A Gyöngyösi Alapszervezet beszámolója

Csodálatos túrát tettünk néhány tagtársammal 2021. november 10-én a Gyöngyöshalász határában található Kármelhegyi Boldogasszony-kápolnához.

A kápolna 1750-ben épült, az idősebbek Kárméluska néven ismerik. 1781-ben lebontották, 1794-ben Hamar Ferenc földesúr építtette újra, Almásy Mihálynak, a környék urának segítségével.
A kápolnában található a XVIII. századi főoltár, az ereklye és a gyertyatartók. A kápolna előtt a szabadban egy szószék állt, faragott, figurális domborművekkel, rokokó stílusban.

Az 1970-es években még jártak ide búcsúünnepre, utána elhanyagolt, romos állapotba került. 2013-ban felújították és Ternyák Csaba egri érsek 2013. július 14-én újra szentelte a kápolnát.

Igazi kaland- és élménytúra volt a kellemes napsütéses időben. Nagyon jól éreztük magunkat.

Tóth Lászlóné
a MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

A hatvani OGYIK tagok is részt vettek a Bugaci kiránduláson

A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet OGyIK tagjai 2019. június 23-án Bugacra kirándultak. Bugac az Alföldön, a Duna és Tisza között, a kiskunsági homokhátságon, a Kiskunsági Nemzeti Park területén fekszik. Nagy élményben volt részünk, mert lovas fogatok vártak minket és szekéren mentünk Olvass tovább...

Alapszervezetek

Orvosportrék – Dr. Oross Endrével találkoztak az érdeklődők

A Magyar Rákellenes Liga Miskolci Szervezetének közreműködésével egy újabb orvos, dr. Oross Endre portréját ismerhették meg azok, akik 2022. szeptember 27-én ellátogattak a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtárba. Dr. Oross Endrével, a klinikai onkológia és sugárterápiás Olvass tovább...

Alapszervezetek

Kirándulás Poroszlóra

2017. 09. 23-án kirándulni voltunk a poroszlói ökoparkban, ahol megtekintettük a nagy akváriumot, részt vettünk 3d mozivetítésen, mely bemutatta a Tisza-tó életét a négy évszakban és végül egy jót hajókáztunk a Tisza-tó rejtelmes nádasaiban.