A Gyöngyösi Alapszervezet beszámolója

Csodálatos túrát tettünk néhány tagtársammal 2021. november 10-én a Gyöngyöshalász határában található Kármelhegyi Boldogasszony-kápolnához.

A kápolna 1750-ben épült, az idősebbek Kárméluska néven ismerik. 1781-ben lebontották, 1794-ben Hamar Ferenc földesúr építtette újra, Almásy Mihálynak, a környék urának segítségével.
A kápolnában található a XVIII. századi főoltár, az ereklye és a gyertyatartók. A kápolna előtt a szabadban egy szószék állt, faragott, figurális domborművekkel, rokokó stílusban.

Az 1970-es években még jártak ide búcsúünnepre, utána elhanyagolt, romos állapotba került. 2013-ban felújították és Ternyák Csaba egri érsek 2013. július 14-én újra szentelte a kápolnát.

Igazi kaland- és élménytúra volt a kellemes napsütéses időben. Nagyon jól éreztük magunkat.

Tóth Lászlóné
a MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Júliusi programok Gyöngyösön

A Gyöngyösi Alapszervezet beszámolója Alapszervezetünk július hónapban sem tétlenkedett. A nyári szünet ellenére tagságunk igen aktívan töltötte napjait. Sokat kirándultunk, túráztunk, strandoltunk, rendezvényeken vettünk részt. A hónap a régió egyik legrangosabb, a „Muzsikál az erdő” Olvass tovább...

Alapszervezetek

Egészségmegőrzés a nőgyógyász szemével

A MRL Egri Alapszervezet szeretettel várja az érdeklődőket 2020 március 3-án 8 órakor az Eszterházi Károly Egyetem Érsekkerti épületében (Eger, Klapka György u. 12.) dr. Rozs László szülész-nőgyógyász előadására.

Alapszervezetek

Jégkirályság a Fővárosi Nagycirkuszban

A Gyöngyösi Alapszervezetbeszámolója A Fővárosi Nagycirkuszba látogattunk el 2023. február 11-én, szombaton. A kissé kalandosan induló kirándulásunkon 44 fő vett részt. Terveink szerint a 8 órakor induló vonattal mentünk volna, de indulás előtt pár perccel Olvass tovább...