A Debreceni Alapszervezet beszámolója

Február 9-én hideg, de napos időben gyülekeztek a klubtagok a batyus farsangra az Evangélikus templom Lelkészi Hivatal gyülekezeti termében. 2019-ben volt utoljára ilyen farsang.

Finom saláta, házi sütemények, üdítő, kávé, bor is került az asztalra.

A klubvezető köszöntötte a megjelenteket. (28 fő), majd Pappné Ráduly Irma a farsangról és farsangi fánkról tartott tájékoztatót, melyet tapssal fogadtak.

Ezután Kozempel Zsuzsánna klubvezető humoros jeleneteket, történeteket, verset olvasott fel, mosolyt csalva az arcokra. Néha hangos kacagásba törtek ki a résztvevők.

Egy tagunk vett fel jelmezt.

Ezután tájékoztató hangzott el, hogy április 13-án vezetőség- és küldött választó közgyűlésre kerül sor, melyre javaslatokat várunk.

A Zene házába történő látogatás időpontja március 24. (péntek). 4 fő kivételével a jelentkezők jelen voltak, s úgy döntöttek, hogy az épület bejárása helyett a Hangdóm után az állandó kiállítást nézzük meg. Előbbit a Liga fizeti, az állandó kiállítás (nyugdíjas 1700.- ft, felnőtt 3400.- ft) és az utazási költség és a helyjegy önköltséges.

A miskolci kocsonya-fesztiválra is szervezünk önköltséges kirándulást március 3-án, melyről értesítést küldünk.

Tájékoztató hangzott el a február 11-i Betegek Világnap-i szent miséről 18:00 órától a Szent Anna székesegyházban és a Rákellenes Világnap alakalmából az orvostanhallgatókkal közösen szervezett sétáról 2023. február 13-án 16 órától a Stadion északi kapujától.

Ezt követően a résztvevők jóízűen elfogyasztották baráti beszélgetés közben a batyus farsangra hozott ételeket, italokat.

Köszönet Asztalos Rihárd evangélikus lelkésznek, aki térítésmentesen biztosította a két termet klubunk részére.

A farsang jó hangulatban, késő délután ért véget.

Kozempel Zsuzsánna

Hívás klubvezető

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Hatvani Fakanál klub – húsvéti utórezgések

Fakanál Klubfoglalkozás időpontja: 2019. április 23. Vezető: Sándorné Buda Ildikó A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Segítő Szolgálat Fakanál klubfoglalkozása még húsvéti hangulatban telt el. Halsalátát és tojássalátát készítettünk. Sándorné Buda Ildikó, a hatvani Albert Schweitzer Kórház Olvass tovább...

Alapszervezetek

Rajtad múlik (…legnagyobb részt)

A MRL Egri Alapszervezete szeretettel várja az érdeklődőket A méhnyakrák tünetei, kezelése, szűrése című előadásra. Előadó: Dr. Rozs László szülész-nőgyógyász Időpont: 2020. január 14.  kedd, 13 óra Helyszín: Markhot Ferenc Kórház Refektóriuma

Alapszervezetek

Erdei parti a Garadna völgyében

MRL Miskolc – A nyári programjainkat erdei partival kezdtük. Garadna közkedvelt kiránduló helyünk. A Bükk hegység természeti adottságai révén minden évszakban csodálatos élményt nyújt. 2017. május 24-én nyári programunkat, most már harmadik éve, közös bográcspartival Olvass tovább...