zárta.

Az Egri TV beszámolója itt látható

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Mozdulj meg APA/fej! és Szűrési nap Kerekharaszton

Alapszervezetünk az idén is 100.000 /százezer/ Ft támogatást kapott az Önkormányzatunktól, amely összeget a „Mozdulj meg APA /fej/! programunk költségeire és a Szűrési nap lebonyolítására fordítottunk. „Mozdulj meg APA /fej/!” Alapszervezetünk már tizenkettedik éve rendezte Olvass tovább...

Alapszervezetek

Képek és események Hajdúszoboszlóról

Főztünk: 2016. április 6-án a  Debreceni Belgyógyászati Klinika Tankonyhájában Szalayné Kónya Zsuzsa vezető dietetikus irányításával, a Debreceni Alapszervezet és Segítő Szolgálat tagjaival közösen. Jó hangulatban készítettük a finomságokat A résztvevők száma: 14 fő Tornáztunk: heti Olvass tovább...

Alapszervezetek

Torna Gyöngyösön

A Bugát Pál Kórház tornatermében, 2019. április 8-án, Nagyné Tóth Márta gyógytornász segítségével, az egészség megőrzése érdekében gyógytornán vettünk részt. “Ez vagyok és ezt teszem a rák ellen” –  minden hónap első hétfőjén.