A Gyöngyösi Alapszervezet beszámolója

Csodálatos túrát tettünk néhány tagtársammal 2021. november 10-én a Gyöngyöshalász határában található Kármelhegyi Boldogasszony-kápolnához.

A kápolna 1750-ben épült, az idősebbek Kárméluska néven ismerik. 1781-ben lebontották, 1794-ben Hamar Ferenc földesúr építtette újra, Almásy Mihálynak, a környék urának segítségével.
A kápolnában található a XVIII. századi főoltár, az ereklye és a gyertyatartók. A kápolna előtt a szabadban egy szószék állt, faragott, figurális domborművekkel, rokokó stílusban.

Az 1970-es években még jártak ide búcsúünnepre, utána elhanyagolt, romos állapotba került. 2013-ban felújították és Ternyák Csaba egri érsek 2013. július 14-én újra szentelte a kápolnát.

Igazi kaland- és élménytúra volt a kellemes napsütéses időben. Nagyon jól éreztük magunkat.

Tóth Lászlóné
a MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Salgótarjáni szeptemberi programok

2019.09.07. Autóbuszos kirándulás: Zólyom várkastély, Víglas- Végles – Grand Hotel- felújított várkastély, Divín- Divény   a vár és a kastély Indulás : 7,30 Meki melletti buszmegálló        2019.09.15. Limfoma Világnap Figyelemfelkeltő kerékpározás Budapesten 2019.09.17. Olvass tovább...

Alapszervezetek

Figyelemfelhívó méhnyakrákellenes program középiskolásoknak

A Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat beszámolója Az „Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét”alkalmából 2022. január 19-én a Heves Megyei Szakképzési Centrum Damjanich János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban is előadást és gyöngyfűzést szerveztünk. Az Európai Méhnyakrák Társaság Olvass tovább...

Alapszervezetek

Mozgással lelkünk egyensúlyáért – Salgótarjánban

Idősebbek is elkezdhetik…2017. február 27-én, hétfőn Szarvas Zsuzsika testnevelő tanár tartott tornát a Salgótarjáni Alapszervezet Stresszoldó klubjában. Huszonegyen relaxáltunk, meditáltunk és mozogtunk.