A hónap első napján csodálatos időt töltöttünk el Gyöngyössolymoson, örökös fotósunk Borsi Laci tagtársunknál. Egy kiadós egészségügyi séta után finom bográcsgulyást főztünk közösen, ahol a főszakács Báriné Erzsike társunk volt, majd a kalóriát vidám táncolással égettük el. A jó zenéről Perneki Ferenc gondoskodott. A nap további részét vidám anekdotázással, meghitt beszélgetésekkel folytattuk.

A Mátra Honvéd Kaszinó Kulturális Egyesület 2021. szeptember 4-én Civil Napot tartott Gyöngyösön, melynek keretén belül különböző programokon vehettünk részt:

  • „Egészségszüret” címen ingyenes szűréseken,
  • szórakoztató előadásokon,
  • bemutathattuk alapszervezetünket és tevékenységünket az érdeklődőknek.

Végre megtarthattuk a nyári szünet utáni első taggyűlésünket szeptember 6-án, ahol Tóth Lászlóné elnök asszony összefoglalta az elmúlt időszak eseményeit valamint ismertette az előttünk álló közeli és távolabbi feladatokat, tolmácsolta a különböző szervezetek köszönetét, hogy szép számmal vettünk részt környezetünk megtisztításában a tavaszi szemétgyűjtési akcióban. Szó volt még az „Új Nap – Új Remények” közösségi adománygyűjtő eseményről valamint a novemberi önkéntesképzésről.

Ismét megrendeztük szeptember 15-én, a Limfóma Világnapja alkalmából a kerékpáros felvonulást városunk főterén, amelyről a helyi televízió is hírt adott. A rendezvényt megtisztelték városunk vezetői Hiesz György polgármester és Kárpáti István alpolgármester is. Nagy örömünkre Rozványi Balázs elnök úr indította útjára a figyelemfelhívó kerekezést, Winkler Violetta pedig velünk együtt biciklizett.

A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Segítő Szolgálata Vidám Úszóversenyt rendezett ismét szeptember 19-én, ahová bennünket is meghívtak. Alapszervezetünktől 4 fő vett részt a versenyen többen pedig szurkoltak. Óriási élmény volt, hogy Schirilla György is velünk úszott. Köszönjük a hatvaniaknak a színvonalas, jó hangulatú rendezvényt.

Örökmozgóink szeptemberben is rótták a kilométereket.  Újra kísérletet tettek a csodás Bél-kő csúcsának meghódítására, amely ezúttal sikerült is. Túráztak Kékestetőn, a Nógrád megyei Hasznoson és környékén, stb. Elkezdődött a Szenior Örömtánc és a gerinctorna is.

Tóth Lászlóné
a MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Segítség steril szobához

Roma közösség, roma polgármester asszonyának kérésére nyújtott támogatást a Magyar Rákellenes Liga Debreceni Alapszervezete a Debreceni Segítő Szolgálattal karöltve. A segítséget egy 56 év feletti férfi (családapa) rákos megbetegedés miatti őssejt átültetés utáni steril helyiség Olvass tovább...

Alapszervezetek

Mikulás napi nordikolás

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete és a Tarjáni Szabadidősport Egyesület Mikulás napi programot szervezett 2021. december 8-án Eresztvényben a Látogatóközpontban, 10 órára. A program szikrázó napsütésben, ropogó hóban, a gyönyörű természeti környezetben  a „szaloncukros” Olvass tovább...